ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

OpenAI و متا در حال آماده‌سازی مدل‌های هوش مصنوعی جدیدی با قابلیت استدلال هستند

متا اعلام کرده که که در هفته‌های آتی عرضه مدل Llama 3 را آغاز خواهد کرد و GPT-5 از OpenAI «به زودی» عرضه خواهد شد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

OpenAI، سازنده ChatGPT و متا در آستانه انتشار مدل‌های هوش مصنوعی جدیدی هستند که ادعاشده قادر به استدلال و برنامه‌ریزی هستند.

براساس گزارش فایننشال‌تایمز، مدیران هر دو شرکت این هفته اعلام کردند که در حال آماده‌شدن برای راه‌اندازی نسخه‌های بعدی مدل‌های زبان بزرگ خود هستند که ابزارهای هوش مصنوعی کاربردی مانند ChatGPT را تامین می‌کنند. متا اعلام کرده که که در هفته‌های آتی عرضه مدل Llama 3 را آغاز خواهد کرد و در همین حال، استارتاپ OpenAI تحت حمایت مایکروسافت قصد دارد مدل بعدی خود که انتظار می‌رود GPT-5 نام داشته باشد، را «به زودی» عرضه کند.

توسعه هوش مصنوعی استدلال‌کننده توسط متا و OpenAI

«جوئل پینو»، معاون تحقیقات هوش مصنوعی متا می‌گوید:

«ما سخت در تلاش هستیم تا متوجه شویم چگونه این مدل‌ها را نه فقط برای صحبت‌کردن، بلکه در واقع برای استدلال، برنامه‌ریزی و داشتن حافظه طراحی کنیم.»

«براد لایت‌کپ»، مدیر اجرایی OpenAI نیز به فایننشال‌تایمز گفت که نسل بعدی GPT پیشرفت‌هایی را در حل «مشکلات سخت» مانند استدلال نشان خواهد داد:

«ما شروع به تجربه هوش مصنوعی خواهیم کرد که می‌تواند وظایف پیچیده‌تری را به روشی پیچیده‌تر انجام دهد. فکر می‌کنم که ما تازه شروع به پرداختن به توانایی‌هایی کرد‌ه‌ایم که این مدل‌ها برای استدلال نیاز دارند.»

لایت‌کپ در ادامه گفت که سیستم‌های هوش مصنوعی امروزی «در انجام کارهای کوچک واقعاً خوب هستند»، اما هنوز هم در قابلیت‌های خود «بسیار محدود» هستند.

همانطور که شرکت‌های بزرگ فناوری برای ایجاد هوش‌مصنوعی پیچیده‌تر با یکدیگر رقابت می‌کنند، سرعت پیشرفت این مدل‌ها نیز در حال افزایش است. استدلال و برنامه‌ریزی از جمله ویژگی‌های مدنظر این شرکت‌ها برای مدل‌های خود است که محققا این حوزه آن را «هو‌ش مصنوعی عمومی» می‌نامند، زیرا به چت‌بات‌ها اجازه می‌دهند تا دنباله‌ای از وظایف مرتبط با درخواست کاربران را ارائه کنند و حتی عواقب اقدامات خود را پیش‌بینی کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی