ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی تقلب
هوش مصنوعی

اپلیکیشن هوش مصنوعی Cluely برای تقلب در مصاحبه‌های کاری و آزمون‌ها معرفی شد

این ابزار توسط دو دانشجوی اخراجی دانشگاه کلمبیا ساخته شده و مبتنی بر مرورگر است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

«چونگین روی لی»، دانشجوی 21 ساله‌ای که اخیراً از دانشگاه کلمبیا تعلیق شده بود، حالا با راه‌اندازی استارتاپ جدیدی به نام Cluely توجه‌ها را به خود جلب کرده است. این استارتاپ مستقر در در سن‌فرانسیسکو، اپلیکیشنی مبتنی بر هوش مصنوعی برای مرورگر ارائه کرده که به کاربران اجازه می‌دهد بدون اطلاع مصاحبه‌گر یا ناظر آزمون، در مصاحبه‌های شغلی یا حتی امتحانات تقلب کنند.

داستان Cluely از زمانی آغاز شد که لی با انتشار یک رشته‌پست در ایکس اعلام کرد که پس از ساخت ابزاری برای تقلب در مصاحبه‌های مهندسی نرم‌افزار، از دانشگاه کلمبیا تعلیق شده است. این ابزار که ابتدا Interview Coder نام داشت، اکنون به بخشی از اپلیکیشن Cluely تبدیل شده است.

نحوه عملکرد هوش مصنوعی Cluely

قابلیت اصلی این اپلیکیشن، باز کردن یک پنجره مخفی در مرورگر است که پاسخ‌ها یا اطلاعات لازم را بدون دیده‌شدن توسط طرف مقابل، در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به گفته تیم سازنده، کاربران می‌توانند از این ابزار در مصاحبه‌های شغلی، تماس‌های فروش و حتی آزمون‌های آنلاین استفاده کنند.

طبق توضیح وب‌سایت رسمی این استارتاپ، این ابزار «یک دستیار دسکتاپ کاملاً غیرقابل شناسایی است که صفحه‌نمایش و صدای شما را می‌بیند و می‌شنود». حتی اگر مصاحبه‌گر از شما بخواهد صفحه‌تان را به اشتراک بگذارید، پنجره نیمه‌شفاف Cluely که تنها برای کاربر قابل مشاهده است، از دید او پنهان می‌ماند.

در ویدیوی تبلیغاتی Cluely که بیشتر شبیه یک کانسپت برای آینده است و با واکنش‌های متفاوتی همراه بوده، لی در یک قرار ملاقات از این ابزار استفاده می‌کند و با کمک هوش مصنوعی درباره سن و اطلاعات هنری خود دروغ می‌گوید. این ویدیو از سوی برخی کاربران به‌دلیل فضای علمی‌تخیلی و نزدیکی به سریال «آینه سیاه» (Black Mirror) مورد انتقاد قرار گرفته است.

استارتاپ Cluely با انتشار بیانیه‌ای فناوری خود را با اختراعاتی ازجمله ماشین‌حساب و بررسی‌کننده املا (Spellcheck) مقایسه کرده و مدعی است که هدفش صرفاً آسان‌تر کردن مسیرهای دشوار و ناکارآمد، مثل یافتن پاسخ سؤالات کدنویسی است.

تصویری از ویدیوی تبلیغاتی Cluely

نسخه پایه این اپلیکیشن با امکانات محدود به‌صورت رایگان عرضه شده و برای مک قابل دسترس است، اما برای دسترسی به نسخه حرفه‌ای که از مدل‌های هوش مصنوعی قدرتمندتری بهره می‌برد، کاربران باید ماهانه 20 دلار یا سالانه 100 دلار پرداخت کنند.

لی همچنین مدعی است توانسته با استفاده از این ابزار تقلب، در یکی از مصاحبه‌های کارآموزی شرکت آمازون موفق شود، هرچند آمازون در پاسخ به تک کرانچ، فقط تأکید کرده که استفاده از ابزارهای غیرمجاز در فرایند استخدام ممنوع است.

تجربه واقعی استفاده از Cluely برخلاف تبلیغاتش بوده است

هرچند این فناوری جالب و خلاقانه به‌نظر می‌رسد، اما نشریه ورج پس از امتحان آن اعلام کرده که در عمل با مشکلات فنی و تأخیر زیاد در پاسخ‌دهی همراه بوده است. در این گزارش از تأخیر زیاد در تولید پاسخ، مشکلات صدا و ناتوانی در درک دقیق موقعیت مکالمه به‌عنوان مشکلات آن یاد شده است. البته خالق Cluely تأکید کرده که این ابزار هنوز در مراحل اولیه توسعه است و بیشتر «یک اثبات مفهوم» محسوب می‌شود که ظرف چند هفته ساخته شده، نه یک محصول نهایی.

درنهایت لی اعلام کرده که این ابزار تاکنون به درآمد مکرر سالانه (ARR) بیش از 3 میلیون دلار رسیده و اخیراً نیز موفق شده 5.3 میلیون دلار سرمایه از دو شرکت Abstract Ventures و Susa Ventures جذب کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی