ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارشیپ
نجوم و فضا

استارشیپ در نهمین پرواز آزمایشی خود به فضا رسید اما منفجر شد [تماشا کنید]

مهم‌ترین دستاورد این پرواز آزمایشی استفاده از نسخه‌‌ای از بوستر سوپر هوی بود که قبلاً نیز (در پرواز شماره 7) استفاده شده بود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۱

شرکت اسپیس ایکس بامداد امروز نهمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ را از پایگاه استاربیس در تگزاس انجام داد. در این پرواز، مرحله‌ اول و دوم موشک با موفقیت از آن جدا شدند و مرحله‌ دوم حتی به فضا نیز رسید اما درنهایت، هر 2 بخش موشک پیش از رسیدن به اهداف نهایی خود از بین رفتند.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، پس از این پرتاب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«استارشیپ توانست طبق برنامه به مرحله خاموشی موتور برسد که نسبت به پرواز قبل، پیشرفت بزرگی است اما در مرحله‌ حرکت در مدار و بازگشت نشت‌ها باعث کاهش فشار در مخزن اصلی شدند. داده‌های خوبی برای بررسی داریم.»

ماسک همچنین اعلام کرده 3 پرواز آزمایشی بعدی ممکن است با فاصله‌ 3 تا 4 هفته انجام شوند.

عملکرد استارشیپ در نهمین پرواز آزمایشی

استارشیپ از 2 بخش بزرگ تشکیل شده است: مرحله‌ اول با نام سوپر هِوی (Super Heavy) و مرحله‌ دوم به‌ نام شیپ (Ship) که 52 متر ارتفاع دارد. هر 2 مرحله از موتورهای جدید رپتور اسپیس‌ایکس نیرو می‌گیرند؛ سوپر هوی 33 موتور و شیپ 6 موتور دارد. هدف نهایی طراحی آن ارائه موشک قابل‌استفاده مجدد و کامل برای مأموریت‌هایی همچون سفر به ماه و مریخ است.

همچنین در این پرواز آزمایشی، اولین‌ بار از نسخه‌‌ای از سوپر هوی استفاده شده که پیشتر نیز (در پرواز شماره 7) از آن استفاده شده بود. علاوه‌براین، فقط 4 موتور آن تعویض شد و 29 موتور در مأموریت قبلی استفاده شده بودند. اسپیس ایکس، در این پرواز، آزمایش‌هایی ازجمله بازگشت با زاویه‌ متفاوت را انجام داده است اما مرحله‌ اول استارشیپ حدود 6 دقیقه پس از پرتاب از هم پاشید و در دریا سقوط کرد.

مرحله‌ دوم نسبت به پروازهای 7 و 8 عملکرد بهتری داشت و به فضا رسید اما تلاش آن برای بازکردن در محفظه‌ حمل ماهواره‌های آزمایشی استارلینک شکست خورد. سپس نشت در سیستم سوخت‌رسانی باعث چرخش و ازدست‌رفتن کنترل فضاپیما شد؛ به‌ همین دلیل، اسپیس‌ایکس نتوانست موتورهای شیپ را مجدد در فضا روشن کند و فضاپیما درنهایت در اقیانوس هند متلاشی شد.

اسپیس‌ایکس در این پرواز برای حذف برخی پوشش‌های حرارتی به‌منظور ارزیابی مقاومت فضاپیما نیز برنامه‌هایی داشت که به‌دلیل نابودی زودهنگام شیپ، به تمام داده‌های موردنیازش دست نیافت.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی