ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی کدنویسی
هوش مصنوعی

متا مدل هوش مصنوعی کدنویسی Code Llama را به‌طور عمومی منتشر کرد

با مدل هوش مصنوعی Code Llama می‌تواند کدنویسی کرد و همچنین مشکلات کدهای زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند پایتون را برطرف کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

متا اخیراً فعالیت‌های زیادی در زمینه هوش مصنوعی داشته است و پس از مدل هوش مصنوعی جدید Llama 2 و SeamlessM4T برای ترجمه عبارات به زبان‌های مختلف (از جمله فارسی) حالا Code Llama را در دسترس عموم قرار داده است؛ یک سیستم یادگیری ماشینی که می‌تواند کدنویسی کند و درباره کدهای تولید شده خود توضیحاتی ارائه کند.

درست مانند Copilot و CodeWhisperer و همچنین مدل‌های هوش مصنوعی منبع باز دیگری مانند StableCode و StarCoder، طبق گزارش تک‌کرانچ، Code Llama نیز می‌تواند علاوه بر کدنویسی، کدهای نوشته شده برای زبان‌های برنامه نویسی مختلفی از جمله پایتون و ++C را تکمیل کرده و مشکلات آن‌ها را برطرف کند.

متا به TechCrunch می‌گوید:

«در متا ما معتقد هستیم که مدل‌های هوش مصنوعی و به‌ویژه مدل‌های زبان بزرگ برای کدنویسی، از نوآوری و ایمنی، از یک رویکرد باز بیشترین سود را خواهند برد. زمانی که این مدل‌ها در دسترس عموم قرار بگیرند، می‌توانند توسعه فناوری‌های جدیدی که باعث بهبود زندگی انسان‌ها می‌شود را ساده‌تر کنند، مشکلات را شناسایی کنند و آسیب‌پذیری‌ها را برطرف کنند.»

Code Llama که در چندین نسخه مختلف، مانند نسخه بهینه شده برای پایتون و نسخه مخصوص دستورالعمل‌ها ارائه شده، براساس مدل تولید متن Llama 2 ساخته شده است که متا اوایل این ماه آن را در دسترس عموم قرار داد. در حالی که با کمک Llama 2 نیز می‌توان کدنویسی را انجام داد، اما عملکرد آن مطمئناً با کدهایی که توسط مدل Copilot ارائه می‌شود، قابل مقایسه نیست.

هرچند متا در آموزش Code Llama از همان مجموعه داده‌هایی استفاده کرده که برای آموزش Llama 2 استفاده شده است، اما Code Llama نسبت به مدل مادر خود، زمان بیشتری برای یادگیری روابط بین کد و زبان طبیعی داشته است. با این وجود، این مدل به‌طور خاص برای کدنویسی طراحی شده است و البته غول فناوری اشاره کرده که مدل کدنویسی‌اش ممکن است در برخی مواقع پاسخ‌های «نامناسبی» ارائه کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی