ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

افزایش عمر
هوش مصنوعی

OpenAI با هوش مصنوعی جدید خود برای افزایش عمر انسان‌ها تلاش می‌کند

این مدل با نام GPT-4b micro سعی می‌کند پروتئین‌هایی را مهندسی مجدد کند که می‌توانند سلول‌های پوست انسان را به سلول‌های بنیادی جوان تبدیل کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۹ دی ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰

OpenAI اعلام کرده با همکاری استارتاپ Retro Biosciences مدل هوش مصنوعی جدیدی با نام GPT-4b micro آموزش داده است که هدف آن دستیابی به راهی برای افزودن 10 سال به طول عمر انسان‌هاست.

براساس گزارش MIT Technology Review، استارتاپ Retro که «سم آلتمن» از آن پشتیبانی می‌کند، تقریباً از یک سال پیش با OpenAI روی این پروژه کار می‌کند. مدل GPT-4b micro سعی می‌کند پروتئین‌هایی را مجدد مهندسی کند که می‌توانند سلول‌های پوست انسان را به سلول‌های بنیادی جوان تبدیل کنند.

Retro معتقد است این پروتئین‌ها در جهت ساخت اندام‌های انسان و تأمین سلول‌های جایگزین گام امیدوارکننده‌ای هستند. این اولین مدل OpenAI با تمرکز بر داده‌های بیولوژیکی است همچنین این استارتاپ ادعا کرده می‌تواند نتایج علمی غیرمنتظره‌ای داشته باشد. طبق این گزارش، ارتباط این 2 شرکت کاملاً تصادفی نبوده است؛ زیرا «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، شخصاً 180 میلیون دلار به Retro کمک کرده است.

نحوه افزایش طول عمر با هوش مصنوعی OpenAI

هدف اصلی Retro از این پروژه افزایش طول عمر طبیعی انسان‌ها به اندازه 10 سال است و برای تحقق آن «فاکتورهای یاماناکا» (Yamanaka) را مطالعه می‌کند. فاکتورهای Yamanaka مجموعه‌ای از پروتئین‌ها هستند که اضافه‌کردن آنها به سلول پوست انسان باعث می‌شود تا یک سلول بنیادی جوان تشکیل شود که می‌تواند هر بافت دیگری را در بدن تولید کند.

Retro و شرکت‌های دیگری مانند Altos Labs این پدیده را نقطه شروع احتمالی جوان‌سازی حیوانات، ساخت اندام برای انسان‌ها یا تأمین سلول‌های جایگزین نامیده‌اند اما تحقق این برنامه چندان کارآمد نیست. در واقع مهندسی مجدد آنها در آزمایشگاه چندین هفته طول می‌کشد و کمتر از یک درصد از سلول‌های آزمایشگاهی منجر به جوان‌سازی می‌شوند.

مدل هوش مصنوعی GPT-4b micro با ارائه راه‌هایی برای مهندسی مجدد پروتئین‌ها باعث می‌شود عملکرد آنها افزایش یابد. OpenAI براساس داده‌های اولیه آزمایش مدل خود می‌گوید محققان با استفاده از پیشنهادهای این مدل توانسته‌اند 2 فاکتور یاماناکا را بیش از 50 درصد مؤثرتر کنند.

گوگل نیز مدل هوش مصنوعی AlphaFold را در اختیار دارد که می‌تواند ساختار پروتئین‌ها را پیش‌بینی کند. البته مدل این 2 شرکت عملکرد متفاوتی دارند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی