ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوجه‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی
نجوم و فضا

گوجه‌های فضایی به زمین آمدند؛ کپسول اسپیس‌ایکس با نتایج آزمایش‌های علمی ISS فرود آمد

گوجه‌هایی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی پرورش یافته بودند، به‌همراه نتیجه چند آزمایش علمی دیگر به زمین برگردانده شدند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

کپسول بدون سرنشین دراگون اسپیس‌ایکس دیروز عصر از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) جدا شد و 00:28 بامداد یکشنبه به وقت ایران، در ساحل فلوریدا فرود آمد. در این مأموریت نتیجه بخشی از آزمایش‌های علمی ازجمله گوجه‌هایی که در این ایستگاه پرورش داده شده بودند، به زمین آورده شد.

ناسا امروز در پستی در وبلاگ خود اعلام کرد که کپسول دراگون با موفقیت به زمین برگشته است تا به محققان اجازه دهد نتیجه آزمایش‌های انجام‌گرفته در ایستگاه فضایی بین‌المللی را بررسی کنند. این کپسول شامل چهار محموله مهم است که در ادامه به‌صورت اجمالی به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اولین و احتمالاً خبرسازترین محموله گوجه‌هایی است که در ایستگاه فضایی پرورش داده شده بودند و حالا به زمین برگردانده شده‌اند تا مورد بررسی قرار بگیرند. هدف دانشمندان از پرورش این گوجه‌ها در گلخانه کوچک ISS، بررسی اثر کیفیت نور و کود، ایمنی میکروبی و ارزش‌های غذایی تولید میوه و سبزیجات در فضا بود. انسان‌ها برای اقامت درازمدت در فضا به غذاهای تازه و سالم نیاز دارند. درنتیجه انجام این آزمایش‌های ضروری است.

نتایج آزمایش‌های علمی در فضا به زمین آورده شد

دومین محموله کریستال‌هایی بود که توسط سازمان فضایی ژاپن با استفاده از دستگاه کوره‌مانندی موسوم به JEM-GHF در ایستگاه فضایی ساخته شد. این کریستال‌ها درواقع نیمه‌رساناهایی از جنس سیلیکون-ژرمانیم هستند. تولید این کریستال‌ها در فضا می‌تواند به ساخت سلول‌های خورشیدی و لوازم الکترونیکی نیمه‌رسانا در این محیط منجر شود.

محموله سوم درواقع نتیجه آزمایش‌هایی است که پیرامون مشکلات مربوط به سرخرگ‌ها در فضا انجام شده. حضور طولانی‌مدت فضانوردان در فضا می‌تواند به سفت و ضخیم‌شدن دیواره سرخرگ‌ها منجر شود. پس ضروری است که دانشمندان اطلاعات کافی را درباره این تغییرها در اختیار داشته باشند تا بتوانند اقدامات لازم را برای بهبود وضع سلامتی فضانوردان انجام دهند.

این کپسول همچنین شامل داده‌های مربوط به احتراق سوخت و اطفای آتش در محیط ایستگاه فضایی بین‌المللی است که می‌تواند به محققان در کسب اطلاعات بیشتر پیرامون سوزاندن سوخت‌های گوناگون کمک کند. نتایج این آزمایش‌ها ایمنی سوزاندن سوخت در فضا را هم به‌همراه دارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی