ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

مدیر عامل گنجه: هزینه بالای لجستیک در کنار فیلترینگ ضربه بزرگی به کسب‌وکارهای کوچک زد

فروشگاه‌های آنلاینی که زیر 200 مرسوله در روز دارند، تا پایان سال 1402 امکان استفاده از سرویس رایگان گنجه را خواهند داشت.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۳

مدیر توسعه کسب‌وکار گنجه اعلام کرد سرویس «گنجه» قصد دارد به فروشگاه‌های اینترنتی کوچک که زیر 200 مرسوله در روز دارند، سرویس رایگان ارائه کند. به گفته «پرهام کاظمی»، هزینه‌های بالای لجستیک و فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی باعث ضربه غیرقابل‌جبرانی به کسب‌وکارهای کوچک شده است.

مدیر توسعه کسب‌وکار «گنجه» در گفت‌وگو با دیجیاتو گفت: «فروشگاه‌های آنلاینی که زیر 200 مرسوله در روز دارند، تا پایان سال 1402 امکان استفاده از سرویس گنجه را خواهند داشت.»

کاظمی با توضیح درباره امکان استفاده رایگان کسب‌وکارهای کوچک از این سرویس تا پایان سال، به دیجیاتو گفت: «به‌طور کلی کسب‌وکارهای آنلاین کوچک به‌دلیل کم بودن تعداد مرسولات خود و نداشتن مزیت رقابتی بزرگ، در مقابل فروشگاه‌های بزرگ‌تر به حاشیه رانده می‌شوند.»

مدیریت هزینه یا توسعه مویرگی

یکی از بازخوردهای کوچک به گنجه در مورد کاهش هزینه است. به گفته کاظمی، این کسب‌وکارها اعلام کرده‌اند درصورتی‌که چندین بسته در یک نقطه داشته باشند، گنجه منجر به کاهش هزینه آن‌ها خواهد شد و در غیر این صورت هزینه استفاده از گنجه برای کسب‌وکار صرفه اقتصادی ندارد.

او با تأکید کرد گنجه در تلاش است تا با ارائه خدمات رایگان به کسب‌وکارهای کوچک، این سرویس را به‌طور گسترده‌تری ارائه دهد: «با ایجاد امکان استفاده رایگان از گنجه امکانی فراهم شد تا این سرویس از سطح کسب‌وکارهای کوچک نیز مانند فروشگاه‌های بزرگ ارائه شود.»

ارائه سرویس رایگان توسط یک استارتاپ به کسب‌وکارهای کوچک درنهایت چه ارزش‌‌افزوده‌ای را برای استارتاپ خواهد داشت؟ آیا شرایط فعلی اقتصادی و چالش‌هایی که این استارتاپ در مسیرهای مختلف اقتصاد دیجیتال تجربه می‌کند، همچنان این سرویس رایگان را توجیه می‌کند؟

کاظمی در پاسخ به این پرسش، به توضیح درباره آینده‌ای که برای «گنجه» ترسیم شده است، پرداخت: «براساس برنامه‌ها، گنجه تا نزدیک‌ترین محل دسترسی در شهرها گسترش پیدا خواهد کرد. گنجه قرار است در آینده به شکل صندوق پستی هم ارائه خدمات کند و دسترس‌پذیری آن برای کسب‌وکارهای کوچک به این روند کمک خواهد کرد.»

او در ادامه توضیحات خود تأکید کرد دسترس‌پذیری به گنجه درواقع در راستای توسعه استفاده از این سرویس در روند تجارت الکترونیکی است.

فیلترینگ و ادامه حیات در فروشگاه‌های آنلاین

فیلترینگ اینستاگرام براساس مشاهدات میدانی و بررسی میزان درآمد کسب‌وکارهای فعال در این پلتفرم و البته نه براساس آمارهای وزارت ارتباطات، بیانگر کاهش درآمد در این بخش است. از آنجایی که کسب‌وکارهای کوچک درآمدشان به‌شکل قابل‌توجهی کاهش پیدا کرده، دسترسی آن‌ها به سرویس گنجه هم سخت‌تر شده است.

حالا این مسئله مطرح است که آیا کاربران اینستاگرامی گنجه کاهش پیدا کرده‌اند که این استارتاپ تصمیم به ارائه خدمات رایگان برای آن‌ها گرفته است؟

مدیر توسعه کسب‌وکار «گنجه» تأکید کرد مشتریان این پلتفرم بیشتر از فروشگاه‌های اینترنتی آنلاین هستند و نه از شبکه اجتماعی اینستاگرام: «فروشگاه‌های اینستاگرامی امکان استفاده از این سرویس را دارند، اما یک مسئله مهم که در مسیر استفاده آن‌ها از «گنجه» وجود دارد، مدل پیشنهاد سرویس به کاربر است. پیشنهاد گنجه از مسیر پیام در اینستاگرام خیلی جذاب نیست.»

به گفته کاظمی، همین موضوع باعث شده است تا فروشگاه‌های اینستاگرامی برای مدیریت روند لجستیک خود، با راه‌اندازی سایت فروشگاهی، امکانات متفاوتی را به مشتری پیشنهاد دهند.

جهش از 30 نقطه فعال به 100 نقطه

گنجه‌ها در محله‌ها و مناطق مختلف سطح شهر در 30 نقطه قرار دارند و کاربر این پلتفرم برای مشاهده گنجه‌ نزدیک به محل زندگی خود می‌تواند به نقشه فعال در سایت گنجه مراجعه کند. مدیر توسعه کسب‌وکار گنجه همچنین توضیح داد که گنجه درحال توسعه بوده و در تلاش است به‌زودی در شهرهای اصفهان و مشهد هم سرویس ارائه دهد. به گفته او، در سال جدید گنجه در 70 تا 100 نقطه دیگر فعال خواهد شد. او می‌گوید آن‌ها قصد دارند در بخش‌های بیشتری از شهر مانند مترو فعالیت داشته باشند، اما نهادهای شهری چندان با آن‌ها همکاری نمی‌کنند.

کاظمی در پاسخ به اینکه گنجه درحال همکاری با کدام فروشگاه‌های اینترنتی است، به همکاری این سرویس با 10 فروشگاه کوچک و بزرگ اشاره کرد. او درباره سرویس‌هایی که گنجه به کاربران خود در‌حال‌حاضر ارائه می‌دهد نیز گفت: «لست مایل دلیوری، فرست مایل دلیوری، دریافت بسته‌های شخصی و البته تبلیغات روی گنجه‌ها سرویس‌هایی است که درحال‌حاضر توسط گنجه ارائه می‌شود.»

پلتفرم گنجه که به‌عنوان تأمین‌کننده هوشمند زیرساخت لجستیکی از سال 1398 فعالیت خود را در دانشگاه تهران شروع کرد. این فعالیت تا جایی پیش رفت که سال 1400 با سرمایه‌گذاری گروه دیجی‌کالا (دیجی‌نکست و دیجی‌اکسپرس) و دانشگاه تهران به فعالیت خود ادامه داد. بعد از مدتی، دانشگاه تهران از این استارتاپ خارج شد و حالا دیجی‌کالا همچنان به‌عنوان سرمایه‌گذار با گنجه همکاری می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی