ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
نجوم و فضا

جیمز وب تصویری خیره‌کننده از برخورد دو کهکشان ثبت کرد

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری زیبا از یک رویداد کیهانی جالب‌توجه یعنی برخورد دو کهکشان مارپیچی در طول موج مادون قرمز ثبت کرده است.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری زیبا از یک رویداد کیهانی جالب‌توجه، برخورد دو کهکشان مارپیچی در طول موج مادون قرمز ثبت کرده است.  

برخورد و ادغام دو یا حتی چند کهکشان موضوعی غیرمعمول نیست، اما در تصویر ثبت‌شده از برخورد دو کهکشان، موضوع قابل‌توجه آن است که ادغام کهکشان‌ها با ساطع‌شدن نور درخشانی همراه شده است که جذابیت‌های بصری خاص خودش را دارد و جیمز وب توانسته این رویداد کیهانی دراماتیک را ثبت کند.

ثبت تصویری خیره‌کننده از برخورد دو کهکشان توسط جیمز وب

وقتی از زمین به دو کهکشان نگاه می‌کنیم، آن‌ها به‌صورت یک جسم واحد به نظر می‌رسند و نام ترکیبی Arp 220 دارند. آن‌ها درخشان‌تر از کهکشان مارپیچی معمولی مانند کهکشان راه شیری هستند که از آن‌ها به عنوان کهکشان مادون قرمز بسیار درخشان (ULIRG) یاد می‌شود.  

گفتنی است Arp 220 مانند یک فانوس دریایی درخشان در میان دریایی از کهکشان‌ها می‌درخشد و می‌تواند آسمان شب را در تصویر ثبت‌شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا روشن کند. کهکشان مادون قرمز فوق درخشان (ULIRG) با درخشندگی بیش از یک تریلیون خورشید توسط جیمز وب ثبت شده است.

گفتنی است Arp 220 در فاصله ۲۵۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. جیمز وب توانسته است با استفاده از دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) و دوربین مادون قرمز میانی (MIRI) از این کهکشان تصاویری را ثبت کند. دانشمندان ناسا می‌گویند برخورد دو کهکشان مارپیچی حدود ۷۰۰ میلیون سال قبل آغاز شده است. همچنین گفتنی است که Arp 220 قبلاً توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۰۸ تصویربرداری شده است.

با مقایسه دو تصویر ثبت‌شده به خوبی مشخص است که جیمز وب توانسته تصاویری با کیفیت و جزییات بیشتر ثبت کند. به لطف پیشرفت تکنولوژی اکنون محققان به تصاویری با جزییات خیره‌کننده دست پیدا کرده‌اند.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • manama
    manama | ۳۰ فروردین ۱۴۰۲

    وقتی دو تا کهکشان با اون عظمت به هم میخورن تکلیف حیات موجود در این دو کهکشان چی میشه؟

مطالب پیشنهادی