ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مو
سلامت

محققان: آزمایش مو می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی-عروقی را مشخص کند

دانشمندان در پژوهشی دریافته‌اند که بررسی سطح هورمون‌های مو می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی-عروقی را در افراد نشان دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

مطالعه‌ای تازه نشان داده است که وجود سطح بالای هورمون‌های گلوکوکورتیکوئید در موی افراد می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که آن‌ها در آینده بیشتر از بقیه در معرض خطر بیماری‌های قلبی-عروقی قرار می‌گیرند.

به گزارش Eurekalert، گروهی از پژوهشگران دانشگاه اراسموس روتردام در تحقیقی تازه سطح هورمون کورتیزول و کورتیزون را در 6,341 نمونه مو از زنان و مردان بزرگسال (18 سال به بالا) بررسی کردند. این افراد عضو پژوهش Lifelines بودند که یک مطالعه چندساله شامل بیش از 167 هزار نفر از اهالی شمال هلند است.

این افراد به‌طور میانگین بین 5 تا 7 سال دنبال شدند تا مشخص شود که میان سطح کوتیزول و کورتیزون در مو و بروز بیماری‌های قلبی-عروقی چه رابطه بلندمدتی وجود دارد. در این مدت 133 نفر با این بیماری‌ها درگیر شدند.

آزمایش مو می‌تواند راهی برای پیش‌بینی بیماری‌های قلبی باشد

محققان می‌گویند نتایج پژوهش خود را با احتساب مؤلفه‌هایی مثل سن، جنسیت، اندازه کمر، مصرف دخانیات، فشار خون و دیابت نوع 2 که می‌تواند در بیماری‌های قلبی-عروقی اثرگذار باشد، اصلاح کردند. درنهایت مشخص شد افرادی که سطح بالاتری از هورمون کورتیزون را در موی خود داشتند، دوبرابر بیشتر از بقیه با احتمال مشکلات قلبی‌-عروقی ازجمله سکته و حمله قلبی روبه‌رو بودند. این مسئله در افرادی که سنشان کمتر از 57 سال بود، به بیش از سه‌برابر می‌رسید.

پروفسور «الیزابت ون روسوم»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه اراسموس می‌گوید: «امید ما این است که تجزیه‌وتحلیل مو درنهایت بتواند به‌عنوان یک آزمایش مفید به پزشکان کمک کند تا دریابند که کدام افراد ممکن است در معرض ریسک بالاتری برای بیماری‌های قلبی‌-عروقی قرار داشته باشند و بعد در آینده شاید بتوان با هدف قراردادن اثرات هورمون‌های استرس در بدن، به درمان جدیدی برای این مشکلات دست یافت.»

دکتر «الین ون در والک»، نویسنده اصلی این مقاله از دانشگاه اراسموس نیز اضافه می‌کند: «شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد استرس مزمن یک مؤلفه جدی در تعیین وضعیت کلی سلامتی است. حالا یافته‌های ما حاکی از آن است که افراد با سطح بالای گلوکوکورتیکوئید در بلندمدت، به‌طور خاص خیلی بیشتر در معرض بروز بیماری‌های قلبی-عروقی قرار می‌گیرند.»

نتایج این پژوهش در کنگره اروپایی چاقی (ECO) به اشتراک گذاشته شده، اما هنوز در مقاله‌های علمی به چاپ نرسیده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی