ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
انرژی

گوگل برای تأمین برق مراکز داده هوش مصنوعی با نیروگاه همجوشی هسته‌ای قرارداد بست

گوگل با اعلام توافق‌نامه‌ای برای خرید ۲۰۰ مگاوات برق از نیروگاه CFS رسماً از انرژی همجوشی هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۹ تیر ۱۴۰۴ | ۱۸:۳۰

گوگل به‌تازگی اولین قرارداد خرید مستقیم برق از نیروگاه همجوشی هسته‌ای را امضا کرد. این تصمیم در شرایطی گرفته شده که گزارش‌های این شرکت از افزایش ۱۱ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای آن فقط در یک سال خبر می‌دهد؛ افزایشی که عمدتاً ناشی از عطش سیری‌ناپذیر مراکز داده هوش مصنوعی برای انرژی است.

گوگل با اعلام امضای اتوافق‌نامه برای خرید ۲۰۰ مگاوات برق از نیروگاه CFS رسماً وارد حوزه انرژی همجوشی هسته‌ای شد. این قرارداد نشان‌ می‌دهد گوگل به آینده انرژی پاک همجوشی اعتماد دارد، هرچند این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه است. رئیس بخش انرژی گوگل دراین‌باره می‌گوید: «می‌دانیم باید روی مرز بعدی نوآوری در حوزه انرژی شرط‌بندی‌های بزرگی بکنیم.»

قرارداد گوگل با نیروگاه همجوشی هسته‌ای

همجوشی هسته‌ای گوگل

گوگل در‌ شرایطی دست به این سرمایه‌گذاری بلندمدت زده که با مسئله‌ای مهم‌ روبه‌روست. گزارش پایداری اخیر این شرکت نشان می‌دهد انتشار کل گازهای گلخانه‌ای آن از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، ۱۱ درصد افزایش یافته است. این رشد نگران‌کننده که باوجود خریدهای عظیم انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند باد و خورشید، رخ داده، اغلب به‌دلیل مصرف هنگفت مراکز داده هوش مصنوعی است که پیش‌بینی می‌شود مصرف انرژی آنها تا ۲۰۳۰ دوبرابر شود.

البته گوگل تنها نیست؛ مایکروسافت نیز سال ۲۰۲۳ قرارداد مشابهی با شرکت Helion Energy برای خرید برق از نیروگاه همجوشی امضا کرده بود. این رقابت نشان می‌دهد غول‌های فناوری برای تأمین انرژی موردنیاز رشد انفجاری هوش مصنوعی، دنبال راه‌حل‌های بلندمدت می‌گردند.

همجوشی هسته‌ای گوگل

همجوشی هسته‌ای فرایندی است که در خورشید و ستارگان رخ می‌دهد و با ترکیب هسته‌های سبک اتم، انرژی عظیمی آزاد می‌شود. این روش برخلاف شکافت هسته‌ای (در نیروگاه‌های فعلی استفاده می‌شود)، زباله رادیواکتیو با عمر طولانی تولید نمی‌کند و می‌تواند منبعی نامحدود و پاک از انرژی باشد اما دستیابی به این فناوری بسیار دشوار است. شرکت CFS امیدوار است اولین نیروگاه خود را اوایل دهه ۲۰۳۰ در ویرجینیا، نزدیک مراکز داده آمریکا، به شبکه برق متصل کند اما بسیاری از کارشناسان معتقدند تجاری‌سازی کامل این فناوری ممکن است ده‌ها سال طول بکشد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی