ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چهارمین پرتاب استارشیپ
نجوم و فضا

تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس منتشر شد [تماشا کنید]

این ویدیو و تصاویر جدید، لحظات دیدنی چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ را نشان می‌دهند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰

اسپیس‌ایکس در تاریخ 17 خردادماه برای چهارمین‌بار به‌صورت آزمایشی استارشیپ را پرتاب کرد. هدف اصلی این آزمایش بازگشت سالم استار‌شیپ و بوستر سوپرهوی به زمین بود. اکنون تصاویر و ویدیویی خیره‌کننده‌ از لحظات مختلف این پرتاب منتشر شده که در ادامه آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

در تصویری که اسپیس‌ایکس در اکانت ایکس خود منتشر کرده، لحظات ابتدایی پرتاب استارشیپ را با پیش‌زمینه دریا می‌بینیم. در بالای تصویر نیز خورشید سرخ‌رنگ، در امتداد استارشیپ قرار دارد. در تصویر پایین این لحظه زیبا را می‌بینید:

ویدیو و تصاویر چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ

همانند آزمایش‌های قبلی استارشیپ، در پرتاب اخیر نیز تعداد زیادی دوربین برای ثبت مناظر دیدنی موشک اسپیس‌ایکس مستقر شده بودند. همچنین برای ثبت برخی تصاویر از پهپاد استفاده شد. ویدیویی که در ادامه می‌بینید، با استفاده از دوربین‌ نصب‌شده روی بدنه استارشیپ به ثبت رسیده است:

در این ویدیو می‌بینیم که استارشیپ با سرعتی در حدود 7.4 کیلومتربر‌ثانیه وارد جو می‌شود. یک ابر پلاسما پرشتاب در اطراف این فضاپیما شکل می‌گیرد و دمای سپر حرارتی آن نیز به 1400 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

لحظه جداسازی دو مرحله استارشیپ بر فراز زمین

این موشک از دو مرحله به‌نام بوستر سوپرهوی و یک فضاپیمای 50 متری تشکیل شده است. وقتی که این دو مرحله روی یکدیگر قرار می‌گیرند، استارشیپ حدود 122 متر ارتفاع دارد. همچنین این موشک با نیروی رانشی 16.7 میلیون پوند، قدرتمندترین موشک تاریخ محسوب می‌شود.

هرچند این پرتاب با موفقیت انجام گرفت، اما پس از چند دقیقه، یکی از 33 موتور بوستر خاموش شد، البته این اتفاق تأثیری روی اوج‌گرفتن استارشیپ نداشت.

پیش‌ازاین اسپیس‌ایکس دریافته بود برخی از موتورهای رپتور سوپرهوی در هنگام پرتاب، زود خاموش و پس از آن در هنگام فرود، طبق زمان مقرر روشن نمی‌شوند. اما این شرکت گفته بود که این مشکل را برطرف کرده است.

نیروی رانش این موشک از 33 موتور رپتور بوستر سوپرهوی تأمین می‌شود. استارشیپ نیز خود توسط شش موتور رپتور نیرو می‌گیرد. سوخت این موتورها اکسیژن مایع و متان است که می‌توان آن‌ها را در مریخ نیز به‌دست آورد.

یکی از اهداف «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس سفر به ماه و سپس به مریخ است. این پرتاب‌های آزمایشی درواقع پیش‌درآمدی برای رسیدن به این بلندپروازی هستند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی