ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

دبیرکل سازمان ملل: هوش مصنوعی می‌تواند مرگبار و ویران‌کننده باشد

شورای امنیت سازمان ملل برای اولین‌بار جلسه‌ای برگزار کرد تا درباره خطرات هوش مصنوعی و نیاز به قانون‌گذاری در این زمینه بحث کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۸ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

شورای امنیت سازمان ملل برای اولین‌بار جلسه‌ای را برای بررسی وضعیت هوش مصنوعی (AI) برگزار کرد. در این جلسه «آنتونیو گوترش»، دبیرکل این سازمان، گفت باید با تهدیدات هوش مصنوعی مقابله شود چون این فناوری می‌تواند بسیار مرگبار و ویرانگر باشد.

به گزارش رویترز، چین در جلسه شورای امنیت اعلام کرد که هوش مصنوعی نباید از کنترل خارج شود. آمریکا نسبت به استفاده از این فناوری برای سانسور و سرکوب شهروندان هشدار داد. بریتانیا نیز که کنترل دوره‌ای شورا را بر عهده دارد، گفت AI به‌صورت بنیادی همه جنبه‌های زندگی بشر را دستخوش تحول خواهد کرد.

«جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه بریتانیا، در این نشست به توانایی‌های هوش مصنوعی در کمک به حل مشکلات تغییر اقلیم و تقویت اقتصادها اشاره کرد و افزود: «ضروری است که قوانینی بین‌المللی برای فناوری‌های تحول‌ساز ایجاد کنیم، چون هوش مصنوعی هیچ مرزی نمی‌شناسد.» او در ادامه گفت این فناوری می‌تواند بر نشر اطلاعات نادرست هم دامن بزند.

در ادامه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، «جک کلارک»، هم‌بنیان‌گذار شرکت هوش مصنوعی آنتروپیک (Anthropic) و پروفسور «زِنگ یی»، رئیس مشترک مرکز تحقیقات چینی-بریتانیایی اخلاق و حکمرانی درزمینه هوش مصنوعی سخنرانی کردند.

دبیرکل سازمان ملل: هوش مصنوعی می‌تواند مرگبار باشد

گوترش گفت: «کاربردهای نظامی و غیرنظامی هوش مصنوعی می‌توانند پیامدهایی جدی را برای صلح و امنیت جهان به‌دنبال داشته باشند.» او افزود که این فناوری می‌تواند برای فعالیت‌های تروریستی، مجرمانه و یا توسط دولت‌ها مورد سوءاستفاده قرار بگیرد، مرگبار باشد و به روان جوامع آسیب جدی وارد کند. گوترش از ایده برخی سازمان‌ها برای تشکیل نهادی تازه شبیه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سازمان ملل به‌منظور تجمیع و کنترل فعالیت‌های بین‌المللی درخصوص این فعالیت‌ها حمایت کرد.

سفیر چین در سازمان ملل در این جلسه گفت هوش مصنوعی یک شمشیر دولبه است و این کشور از نقش هماهنگ‌کننده این سازمان به‌منظور تدوین قوانین برای این فناوری حمایت می‌کند. سفیر روسیه اما این سؤال را مطرح کرد که آیا شورای امنیت به‌عنوان شورایی با وظیفه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی باید به مسئله هوش مصنوعی ورود کند یا خیر.

از سوی دیگر، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت هیچ‌کدام از کشورهای عضو نباید از هوش مصنوعی برای سانسور، محدودسازی، سرکوب یا کاهش قدرت مردم استفاده کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Nnb
    Nnb | ۲۸ تیر ۱۴۰۲

    باز اینا ابراز نگرانی کردن

مطالب پیشنهادی