ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

پاپ فرانسیس خواستار ممنوعیت جهانی استفاده از سلاح‌های هوش مصنوعی شد

پاپ فرنسیس به شدت از خطرات هوش مصنوعی آگاه است و باور دارد که این فناوری در آینده می‌تواند موجودیت بشر را به خطر بیندازد.

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

خطرات هوش مصنوعی (AI) موضوع صحبت‌های پاپ فرانسیس در سخنرانی با رهبران جهان در اجلاس سالانه G7 در شهر پولیا ایتالیا بود. رهبر کاتولیک‌های دنیا درباره تهدیدات این فناوری علیه بشریت سخن گفت.

به گزارش Decrypt، فرانسیس در سخنرانی‌اش از دولت‌های جهانی خواست استفاده از هوش مصنوعی در جنگ را ممنوع کنند و چارچوبی اخلاقی برای این فناوری تعریف کنند و بر نیاز به همکاری برای هدایت توسعه و استفاده از آن تاکید کرد.

پاپ گفت:

«باتوجه‌به فاجعه‌بار بودن درگیری‌های مسلحانه، ضروری است در توسعه و استفاده از دستگاه‌هایی که سلاح‌های خودکار کشنده نامیده می‌شوند، بازنگری کرده و درنهایت استفاده از آن‌ها را ممنوع کنیم.»

رئیس کلیسای کاتولیک پس از راه‌اندازی ChatGPT در سال 2022 و متعاقب آن افزایش استفاده از هوش مصنوعی در سطح جهانی، بارها درباره این پلتفرم صحبت کرده و آن را «پرمخاطره‌ترین قمار آینده ما» نامیده بود.

پاپ فرانسیس که خودش قربانی چندین تصویر و ویدیوی تولیدشده توسط هوش مصنوعی بود، ازجمله عکسی که او را با کاپشن سفید پف‌دار به تصویر می‌کشید، به قدرت روبه‌رشد AI در سیاست، پزشکی و آموزش اذعان کرد.

هوش مصنوعی
تصویر تولیدشده با هوش مصنوعی از پاپ فرانسیس

پاپ فرانسیس هوش مصنوعی را «انقلاب شناختی-صنعتی واقعی» نامید که می‌تواند دگرگونی‌های پیچیده‌ای به دنبال داشته باشد و هشدار داد این فناوری می‌تواند بی‌عدالتی بیشتری بین کشورهای پیشرفته و درحال‌توسعه یا بین طبقات اجتماعی مسلط و تحت سلطه ایجاد کند.

پاپ فرانسیس گفت:

«فراموش‌کردن این نکته که هوش مصنوعی انسان نیست و نمی‌تواند اصول کلی را پیشنهاد بدهد، اشتباهی مکرر و جدی است. این خطا یا از نیاز عمیق انسان‌ها به یافتن شکلی پایدار از همراهی سرچشمه می‌گیرد یا از این فرض نیمه‌آگاهانه که مشاهدات به‌دست‌آمده از طریق مکانیسمی محاسباتی قطعیت و جامعیتی بی‌چون‌وچرا دارد.»

خطاپذیری هوش مصنوعی از نظر پاپ

پاپ می‌گوید فناوری بدون خطا نیست. همچنین به آنچه «وضعیت فنی-انسانی» و رابطه بشریت با فناوری در طول تاریخ می‌خواند، می‌‌پردازد:

«انسان‌ها همیشه با ابزارهایی که به‌تدریج تولید می‌کنند، با محیط ارتباط برقرار کرده‌اند. نمی‌توان تاریخ بشریت را از تاریخ این ابزارها جدا کرد.»

پاپ خاطرنشان کرد می‌توان از فناوری هم برای حفظ حیات استفاده کرد هم برای ازبین‌بردن آن. همچنین گفت در آینده هوش مصنوعی به تکینگی خواهد رسید. او گفت:

«این [باور] بیش از همیشه درست است؛ زیرا به احتمال زیاد در آینده‌ای نه‌چندان دور، برنامه‌های هوش مصنوعی می‌توانند برای بهبود عملکردشان با یکدیگر ارتباط مستقیم برقرار کنند.»

تکینگی به زمانی اشاره دارد که کامپیوترها و هوش مصنوعی فراتر از کنترل انسان پیشرفت کنند.

حمیدرضا علیا

در دنیایی که تکنولوژی حرف اول و آخر رو میزنه، آپدیت بودن توی این حوزه حتی میتونه زندگی ما رو راحت‌تر کنه. برای همین با اینکه روانشناسی خوندم، علاقه زیادی به تکنولوژی و مطالب اون دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • مهدی
    مهدی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۳

    غلط کرد با بزرگش

مطالب پیشنهادی