جهش در اسقاط خودروهای فرسوده، بیش از 60 هزار اتومبیل از ابتدای امسال اسقاط شدند
با راهاندازی ستاد اسقاط خودروهای فرسوده در وزارت صمت از ابتدای سال 1402، جهشی در نوسازی خودروها ایجاد شده است.
با راهاندازی ستاد اسقاط خودروهای فرسوده در وزارت صمت از ابتدای سال 1402، جهشی در نوسازی خودروها ایجاد شده است. این ستاد مسئولیت اسقاط اتومبیلهای فرسوده را برعهده گرفته است. طی سال گذشته، اسقاط خودروهای فرسوده 25 درصد نسبت به چهار سال پیش از آن رشد کرد. از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه نیز 60 هزار و 236 دستگاه اتومبیل فرسوده اسقاط شدند. رکورد اسقاط اتومبیلهای فرسوده در کشور طی یکسال، حدود سیصد هزار خودرو است.
جزئیات بیشتر از فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده در کشور
«مهران سالاریه» رئیس ستاد نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده در مورد نوسازی خودروها گفت: « تاکنون هزار و صد و سه تاکسی برای نوسازی ثبتنام کردهاند. نیمی از این تاکسیها از رده خارج شده و با مدلهای جدید جایگزین شدهاند.» براساس قوانین وزارت صمت، خودروسازان باید 20 درصد از سهمیه عرضه خود را به نوسازی خودروهای فرسوده اختصاص دهند.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط اتومبیلهای فرسوده در ادامه سخنانش یادآور شد: «در آیین نامه ای که اواخر سال گذشته ابلاغ شد، عنوان می کند که دولت قیمت خودروهای اسقاطی را بیشتر از قیمت سال گذشته خریداری می کند. این مساله دست فروشنده را برای جایگزینی باز می کند. به همین دلیل از ابتدای سال رشد اسقاط اتومبیلهای فرسوده به مراتب افزایش پیدا کرده است. در کنار این امر باید تسهیلات بانکی و امور تسهیل گر دیگر نیز ایجاد شود که این موارد نیز در آینده قطعا به این فرصت ها اضافه می شود.»
فرآیند نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده پس از یک دوره طلایی، وارد مراحل رکود شد. دلیل اصلی این موضوع، نبود منابع مالی لازم برای نوسازی خودروهای فرسوده بود. ممنوعیت واردات خودرو باعث شد تا فرآیند صدور و خرید گواهی اسقاط به مشکل برخورد کند. اکنون پس از الزامات جدید وزارت صنعت به خودروسازان و همچنین آزادسازی نسبی واردات خودرو، بار دیگر این رویه سرعت گرفته است. البته در طول چندسال گذشته، هزاران دستگاه خودرو به خودروهای فرسوده کشور اضافه شدهاند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.