ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کهکشان
نجوم و فضا

ستاره‌شناسان تأیید کردند: Maisie یکی از قدیمی‌ترین کهکشان‌های شناخته‌شده است

به گفته دانشمندان، این کهکشان 390 میلیون سال پس از بیگ‌بنگ شکل گرفته است؛ یعنی حدود 13.4 میلیارد سال سن دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

ستاره‌شناسان با کمک ابزارهای پیشرفته‌ای توانسته‌اند سن دقیق کهکشان Maisie را که سال گذشته توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) مشاهده شد، کشف کنند. هرچند این منظومه ستاره‌ای به‌اندازه‌ای که در ابتدا تصور می‌شد قدمت ندارد، اما همچنان یکی از قدیمی‌ترین کهکشان‌های شناخته‌شده محسوب می‌شود و به گفته دانشمندان، 390 میلیون سال پس از بیگ‌بنگ شکل گرفته است؛ یعنی حدود 13.4 میلیارد سال سن دارد. بااین‌وجود، Maisie فقط 70 میلیون سال از JADES-GS-z13-0، به‌عنوان قدیمی‌ترین سیستم شناخته‌شده فعلی، جوان‌تر است.

تیم تحقیقاتی به رهبری «استیون فینکلشتاین»، ستاره‌شناس «دانشگاه تگزاس»، تابستان سال گذشته این کهکشان را کشف کردند. آن‌ها ابتدا تخمین زدند که Maisie تنها 290 میلیون سال پس از بیگ‌بنگ شکل گرفته است، اما تجزیه‌وتحلیلی که اکنون با تجهیزات پیشرفته‌تر انجام شده، نشان می‌دهد که قدمت آن حدود 100 میلیون سال بیشتر از این برآورد است.

بررسی قدمت کهکشان Maisie با جیمز وب

دانشمندان از طریق طیف‌نگار مادون قرمز نزدیک (NIRSpec) جیمز وب موفق شدند طیف‌سنجی این کهکشان را تأیید کنند. NIRSpec نور یک جسم را به فرکانس‌های باریک مختلفی تقسیم می‌کند تا بتواند ترکیب شیمیایی، خروجی گرما، روشنایی ذاتی و حرکت نسبی آن را با دقت بیشتری شناسایی کند.

فینکلشتاین توضیح می‌دهد:

«نکته جالبی که در مورد Maisie وجود دارد، این است که کهکشان مذکور یکی از اولین کهکشان‌های دور شناسایی‌شده توسط JWST است و از این مجموعه، اولین کهکشانی است که از نظر طیف‌سنجی تأیید شده.»

آن‌ها اکنون درحال تجزیه‌و‌تحلیل حدود 10 سیستم دیگر هستند که می‌توانند از کهکشان Maisie قدیمی‌تر باشند.

جیمز وب در چند وقت گذشته داده‌های ارزشمند دیگری را نیز به دانشمندان ارائه کرده است. ازجمله آن‌ها می‌توان به انتشار تصویری خیره‌کننده از دورترین ستاره‌ کشف‌شده با نام Earendel اشاره کرد که 28 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی