ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه چین و آمریکا
هوش مصنوعی

آمریکا می‌خواهد محدودیت‌ها علیه صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین را افزایش دهد

وال استریت ژورنال می‌گوید دولت آمریکا می‌خواهد محدودیت‌ها علیه صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین را افزایش دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

گزارشی از نشریه وال استریت ژورنال می‌گوید دولت آمریکا در نظر دارد که محدودیت‌های جدیدی را برای صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین در نظر بگیرد. به‌دنبال انتشار این گزارش، ارزش سهام شرکت‌هایی مثل انویدیا، AMD و چند شرکت هوش مصنوعی چینی افت پیدا کرده‌اند.

منابع آگاه به ماجرا به وال استریت ژورنال اعلام کرده‌اند که وزارت بازرگانی ایالات‌متحده می‌خواهد از ماه ژوئیه جلوی فروش تراشه‌های انویدیا و دیگر شرکت‌های تراشه‌ساز به مشتریان چینی را بگیرد. انویدیا در ماه سپتامبر پارسال گفته بود که مقامات دولت آمریکا از این شرکت خواسته‌اند فروش دو تراشه اصلی هوش مصنوعی خود به چین را متوقف کند.

چند ماه بعد، مدیرعامل انویدیا از عرضه تراشه دیگری به نام A800 برای چین خبر داد تا ضمن تبعیت از قوانین صادراتی، بتواند پاسخگوی مشتریان خود باشد. ولی حالا این قوانین جدید می‌تواند حتی فروش تراشه A800 را بدون دریافت مجوز ویژه از وزارت بازرگانی ممنوع کند.

افت ارزش سهام شرکت‌های هوش مصنوعی چین

این قوانین جدید می‌تواند شرکت‌های دیگری مثل AMD و Micron را هم تحت تأثیر قرار دهد. علاوه‌براین، مسیر پیشرفت شرکت‌های چینی فعال در صنعت هوش مصنوعی هم دچار مشکل خواهد شد. ازاین‌رو، شاخص هوش مصنوعی CSI چین 3 درصد افت پیدا کرده است.

ارزش سهام Inspur Electronic Information Industry و Chengdu Information Technology از زیرمجموعه آکادمی علوم چین نیز به‌ترتیب حدود 10 و 8 درصد ریزش داشته است. این شرکت‌ها عمدتاً درزمینه تولید کامپیوترها و نرم‌افزار فعالیت دارند.

قیمت سهام شرکت‌های دیگری مثل علی‌بابا که چت‌باتی شبیه به ChatGPT دارد و تنسنت که مشغول ساخت یک مدل هوش مصنوعی است نیز به‌ترتیب 1.6 و 1.58 درصد افت داشته است.

وال استریت ژورنال می‌گوید دولت ایالات‌متحده نگران رشد توانایی‌های چین در حوزه هوش مصنوعی است. این کشور ظاهراً حتی از کره جنوبی خواسته تا نگذارد شرکت‌های این کشور جای خالی Micron در چین را پر کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی