امروز در فضا: نام فرودگر مأموریت روزتا «فیله» اعلام شد
همانطور که هرم فیله و سنگ روزتا کلیدهای تمدن باستانی را ارائه کردند، فرودگر فیله و روزتا نیز قصد دارند اسرار حیات را فاش کنند.
5 فوریه 2004، آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که فرودگر مأموریت روزتا «فیله» نام خواهد داشت.
فیله جزیرهای در رودخانه نیل است. روی آن هرمی پیدا شد که دارای کتیبهای دو زبانه شامل نامهای کلئوپاترا و بطلمیوس در هیروگلیف یا نوشتار باستانی مصر بود.
این موضوع آخرین سرنخها را برای مورخ فرانسوی، «ژان فرانسوا شامپولیون»، فراهم کرد و او را قادر ساخت که از هیروگلیفهای سنگ روزتا رمزگشایی کرده و اسرار تمدن مصر باستان را باز کند.
همانطور که هرم فیله و سنگ روزتا کلیدهای یک تمدن باستانی را ارائه کردند، فرودگر فیله و مدارگرد روزتا نیز قصد داشتند که اسرار قدیمیترین بلوکهای سازنده منظومه شمسی یعنی دنبالهدارها را فاش کنند.
مطالعه روزتا درباره دنبالهدار چوریوموف-گراسیمنکو به دانشمندان این امکان را میداد که به 4600 میلیون سال گذشته نگاه کنند؛ زمانی که هیچ سیارهای وجود نداشت و فقط تعداد زیادی از سیارکها و دنبالهدارها خورشید را احاطه کرده بودند.
بهمحض ورود به دنبالهدار در سال 2014، فیله دستور میگیرد تا از مدارگرد خود خارج شود و سه پای خود را باز کند و آماده فرودی ملایم باشد. بلافاصله پس از فرود، یک موشک برای لنگر انداختن فیله به سطح و جلوگیری از فرار آن از گرانش بسیار ضعیف دنبالهدار شلیک میشود. پایهها میتوانند بچرخند، بلند یا کج شوند تا فیله را به حالت عمودی برگردانند.
هدف فیله تعیین خواص فیزیکی سطح و زیرسطح دنبالهدار و ترکیب شیمیایی، کانیشناسی و ایزوتوپی دنبالهدار بود. این یافتهها مکمل مطالعات مدارگرد درباره توصیف کلی، خواص دینامیکی و مورفولوژی سطح دنبالهدار هستند.
فیله ممکن است سرنخهای نهایی را ارائه دهد که مأموریت روزتا را قادر میسازد تا اسرار چگونگی شروع زندگی در زمین را کشف کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.