ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

ناسا شرکت بلو اوریجین را برای ساخت فرودگر ماه در مأموریت آرتمیس 5 انتخاب کرد

قراردادی به ارزش 3.4 میلیارد دلار بین ناسا و بلو اوریجین امضا شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

ناسا از همکاری با شرکت بلو اوریجین متعلق به «جف بزوس» برای ساخت سیستم فرودی برای سومین مأموریت انسانی آرتمیس به ماه خبر داد. طبق این قرارداد، ناسا 3.4 میلیارد دلار به بلو اوریجین بودجه می‌دهد تا این شرکت برای مأموریت آرتمیس 5 که برای سپتامبر سال 2029 برنامه‌ریزی شده است، فرودگر بسازد.

ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلو اوریجین را به‌عنوان سازنده یکی از فرودگرهای مأموریت‌های آتی آرتمیس انتخاب کرده است. این شرکت در شرایطی موفق شده نظر سازمان فضایی آمریکا را جلب کند که بوئینگ، لاکهید مارتین و دریپر رقبای آن بودند. در این بیانیه نیامده است که کدام محصول شرکت جف بزوس برای فرود روی ماه استفاده خواهد شد، اما این شرکت فعلاً مشغول کار روی فرودگر بلو مون (Blue Moon) است.

بلو اوریجین در واکنش به این خبر اعلام کرد که مبلغی بسیار بیشتر از بودجه اهدایی ناسا را روی این پول می‌گذارد تا این پروژه را به سرانجام برساند.

نقش بلو اوریجین در مأموریت آرتمیس 5 چه خواهد بود؟

طی مأموریت آرتمیس 5 قرار است چهار فضانورد با کپسول اوریون به‌سمت ماه بروند. دو نفر از آن‌ها در ایستگاه فضایی «دروازه» که در مدار ماه ساخته خواهد شد، استقرار پیدا می‌کنند، ولی دو نفر با فرودگر بلو اوریجین به قطب جنوب این کره سنگی می‌روند.

در ادامه فضانوردانی که روی ماه پیاده می‌شوند، به مدت یک هفته آن‌جا می‌مانند و راهپیمایی‌ها، آزمایش‌ها و مطالعات خود را انجام می‌دهند. دو فضانورد ایستگاه دروازه هم به امور مربوط به این ایستگاه مشغول خواهند بود.

ناسا پیش‌تر فضاپیمای اسپیس‌ایکس را برای اولین (آرتمیس 3) و دومین (آرتمیس 4) فرود انسان روی ماه انتخاب کرده بود. بلو اوریجین پیش‌تر از بابت عقد قرارداد با اسپیس‌ایکس به دادگاه شکایت کرده بود، اما درنهایت دادگاه درخواست آن‌ها را رد کرد.

شرکت فضایی متعلق به جف بزوس البته پیش‌تر نیز موفق شده بود برای یک مأموریت علمی در مریخ و ایستگاه فضایی Orbital Reef با ناسا وارد همکاری شود و از آن‌ها کمک مالی بگیرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی