ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی و مشاغل
کسب و کار

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی: هوش مصنوعی بیشترین آسیب را به مشاغل مهارت‌محور می‌زند

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارش جدیدی می‌گوید بیشترین مشاغلی که از هوش مصنوعی آسیب می‌بینند، مشاغل مهارت‌محور خواهند بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

اقتصادهای بزرگ در آستانه انقلاب هوش مصنوعی قرار دادند و پیش‌بینی می‌شود که بازار کار هم تغییرات زیادی را در پیش داشته باشد. حالا سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) اعلام کرده است که بیش از یک‌چهارم شغل‌هایی که متکی بر مهارت هستند، به‌راحتی می‌توانند جای خود را به هوش مصنوعی بدهند.

این سازمان بین‌المللی که 38 کشور ازجمله بریتانیا، ژاپن، آلمان، آمریکا، استرالیا و کانادا در آن عضویت دارند، در گزارش جدید خود می‌گوید مشاغلی بیش از همه در معرض خطر جایگزین‌شدن با هوش مصنوعی قرار دارند که مهارت‌محور هستند. این مشاغل ظاهراً حدود 27 درصد از بازار کار را در کشورهای حاضر در این سازمان تشکیل می‌دهند.

OECD می‌گوید احتمال جایگزین‌شدن هوش مصنوعی با خیلی از مشاغل یک احتمال واقعی است و نگرانی‌هایی را درباره کاهش دستمزد و حذف برخی شغل‌ها به‌وجود آورده است. اما این سازمان تأکید می‌کند که درحال‌حاضر این فناوری عمدتاً جای مشاغل را نگرفته و درعوض باعث تغییر آن‌ها شده است.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی توضیح می‌دهد: «مشاغل حوزه مالی، دارویی و حقوقی که اغلب نیازمند سال‌ها تحصیل هستند و عملکردهای اصلی‌شان متکی بر تجربه‌ای جمعی به‌منظور انجام تصمیم‌گیری‌هاست، می‌توانند به ناگاه در معرض این ریسک قرار بگیرند که توسط هوش مصنوعی به حالت خودکار درآیند.»

هوش مصنوعی باید در محیط کار مسئولانه و قابل اطمینان باشد

OECD باور دارد که سرعت زیاد و هزینه روبه‌کاهش تولید فناوری‌های جدید باعث شده است که کشورها در آستانه تغییراتی اساسی در بازار کار قرار بگیرند. این سازمان می‌گوید: «اقدامی فوری لازم است تا مطمئن شویم که هوش مصنوعی در محیط کار به شیوه‌ای مسئولانه و قابل اطمینان استفاده می‌شود.»

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که مقر آن در پاریس قرار دارد، می‌گوید کشورهای بریتانیا، لوکزامبورگ و سوئد پایین‌ترین سهم از پرریسک‌ترین مشاغل را دارند و حتی آمریکا هم در نیمه پایین این رده‌بندی قرار گرفته است. اما کشورهایی مثل مجارستان، اسلواکی، لهستان و جمهوری چک بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. آلمان و ایتالیا هم در نیمه بالای این رده‌بندی قرار دارند.

OECD می‌گوید داده‌ها نشان می‌دهند که کشورها نه در میانه انقلاب هوش مصنوعی، بلکه در آستانه آن قرار گرفته‌اند. این سازمان می‌گوید اگرچه این فناوری پتانسیل حذف کارهای ملالت‌بار و خطرناک را دارد و می‌تواند کارهای جذاب‌تری ایجاد کند، اما شرکت‌ها آماده پذیرش این واقعیت بوده‌اند که یکی از انگیزه‌های اصلی برای سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی، بهبود عملکرد کارکنان و کاهش هزینه‌های نیروی کار بوده است. درنتیجه مشاغل پردرآمدی که نیازمند تحصیلات سطح بالا هستند، بیشترین آسیب را می‌بینند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی