ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گوگل
هوش مصنوعی

گوگل روی ابزار هوش مصنوعی جدیدی برای تبدیل متن به ویدیو کار می‌کند [تماشا کنید]

گوگل در حال کار روی ابزار جدیدی است که می‌تواند با دریافت ورودی‌های متنی، ویدیو خلق کند اما محدودیت‌هایی دارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۰

برنامه «60 دقیقه» شبکه CBS آمریکا اخیراً پرونده‌ای درباره ابزارهای هوش مصنوعی گوگل داشته و در این برنامه برای اولین‌بار فناوری تبدیل متن به ویدیوی این شرکت را نشان داده است. این نرم‌افزار هنوز عمومی نشده است و استفاده از آن محدودیت‌هایی دارد.

گوگل در تکاپو است تا هرچه سریع‌تر در زمینه هوش مصنوعی به رقبای خود ازجمله مایکروسافت برسد. از میان پروژه‌هایی که این شرکت مشغول کار روی آن‌هاست، ابزار تبدیل متن به ویدیو بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد و تا پیش از پخش برنامه «60 دقیقه» صحبتی از آن به میان نیامده بود.

نرم‌افزار هوش مصنوعی تولید ویدیو در گوگل فعلاً با نام Phenaki شناخته می‌شود. این نام احتمالاً با الهام از فَریب‌بین یا فناکیستوسکوپ (Phenakistoscope) انتخاب شده است که اولین دستگاه عمومی برای ایجاد توهم حرکت در تصویرها بود.

مجری برنامه «60 دقیقه» می‌گوید Phenaki شبیه سیستم‌های کنونی تولید تصویر کار می‌کند. اما وقتی به این نرم‌افزار ورودی متنی می‌دهید، به‌جای ایجاد یک تصویر ثابت، یک ویدیوی کوتاه (شبیه یک GIF) به شما ارائه می‌شود. در مثالی که در این برنامه نشان داده شد، Phenaki توانست ویدیویی از یک سگ «گلدن ریتریور» با بال فرشتگان را بسازد که درحال حرکت در یک دشت بود.

ابزار Phenaki گوگل نمی‌تواند از انسان‌ها ویدیو بسازد

عملکرد این هوش مصنوعی در نگاه اول ایده‌آل به‌نظر نمی‌رسد و به‌راحتی می‌توانید غیرواقعی‌بودن آن را تشخیص دهید. بااین‌حال، گوگل محدودیت‌هایی را برای استفاده از این نرم‌افزار قرار داده است. برای مثال، کاربران نمی‌توانند با Phenaki از انسان‌ها ویدیو بسازند. با این کار احتمالاً از ساخت ویدیوهای دیپ‌فیک جلوگیری می‌شود.

«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، در بخشی از این مصاحبه تأکید کرد که دولت باید برای ابزارهای هوش مصنوعی از جمله Phenaki قانون‌گذاری کند: «باید برای ساخت ویدیوهای دیپ‌فیک که می‌توانند به جامعه آسیب برسانند، عواقبی وجود داشته باشد.» او گفت هر کسی که مدتی با هوش مصنوعی کار کرده باشد، می‌داند این فناوری چیزی متفاوت با آتش یا الکتریسیته است و به قوانین اجتماعی نیاز داریم تا بتوانیم چارچوب‌هایی برای پیاده‌سازی آن داشته باشیم.

برنامه «60 دقیقه» شامل بررسی چند فناوری هوش مصنوعی دیگر از گوگل هم بود. بااین‌حال، اعلام نشد که این فناوری‌ها ازجمله Phenaki ممکن است چه زمانی در دسترس عموم قرار بگیرند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی