ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
هوش مصنوعی

گوگل قراردادی ۳ میلیارد دلاری برای خرید انرژی برق‌آبی امضا کرد

تامین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی به چالشی جدی برای شرکت‌های فناوری تبدیل شده است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۴ تیر ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۰

گوگل روز سه‌شنبه اعلام کرد که قراردادی ۳ میلیارد دلاری با شرکت بروکفیلد (Brookfield) را برای خرید انرژی برق‌آبی از این شرکت نهایی کرده است.

به گزارش تک کرانچ، نخستین بندهای این توافق شامل قراردادهای خرید برق ۲۰ ساله است که در مجموع به مبلغ ۳ میلیارد دلار و برای ظرفیت ۶۷۰ مگاوات از دو نیروگاه برق‌آبی در پنسیلوانیا منعقد شده است. این توافق بخشی از یک قرارداد گسترده‌تر است که به گوگل اجازه می‌دهد در مجموع تا ۳ گیگاوات ظرفیت برق خریداری کند.

گوگل برای تأمین انرژی دیتاسنترهای خود به انرژی برق‌آبی روی آورده است

این توافق درحالی انجام می‌شود که گوگل و رقبای اصلی این شرکت یعنی متا، آمازون و مایکروسافت به‌دنبال تأمین برق برای مراکز داده خود هستند. این مراکز داده برای نگهداری، آموزش و میزبانی ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می‌شوند؛ ابزارهایی که پایه‌گذار رونق کنونی بخش فناوری هستند.

ساخت پادکست

تقاضای تازه شرکت‌های فناوری برای برق جان دوباره‌ای به انرژی هسته‌ای بخشیده، تولید برق با گاز را تقویت کرده و دوباره توجه‌ها را به انرژی‌های تجدیدپذیر معطوف کرده است. گوگل تاکنون ده‌ها میلیارد دلار برای اطمینان از تأمین برق پایدار سرمایه‌گذاری کرده است.

همچنین متا اقدام به خرید یک نیروگاه هسته‌ای کرده و مایکروسافت نیز قراردادی برای تأمین برق از یک نیروگاه هسته‌ای منعقد کرده است.

علاوه‌براین، سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های تجدیدپذیر فرصت جذابی برای این شرکت‌ها فراهم می‌کند تا حتی با افزایش انتشار کربن ناشی از گسترش مراکز داده خود، همچنان به حرکت در مسیر اهداف کربن صفر (Net-Zero) ادامه دهند.

شرکت «Brookfield Renewable Energy Partners» که نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر در ایالات متحده اداره می‌کند، اعلام کرد که دو نیروگاه برق‌آبی آن در پنسیلوانیا، هولت‌وود و سیف هاربر، برای تطبیق با الزامات جدید، بازسازی و ارتقا داده خواهند شد.

البته کارشناسان هشدار داده‌اند که تأمین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی می‌تواند به چالشی جدید برای شرکت‌ها تبدیل شود. همچنین مصرف بالای برق این مراکز تأمین برق پایدار برای مردم را نیز ممکن است با چالش مواجه کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی