ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

نیمی از کارفرمایان جهان تا 2030 نیروی کار خود را به دلیل هوش مصنوعی کاهش می‌دهند

طبق این گزارش طراحان گرافیک و منشی‌های حقوقی از جمله مشاغلی هستند که بیشتر تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ دی ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

مجمع جهانی اقتصاد نظرسنجی دوسالانه خود در مورد اینکه کارفرمایان چه انتظاری در مورد کسب‌وکار خود در آینده دارند را منتشر کرده که بخش زیادی از آن به هوش مصنوعی پرداخته شده است. درحالی که اکثریت کارفرمایان (77 درصد) آماده هستند تا نحوه کارکردن با هوش مصنوعی را به کارکنان فعلی خود آموزش دهند، اما 41 درصد آنها ادعا کرده‌اند که با گسترش دسترسی به وظایف هوش مصنوعی تعداد کارمندان خود را کاهش خواهند داد.

طبق توضیحات ارائه شده برای این نظرسنجی، 1000 کارفرما از سراسر جهان که بیش از 14 میلیون کارگر را پوشش می‌دهند در آن شرکت کرده‌اند. یکی از مشکلات بزرگی که نظرسنجی به آن پرداخته این موضوع است که کارفرمایان معتقدند بسیاری از کارمندان آنها با تکامل فناوری مهارت‌های لازم برای انجام کارهایشان را ندارند.

مهارت‌های اصلی در سال 2030 نسبت به سال 2025

در بخشی از این گزارش نوشته شده:

«هوش مصنوعی و کلان داده در صدر فهرست مهارت‌هایی هستند که سریع‌ترین رشد را دارند و پس از آن شبکه، امنیت سایبری و همچنین سواد فناوری بیشترین رشد را دارند. همچنین انتظار می‌رود که تکمیل این مهارت‌های مرتبط با فناوری، تفکر خلاق، انعطاف‌پذیری و یادگیری مادام‌العمر در دوره 2030-2025 اهمیت بیشتری پیدا کند.»

شغل‌هایی که بیشتر در معرض خطر هوش مصنوعی هستند

طراحان گرافیک و منشی‌های حقوقی از جمله مشاغلی هستند که طبق این گزارش بیشتر تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرند. درحال‌حاضر ابزارهای هوش مصنوعی خلاقانه‌ای وجود دارد که تنها از چند پیام متنی می‌توانند تصاویر فوق‌العاده با کیفیتی تولید کنند و مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود می‌گوید:

«کاهش شغل در هر دو نقش ناشی از هوش مصنوعی و فناوری‌های پردازش اطلاعات و همچنین گسترش دسترسی دیجیتال خواهد بود. در مقایسه با گزارش سال 2023 این یک تغییر بزرگ است، زمانی که از طراحان گرافیک به‌عنوان شغلی با رشد متوسط یاد شده بود.»

خبر خوب اینکه این نظرسنجی برای تعداد شغل‌های ایجاد شده طی پنج سال آینده، حتی با وجود پیشرفت‌های هوش مصنوعی، رشد خالص را پیش‌بینی کرده است. از نظر آمار و ارقام، کارفرمایان انتظار دارند طی دوره اشاره شده شاهد رشد خالص 7 درصدی کل اشتغال یا 78 میلیون شغل باشیم.

همچنین در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده که هرچند انتظار می‌رود پیشرفت فناوری به بهبود بهره‌وری در سراسر جهان کمک کند، اما انتظار می‌رود انسان‌هایی که از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند بهره‌ورتر باشند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی