ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

روسیه برای مقابله با انحصار غرب، مدل‌های هوش مصنوعی جدیدی توسعه می‌دهد

به گفته رئیس‌جمهور روسیه، مدل‌های هوش مصنوعی فعلی به‌نوعی باعث حذف این کشور از فضای دیجیتال می‌شوند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ آذر ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

پوتین روز جمعه در کنفرانسی درباره جاه‌طلبی‌های روسیه در‌زمینه هوش مصنوعی صحبت کرد. او در سخنان خود به یک استراتژی ملی جدید برای توسعه هوش مصنوعی به‌منظور مقابله با غرب اشاره کرد.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، در کنفرانس Artificial Intelligence Journey که روز جمعه در مسکو برگزار شد، برنامه‌های یک استراتژی ملی جدید برای توسعه هوش مصنوعی در تقابل با نفوذ غرب بر این فناوری را اعلام کرد.

او در سخنان خود گفته است:

«مدل‌های هوش مصنوعی داخلی ما باید منعکس‌کننده کل دارایی و تنوع فرهنگ جهانی، میراث، دانش و خرد تمام تمدن‌ها باشد.»

پوتین که در جریان سخنرانی خود اهداف این استراتژی جدید را به‌طور کلی تشریح کرد، گفت روسیه تحقیقات خود درزمینه هوش مصنوعی مولد و مدل‌های زبانی بزرگ را افزایش خواهد داد.

برای دستیابی به این هدف، روسیه قدرت خود در حوزه ابررایانه‌ها را افزایش خواهد داد و همچنین آموزش‌های سطح بالای هوش مصنوعی را بهبود می‌بخشد. علاوه‌براین، پوتین گفت روسیه برای دستیابی به اهداف خود در‌زمینه تغییر قوانین و تقویت همکاری‌های بین‌المللی نیز تلاش خواهد کرد.

انتقاد پوتین از مدل‌های هوش مصنوعی فعلی

رئیس‌جمهور روسیه از این موضوع ابراز تأسف کرد که مدل‌های هوش مصنوعی موجود به‌ روش‌های «انتخابی» یا «سوگیرانه» کار می‌کنند و به‌طور بالقوه فرهنگ روسی را نادیده می‌گیرند، زیرا اغلب برای حل وظایف با استفاده از مجموعه داده‌های انگلیسی آموزش دیده‌اند. به عقیده او، در این شرایط یک الگوریتم خاص می‌تواند به هوش مصنوعی بگوید که «روسیه، فرهنگ، علم، موسیقی و ادبیات ما وجود ندارد» که این امر به «نوعی براندازی از فضای دیجیتال» منجر می‌شود.

پوتین درحالی اظهارات خود نسبت به هوش مصنوعی را بیان کرده است که کشورهای انگلیسی زبان درحال‌حاضر بر تحقیقات این حوزه تسلط دارند. براساس گزارش مؤسسه هوش مصنوعی انسان‌محور استنفورد (HAI) ایالات‌متحده و بریتانیا بیشترین تعداد از سیستم‌های یادگیری ماشینی بزرگ را در اختیار دارند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی