ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیپ فیک
هوش مصنوعی

مقابله جدی‌تر با دیپ‌فیک‌ها؛ شهروندان دانمارک مالک کپی‌رایت چهره خود می‌شوند

دولت دانمارک با اصلاح قانون کپی‌رایت از سوءاستفاده‌های هوش مصنوعی جلوگیری می‌کند.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۱۶ تیر ۱۴۰۴ | ۲۱:۳۰

دولت دانمارک قصد دارد با تصویب قانونی جدید در حوزه کپی‌رایت، با رشد روزافزون دیپ‌فیک‌های ساخته‌شده با هوش مصنوعی مقابله کند و از هویت دیجیتال افراد محافظت بیشتری به‌عمل آورد.

به گزارش گاردین، این قانون با هدف اعطای حق انحصاری افراد بر بدن، ویژگی‌های چهره و صدای خود تدوین شده و بنابر اعلام دولت، نخستین قانون از این نوع در اروپا خواهد بود.

تصویب قانونی جدید برای مقابله با دیپ‌فیک‌ها در دانمارک

دولت دانمارک روز پنج‌شنبه اعلام کرد که با اصلاح قانون کپی‌رایت، قصد دارد حفاظت از هویت دیجیتالی افراد در برابر تقلیدهای دیجیتال را تقویت کند. این طرح که با حمایت گسترده احزاب مختلف مواجه شده، توسط وزارت فرهنگ این کشور ارائه شده و قرار است پیش از تعطیلات تابستانی به مرحله مشاوره عمومی گذاشته شده و در پاییز به پارلمان ارائه شود.

تصویب قانونی جدید برای مقابله با دیپ‌فیک‌ها در دانمارک

در این طرح، دیپ‌فیک به‌عنوان بازنمایی دیجیتال بسیار واقع‌گرایانه‌ای از ظاهر و صدای افراد تعریف شده است. «یاکوب انگل-اشمیت»، وزیر فرهنگ دانمارک، با تأکید بر پیام روشن این قانون گفت:

«هر انسانی حق دارد مالک کامل ظاهر، صدا و بدن خود باشد، حقی که متأسفانه در قوانین کنونی به‌ویژه در مواجهه با فناوری هوش مصنوعی مولد به‌طور کافی و جامع محافظت نشده و نیازمند توجه و اصلاح اساسی است.»

وی افزود:

«افراد ممکن است توسط فناوری‌های دیجیتال کپی و برای مقاصد گوناگون به‌شکل نادرست استفاده شوند، امری که من هرگز آن را قبول ندارم.»

باتوجه‌به رشد سریع فناوری هوش مصنوعی و سهولت تولید تصاویر، ویدیوها و صداهای جعلی، این اصلاحیه با حمایت حدود 90 درصد از نمایندگان پارلمان ارائه شده است. براساس این قانون، افراد می‌توانند از پلتفرم‌های آنلاین درخواست حذف محتوای دیپ‌فیک بدون رضایت داشته باشند.

همچنین، تقلیدهای دیجیتالی واقع‌گرایانه از اجرای هنرمندان نیز بدون رضایت مشمول این قانون خواهد بود و در صورت نقض آن، افراد آسیب‌دیده مستحق دریافت غرامت خواهند بود. دولت تأکید کرده است که هجو و طنز از شمول این قانون مستثنا هستند.

انگل-اشمیت هشدار داد در صورتی که پلتفرم‌های فناوری از قانون تبعیت نکنند، با جریمه‌های سنگین مواجه خواهند شد و موضوع ممکن است به کمیسیون اروپا ارجاع شود. او همچنین اعلام کرد که قصد دارد در دوره آتی ریاست دانمارک بر اتحادیه اروپا، این ابتکار را به سایر کشورهای اروپایی معرفی کند.

مهدی فروغی

فارغ‌التحصیل شیمی دانشگاه تهران و ارشد زبان انگلیسی، اما عشق اصلیم سینماست؛ دنیایی که همیشه در آن غرق می‌شوم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی