ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک‌
نجوم و فضا

سازوکار اطلاع‌رسانی و مقابله با تهدید برخورد سیارک‌ها به زمین در ناسا چیست؟

ناسا با روش‌های تهاجمی و غیرتهاجمی می‌تواند از برخورد برخی سیارک‌ها به زمین جلوگیری کند.

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

66 میلیون سال پیش، زمانی که سیارک «چیکشلوب» با پهنای تقریباً 10 کیلومتری به زمین برخورد کرد، دایناسورها هیچ هشداری دریافت نکردند. اگر امروز یک شهاب سنگ با همین اندازه به زمین برخورد کند، شوکی به قدرت دو میلیون برابر یک بمب هیدروژنی، جنگل‌ها را نابود می‌کند و زلزله‌های قدرتمندی را به وجود می‌آورد. اما چگونه می‌توان جلوی چنین خطری را گرفت؟ ناسا می‌تواند با روش‌های مختلف جلوی این اتفاق را بگیرد یا حداقل در این زمینه اطلاع‌رسانی کند.

به گزارش Business Insider، اداره هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا مسئول یافتن، ردیابی و ارزیابی خطرات مرتبط با سنگ‌های آسمانی بالقوه در منظومه شمسی است. «لیندلی جانسون» یکی از مدیران این سازمان، می‌گوید:

«قطعاً باید این شهاب سنگ‌ها را پیدا کنیم؛ قبل از اینکه آن‌ها ما را پیدا کنند.»

برای این‌منظور، ناسا با یک ائتلاف جهانی از ستاره‌شناسان به نام «شبکه هشدار سنگ‌های کوچک بین‌سیاره‌ای» (IAWN) همکاری می‌کند.

در صورتی که یک سیارک به سمت زمین درحال حرکت باشد، IAWN روش‌هایی برای اطلاع‌رسانی عمومی را اجرا می‌کند.

سیارک‌ ها و ناسا

در مرحله اول، اعضای گروهی که تهدید را تشخیص داده‌اند، مشاهدات خود را از طریق شبکه IAWN به اشتراک می‌گذارند تا صحت یافته‌ها تأیید و میزان خطر ارزیابی شود. در مرحله دوم، اگر همه اعضای این سازمان موافق بودند که زمین باید برای چنین برخوردی آماده شود، ناسا یک هشدار صادر می‌کند.

به عنوان مثال اگر سیارک به سمت ایالات‌متحده درحال حرکت بود، ناسا به کاخ سفید اطلاع می‌دهد و دولت یک بیانیه رسمی عمومی برای هشدار به مردم ارسال می‌کند. اگر اندازه آن بزرگ بود و تهدید بین‌المللی ایجاد می‌کرد، IAWN به دفتر امور فضای بیرونی سازمان ملل اطلاع می‌دهد. البته این پایان کار نیست و ناسا به جنگ این سیارک‌ها می‌رود.

روش های دفاعی ناسا در مقابل سیارک‌ها

در سال 2021، ناسا اولین مأموریت آزمایشی دفاع سیاره‌ای خود را راه‌اندازی کرد. این سازمان یک فضاپیمای بدون سرنشین را به یک سیارک هدایت کرد تا با برخورد با آن، مسیر سیارک را از زمین دور کنند. این ماموریت موفق بود و ناسا قصد دارد تاکتیک‌های دفاعی بیشتری را در آینده آزمایش کند.

به‌عنوان مثال تاکتیک «تراکتور گرانش» درحال توسعه است. ناسا با این روش یک فضاپیما را به نزدیکی سیارک می‌فرستد تا با تعامل گرانشی، سیارک را از مسیرش خارج می‌کند. ناسا همچنین درحال کار روی روشی دیگر است که از پرتو یونی برای تغییر مسیر شهاب‌سنگ‌ها استفاده می‌کند.

حمیدرضا علیا

در دنیایی که تکنولوژی حرف اول و آخر رو میزنه، آپدیت بودن توی این حوزه حتی میتونه زندگی ما رو راحت‌تر کنه. برای همین با اینکه روانشناسی خوندم، علاقه زیادی به تکنولوژی و مطالب اون دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی