ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
نجوم و فضا

جیمز وب تصویری خیره‌کننده از دورترین ستاره‌ کشف‌شده ثبت کرد

ستاره مذکور که نام آن Earendel است، 28 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. این ستاره سال 2020 توسط تلسکوپ هابل کشف شده بود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویر شگفت‌انگیزی را از دورترین ستاره‌ای که تاکنون کشف شده است، به اشتراک گذاشت.

ستاره مذکور که نام آن Earendel است، 28 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. این ستاره سال 2020 توسط تلسکوپ هابل کشف شد. درحالی‌که در تصویر هابل، این ستاره فقط به‌صورت یک حباب کوچک قابل مشاهده بود، جیمز وب اکنون آن را به‌طور کاملاً دقیق نمایش داده است که اطلاعاتی در مورد آن مانند نوع و کهکشانی را که در آن زندگی می‌کند نیز نشان می‌دهد.

ستاره Earendel از دید جیمز وب

WHL0137-08

تصویر جیمز وب یک خوشه کهکشانی به نام WHL0137-08 را نشان می‌دهد که با عظمت خود می‌تواند فضا-زمان را بشکند و برای کهکشان‌های دورتر به‌عنوان یک ذره‌بین عمل کند. کهکشان Sunrise Arc که Earendel در آن قرار دارد نیز از همین کهکشان‌ها با قابلیت بزرگنمایی هستند.

Earendel می‌تواند این اثر بزرگنمایی را که به آن «لنز گرانشی» گفته می‌شود، با ضریب شگفت‌انگیز 4000 انجام دهد. گفته می‌شود که این ستاره 1 میلیارد سال پس از بیگ‌بنگ به‌وجود آمده است، بنابراین مطالعه آن می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا در مورد برخی از ستاره‌های اولیه اطلاعات بیشتری کسب کنند.

نکته‌ای که باعث شگفتی محققان شده، این است که نشانه‌های وجود دارد که Earendel ممکن است ستاره همراهی داشته باشد که سردتر و قرمزتر از آن است.

این داده‌ها با استفاده از ابزار دوربین NIRCam Webb جیمز وب ثبت شده‌اند، اما محققان مشاهدات خود را با کمک ابزار طیف‌سنجی NIRSpec Webb نیز انجام داده‌اند. آن‌ها اکنون درحال تجزیه‌و‌تحلیل این داده‌ها هستند و امیدوارند تا در مورد ترکیب کهکشان میزبان و ارقام دقیق‌تر مربوط به فاصله آن از زمین، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

جیمز وب در چند وقت گذشته تصاویر و داده‌های باارزشی را به دانشمندان ارائه کرده است. کشف دو ستاره نادر حاصل از ماده تاریک و تصویری از یک سحابی سیاره‌ای ازجمله دستاوردهای این تلسکوپ تحقیقاتی در چند وقت گذشته بوده‌اند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی