ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مغز
سلامت

محققان فعالیت‌های رازآلودی را پیش از مرگ در مغز بیماران شناسایی کردند

افزایش فعالیت‌های مغزی پیش از مرگ، شباهت‌هایی به بروز تشنج و وضعیت بیماران مبتلا به شیزوفرنی دارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

گروهی از دانشمندان در مطالعه‌ای دریافته‌اند که مغز برخی افراد قبل از مرگ با افزایش شدید فعالیت روبه‌رو می‌شود. این افزایش شدید فعالیت که به‌صورت امواج گاما رخ می‌دهد، به هنگام تشنج و در بیماران مبتلا به شیزوفرنی هم دیده شده است و می‌تواند عاملی برای ایجاد توهم باشد.

به گزارش ساینس‌الرت، پژوهشگران دانشگاه میشیگان آمریکا در تحقیق جدیدی که روی چهار نفر انجام گرفته است، نکات جذابی را درباره فعالیت‌های مغزی پیش از مرگ کشف کرده‌اند. چهار بیماری که در این پژوهش بررسی شدند، با دستگاه زنده بودند و امیدی به بازگشت آن‌ها به زندگی وجود نداشت، درنتیجه محققان با کسب اجازه از خانواده بیماران، آن‌ها را تحت اسکن مغزی قرار دادند و دستگاه‌های پشتیبان حیات را از بدنشان جدا کردند.

نتیجه این بود که محققان در مغز دو نفر از این چهار بیمار فعالیت شدید امواج گاما را مشاهده کردند. این فعالیت در بخشی از مغز دیده شد که به ارتباطات پراکنده میان دو نیم‌کره آن منتهی می‌شود. یک متخصص تشنج تأیید کرده است که این اتفاق بر اثر تشنج در بیماران رخ نداده است.

نمودر افزایش فعالیت مغزی در یکی از بیماران

افزایش فعالیت‌های مغزی الگوهای آشنایی دارد

افزایش امواج گاما در ناحیه‌ای از مغز دیده شده است که به‌عنوان ناحیه مهمی برای ارتباطات عصبی خودآگاهی شناخته می‌شود. به‌علاوه، محققان به شباهت این الگوها با فعالیت مغزی در هنگام خواب‌دیدن یا بروز توهم یا تجربیات فراجسمانی در کسانی که دچار تشنج می‌شوند، اشاره کرده‌اند.

با توجه به اینکه هیچ‌کدام از بیماران زنده نماندند تا تجربه خود را بیان کنند، نتیجه‌گیری دراین‌باره کار دشواری است. از سوی دیگر، با توجه به محدودیت نمونه‌ها در این مطالعه شاید نتوان نتایج آن را به‌طور کلی تعمیم داد. اما محققان می‌گویند: «این پژوهش بنیان تحقیقات بعدی پیرامون آگاهیِ نهان در حین ایست قلبی را بنا می‌گذارد و می‌تواند به‌عنوان مدلی برای ارزیابی مکانیزم‌های آگاهی بشری عمل کند.»

نتایج این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی