کشف شگفتانگیز: ناسا در نمونههای سیارک بنو آب پیدا کرد
قطعات بنو میتوانند به لطف کربن و آب کشفشده و هر یافته دیگری در آینده، دریچهای از چگونگی شروع حیات در زمین به ما بدهند.
فضاپیمای اسیریس-رکس ناسا نمونههایی را از سیارک بنو را به زمین آورد و دانشمندان ناسا دیروز آنچه که در سفر عظیمشان به کیهان پیدا کردند به ما نشان دادند. به بیان ساده، آژانس مجموعهای از نمونههای نسبتاً بزرگ از سنگها با اندازههای مختلف، ذرات غبار و ذرات با اندازه متوسط را به ارمغان آورد.
وجود آب در نمونهها
خبر مهم این است که نمونههای سیارک 4.5 میلیارد ساله نه تنها حاوی کربن است که قابل انتظار بود، بلکه آب نیز دارد! این عناصر ستونهای سازنده حیات روی زمین و احتمالاً در هر جای دیگر هستند، بنابراین این یافته مسئله بزرگی است.
بیل نلسون، مدیر ناسا گفت:
«نمونه اسیریس-رکس بزرگترین نمونه سیارک غنی از کربن است که به زمین آورده شده است. این نمونه به دانشمندان کمک میکند تا منشا حیات در سیاره خودمان را بررسی کنند.»
درحالیکه سنگها و گرد و غبار ممکن است برای کسانی که انتظار حضور بیگانگان را دارند خستهکننده بهنظر برسند، هنوز زمان زیادی برای اکتشافات خارقالعادهتر وجود دارد.
این نمونهها از 25 سپتامبر روی زمین بودهاند و مطالعات اولیه بهتازگی آغاز شده است. ناسا میگوید که آنها به مطالعه ذرات ادامه خواهند داد و نوعی فهرست ایجاد خواهند کرد تا دانشمندان سایر سازمانها بتوانند بخشهایی از نمونه را برای مشاهده قرض بگیرند. برخی از نمونهها نیز به موزهها میروند.
آژانس فضایی میگوید:
«اسرار موجود در صخرهها و گرد و غبار سیارک برای دهههای آینده مورد مطالعه قرار خواهند گرفت. این مطالعات بینشهایی درمورد چگونگی شکلگیری منظومهشمسی، شکلگیری مواد اولیه حیات در زمین و اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از برخورد سیارکها با زمین ارائه میدهند.»
اهمیت سیارک بنو
علاوهبراین، دانشمندان از وجود ماده سیارکی اضافی که قسمت بیرونی سرِ جمعکننده، درب قوطی و پایه را پوشانده بود، شگفتزده شدند. ونسا وایچ، مدیر مرکز فضایی جانسون ناسا، میگوید که این آژانس با ابزارهای تخصصی اضافی برای مطالعه این هدیه گرانبها از کیهان آماده است.
بنو یادگاری باستانی از منظومهشمسی است. ناسا میگوید این سیارک بین 700 میلیون تا 2 میلیارد سال پیش، پس از شکستن یک سیارک بسیار بزرگتر شکل گرفت. این قطعات بنو در واقع میتوانند به لطف کربن و آب کشفشده و هر یافته دیگری در آینده، دریچهای از چگونگی شروع حیات در زمین به ما بدهند.
این پایان فضاپیمای کنجکاو اسیریس-رکس نیست. این فضاپیما در مسیر بعدی به سمت سیارکی بهنام آپوفیس با نام ماموریتی جدید، اسیریس-ایپکس درحال حرکت است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.