ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

امروز در فضا: اسکای‌لب متروکه به زمین بازگشت

اسکای‌لب درواقع کمی زودتر از آنچه ناسا پیش‌بینی می‌کرد به زمین بازگشت. طوفان‌های شدید خورشیدی مقصر این فرورفتن زودرس بودند.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲۰ تیر ۱۴۰۲ | ۲۳:۳۰

در ۱۱ ژوئیه ۱۹۷۹، ایستگاه فضایی متروکه ایالات‌متحده، یعنی اسکای‌لب، با سوختن در اتمسفر، بازگشتی تماشایی به زمین انجام داد و زباله‌هایی را بر فراز اقیانوس هند و استرالیای غربی باراند.

اسکای‌لب

اسکای‌لب ایستگاه فضایی متعلق به ایالات‌متحده بود و برای ده سال برنامه‌ریزی شده‌ بود، اما بودجه آن لغو شد و با ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی مأموریت آن به پایان رسید.

طرفداران سفرهای فضایی، نویسندگان داستان‌های علمی-تخیلی و دانشمندان بسیاری انتظار یک ایستگاه فضایی را می‌کشیدند که گام اولیه را برای اکتشافات فضایی رقم بزند. تلاش‌های دانشمندانی مانند «ورنر فون براون» و پایان برنامه آپولو باعث شد ناسا درباره ایستگاهی در فضا بیندیشد.

اسکای‌لب
شعله‌های ناشی از سقوط ایستگاه

بنابراین اسکای‌لب در مه ۱۹۷۳ راه‌اندازی شد و توسط موشک سترن به مدار پایینی زمین پرتاب شد.

این ایستگاه شامل ماژول فضاپیمای آپولو و ماژول خدماتی می‌شد که به آن متصل بود. ماژول خدمات دارای رصدخانه خورشیدی، کارگاه آموزشی و چندین آزمایشگاه بود.

ظرفیت ایستگاه اسکای‌لب سه نفر بود و از سه مأموریت پشتیبانی می‌کرد. مأموریت اول ۲۸ روز، مأموریت دوم ۵۸ روز و مأموریت آخر ۸۴ روز به طول انجامید.

تمام کارهای برنامه‌ریزی‌شده تا قبل پایان کار ایستگاه انجام شدند و آخرین فضانوردان در ۸ فوریه ۱۹۷۴ به زمین بازگشتند و این یک خداحافظی با اسکای‌لب بود.

سقوط ایستگاه

آخرین سرنشینان ایستگاه فضایی را در سال ۱۹۷۴ ترک کردند. با گذشت زمان، این ایستگاه شروع به خارج‌شدن از مدار کرد و به‌آرامی به زمین نزدیک و نزدیک‌تر شد.

«دزموند کینگ هل»، ریاضی‌دان بریتانیایی از مؤسسه هواپیماهای سلطنتی، در سال ۱۹۷۳ پیش‌بینی کرد که این ایستگاه به‌دلیل فعالیت‌های خورشیدی، زودتر از پیش‌بینی ناسا، از مدار خارج می‌شود. همین اتفاق نیز افتاد و طوفان‌های شدید خورشیدی مقصر فرورفتن زودرس ایستگاه بودند؛ زیرا فعالیت‌های خورشیدی جو زمین را گرم کرده بود.

قطعه‌ای از ایستگاه پس از ورود مجدد به جو زمین در مرکز فضایی و موشکی ایالات‌متحده به نمایش درآمد.

در ساعات قبل از رویداد، کنترل‌کننده‌های زمینی جهت اسکای‌لب را تنظیم کردند تا خطر ورود مجدد به یک منطقه پرجمعیت را به حداقل برسانند.

با شکسته‌شدن قطعات اسکای‌لب در جو، ساکنان و خلبانان منطقه ده‌ها شعله و آتش‌بازی رنگارنگ را دیدند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی