ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
تکنولوژی

انویدیا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا، کارت گرافیک ضعیف‌شده به چین می‌فروشد

انویدیا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه چین، کارت گرافیک جدیدی به نام A800 معرفی کرده که ضعیف‌تر شده تا عرضه آن محدودیتی نداشته باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ آبان ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۰

انویدیا نسخه ساده‌تری از پردازشگر گرافیکی پیشرفته A100 را ساخته تا تحریم‌های جدید آمریکا علیه چین و روسیه را دور بزند. این تحریم‌ها باعث می‌شوند تولیدکنندگان نتوانند تجهیزات آموزش هوش مصنوعی را به این کشورها بفروشند، اما حالا به نظر می‌رسد که این تراشه نیازی به مجوز جدید نخواهد داشت.

کارت گرافیک جدید انویدیا که با نام A800 شناخته می‌شود، از همان قدرت پردازشی نسخه اصلی بهره می‌برد، اما صرفاً می‌تواند با سایر کارت‌ها در یک خوشه رایانشی با نرخ 400 گیگابیت بر ثانیه کار کند و به نرخ 600 گیگابیتی دسترسی نخواهد داشت. وال استریت ژورنال می‌گوید این یعنی A800 برای انجام کارهای ساده به اندازه نسخه اصلی قدرت دارد، اما نمی‌تواند مثلاً در یک ابرکامپیوتر به کار گرفته شود.

انویدیا A800 جانشین A100 برای چین است

یکی از سخنگویان انویدیا به خبرگزاری رویترز گفته که این کارت گرافیک جانشین A100 برای چین است که موجب نقض قوانین صادراتی آمریکا نمی‌شود. اگرچه جزئیات دقیق تحریم‌های کنترلی آمریکا در دسترس نیست، اما ظاهراً این کشور سرعت ارتباطات داخلی و چند آستانه پردازشی دیگر را در بررسی‌های خود لحاظ می‌کند.

انویدیا تسلا A100
انویدیا تسلا A100

انویدیا می‌گوید این محصول جدید به‌گونه‌ای طراحی شده که کاربر نتواند محدودیت‌های آن را دور بزند. این اظهارنظر از آن جهت اهمیت دارد که این شرکت در گذشته پردازشگرهایی را به بازار روانه کرده بود که محدودیت‌هایی در زمینه استخراج رمز‌ارز داشتند، اما طولی نکشید که کاربران توانستند این محدودیت‌ها را پشت سر بگذارند.

دولت آمریکا در ماه اکتبر تحریم‌های جدیدی را در زمینه فروش تراشه و تجهیزات ساخت تراشه به چین معرفی کرد. انویدیا و AMD به سرمایه‌گذاران خود هشدار داده بودند که محدودیت‌های جدید ممکن است بر توانایی آن‌ها برای فروش محصولات رده بالا به این کشور اثر بگذارد. حالا باید دید که واکنش چین و آمریکا به این محصول جدید چه خواهد بود.

اینکه A800 می‌تواند در عمل همچنان برای کاربردهای نظامی در ارتش یا دیگر پروژه‌های دولتی چین که آمریکا مخالف آنهاست، استفاده شود یا خیر، هنوز مشخص نیست.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی