تجربه رانندگی با آستون مارتین والکری؛ نزدیکترین تجربه خیابانی از فرمول یک
آستون مارتین والکری یکی از جدیدترین و گرانترین ابرخودروهای جهان به شمار میرود که مطابق با آخرین فناوریهای نوین توسعه یافته است.
آستون مارتین والکری یکی از جدیدترین و گرانترین ابرخودروهای جهان به شمار میرود که مطابق با آخرین فناوریهای نوین توسعه یافته است. این خودرو اخیراً برای تست و بررسی در اختیار تعدادی از خبرنگاران رسانههای معتبر خودرویی قرار گرفته است. آنچه در ادامه مطالعه میکنید، بازگردان تجربه رانندگی با آستون مارتین والکری از مجله موتورترند است.
در اوایل ماه مارس ۲۰۱۹ در نمایشگاه خودروی ژنو داخل یک والکری در غرفه استون مارتین نشسته بودم. در آن زمان، بزرگترین مسابقه درگ موتورترند هنوز معروف بود و کرونا وجود نداشت. من از «اندی پالمر»، مدیرعامل وقت استون، پرسیدم که آیا میتوانیم یک آستون مارتین والکری برای تست و بررسی در سال ۲۰۲۱ داشته باشیم یا خیر؛ چون آن زمان بهنظر میرسید که والکری تنها دو سال تا تولید فاصله دارد. «میت ریماک»، مدیرعامل ریماک بوگاتی در پاسخ گفت که میتوانید از یکی از مدلهای برقی ۱۸۸۷ اسببخاری ما استفاده کنید که طبق ادعای او، ابرخودروی انگلیسی را شکست خواهد داد. پالمر هم در جواب گفت: «مهم نیست؛ بههرحال والکری برنده میشود.»
سه سال و ۱۱ ماه بعد، در پیست بینالمللی فرمول ۱ بحرین، با اشتیاق به نسخه تولیدی آستون مارتین والکری خیره شدهام و قرار است با آن رانندگی کنم. دو مدیرعامل مختلف استون مارتین (پالمر و توبیاس مورس که بهتازگی از این شرکت جدا شده)، به من قول دادند که میتوانم والکری را تست کنم و حالا این وعدهها به حقیقت پیوسته بود.
تیم قدرتمند طراحان
این خودرو توسط «آدریان نیوی»، اسطوره طراحی فرمول ۱، «کریستین هورنر»، مدیر تیم ردبول، «اندی پالمر»، مدیرعامل استون و «سایمون اسپروله»، رئیس وقت بازاریابی و ارتباطات استون، طراحی شده بود. نیوی مدتها بود که میخواست بهترین خودروی جادهای دنیا را توسعه دهد و هورنر بهشدت میخواست او را از فراری و ردبول دور نگه دارد. پس از مدتی این چهار نفر با ساخت والکری موافقت کردند؛ درحالیکه نیوی درواقع حرف آخر را در طراحی میزد. آستون مارتین والکری بسیار گرانقیمت بود، وزن کمی داشت، از بهترین ترفندهای نیوی استفاده میکرد و موتور V-12 تنفس طبیعی آن بههمراه یک موتور برقی توان بیش از ۱۰۰۰ اسببخار تولید میکرد. همچنین برنامه اولیه تنها ساخت ۱۵، سپس ۲۴ و سپس ۵۹ نسخه خیابانی بود.
حالا آستون مارتین والکری با قیمت ۳۰۰۰۰۰۰ دلار عرضه شده و تمام ۱۵۰ نسخه کوپه، ۴۰ نسخه AMR مخصوص پیست و ۸۵ نسخه اسپایدر به فروش رسیده است. استون ادعا میکند که وزن خشک آن ۲۸۰۰ پوند است که با مایعات و روغنها کمی بیشتر از ۳۰۰۰ پوند میشود. دور موتور نهایی پیشرانه ۶.۵ لیتری V-12 کازورث به ۱۱۱۰۰ دور در دقیقه میرسد. توان ۱۰۰۱ اسببخار (بیشتر از بوگاتی ویرون اصلی) و گشتاور ۵۷۵ پوند فوت تولید میکند. موتور برقی توان ۱۴۱ اسببخار و گشتاور ۲۰۷ پوند فوت به این مقادیر اضافه میکند.
حداکثر قدرت ترکیبی این پیشرانه برابر با ۱۱۳۹ اسببخار در ۱۰۶۰۰ دور در دقیقه و ۶۸۲ پوند فوت گشتاور در ۷۰۰۰ دور در دقیقه است. نیروی داونفورس والکری از ۱۳۷ تا ۲۲۰ مایل بر ساعت، یعنی نهایت سرعت والکری، ۲۴۲۵ پوند است. این تقریباً ۱۰۰۰ پوند بیشتر از یک خودروی فرمول ۱ است. نکته جالب اینکه والکری قادر به تولید دو تن نیروی داونفورس است، اما تایرهای استاندارد با فشار بیش از ۲۵۰۰ پوند منفجر میشوند.
آستون مارتین والکری باعث افزایش قیمت تیتانیوم شد!
حتی اگر آستون مارتین والکری را یک شگفتی مهندسی بنامیم، در حق استون مارتین جفا کردهایم. همانطور که این شرکت گفته است، «والکری معیار خودش را تعیین میکند.» صندلیها کمتر از درها وزن دارند. درها کمتر از چرخها وزن دارند. چرخها کمتر از تایرها وزن دارند. منافذ هوا در فیبر کربن تعبیه شدهاند. داشبورد فیبر کربنی بهعنوان درپوش دریچههای هوا عمل میکند. برفپاککن شیشه جلو یک میله پیچشی است، چون بهمعنای واقعی کلمه به دور شیشه جلو میچرخد؛ مهندسی آن یک سال کامل طول کشیده و توسط همان شرکتی که برفپاککن شاتل فضایی را میسازد، ساخته شده است.
والکری کوچکترین چراغ ترمز مرکزی جهان را دارد که همین موضوع در مورد چراغهای پلاک خودرو نیز صدق میکند. بهقدری تیتانیوم در این خودرو مورد استفاده قرار گرفت که وزارت دفاع بریتانیا با استون تماس گرفت تا علت آن را جویا شود؛ چرا که سفارشهای خرید والکری قیمتهای جهانی را افزایش داده بود. آخرینباری که این اتفاق افتاد، زمانی بود که سیا و نیروی هوایی آمریکا بلکبرد SR-71 را ساختند.
نمیدانم که این همه قدرت که فقط دو چرخ را میچرخانند چگونه کار میکند، اما تجربه رانندگی با آن در مسیر مستقیم بهقدری جذاب است که احساس کردم والکری تمام چرخ محرک است. البته اینطور نیست، چون موتور برقی بین موتور و جعبهدنده ترتیبی هفتسرعته ریکاردو قرار میگیرد.
مشکلات در تحویل
البته استون در تحویل والکری به مشتریان مشکلاتی داشته است. دلایل زیادی این پروژه پیچیده را به دردسر انداخته و آنطور که یکی از مهندسان توضیح داده است، در والکری ۱۵۸۱۷ پارامتر قابلتنظیم وجود دارد. مطمئن نیستم که مورد زیر مربوط به موارد بالا باشد، اما خودرویی که با آن رانندگی کردم با گرما مشکل داشت و گرمای آسفالت روی خنکشدن آن تأثیر میگذاشت. درنتیجه آستون مارتین والکری ابتدا دور موتور را به ۱۰۰۰۰ دور بر دقیقه و سپس به ۹۰۰۰ دور بر دقیقه رساند که قدرت آن را کاهش میداد.
آیرودینامیک بیشازحد نیوی در سرعتهای بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت فعال میشود و والکری در سرعت بالا مانند آدامس داغ به آسفالت میچسبد. اما در سرعتهای کمتر از آن، تایرهای میشلن کاپ کار خاصی انجام نمیدهند. بنابراین بهتر است به سراغ تایرهای مخصوص پیست بروید که داونفورس بیشتری تولید میکنند.
مشکل اصلی والکری این است که رانندگی با آن لذتبخش نیست. مشتریان بالقوه احتمالاً فقط بهدنبال خودرویی هستند که آن را در گاراژ نگه میدارند و از وجودش در کلکسیون خودرویی خود لذت خواهند برد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
البته نزدیک ترین تجربه به ماشین های فرمول یک برای ماشین مرسدس پروژه یک هست
نوشته خیابانی... پروجکت وان اجازه ورود به خیابان نداره