آیا دولت از واردات خودروهای کارکرده پشیمان شده است؟
طبق گفته یکی از فعالان عرصه واردات، دولت از واردات خودروهای کارکرده پشیمان شده است.
با گذشت حدود شش ماه از تصویب واردات خودروهای کارکرده در مجلس شورای اسلامی، آییننامه آن هنوز ابلاغ نشده است. همین مساله باعث شده است تا شائبههایی مبنی بر پشیمانی دولت از این ماجرا به گوش برسد. یک نماینده مجلس شورای اسلامی به صورت تلویلی گفته است که معاون اول رئیسجمهور تمایلی به ابلاغ آییننامه واردات خودروهای دستدوم ندارد. همانطور که احتمالا حدس زدهاید، این اظهارات از سوی رشیدی کوچی بیان شده است که نماینده خبرساز مجلس در بحث واردات خودرو است.
همچنین بخوانید: واردات خودروهای کارکرده، شاید زمانی دیگر!
خردادماه امسال و در فاصله کوتاه تا استیضاح رضا فاطمیامین، وزیر وقت صمت، دولت لایحه واردات خودروهای دستدوم را تصویب کرد و به مجلس شورای اسلامی ارسال نمود. این لایحه در قالب الحاقیه قانون ساماندهی صنعت خودرو به رای گذاشته شد و به تصویب رسید.
دولت از واردات خودروهای کارکرده پشیمان شده است
طبق گفته یکی از فعالان عرصه واردات، دولت از واردات خودروهای کارکرده پشیمان شده است. به همین دلیل است که دولت آییننامه آن را ابلاغ نمیکند. از نظر او، ناپختگی طرح و کمبود منابع ارزی دلایل اصلی عدم تمایل دولت به واردات خودروهای دستدوم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه هفته گذشته اعلام کرد که تخصیص ارز به واردات خودرو بهصرفه نیست. اگرچه وی به خودروهای کارکرده اشاره نکرد اما وقتی اختصاص ارز به واردات خودرو را بهصرفه نمیداند، گفته او واردات کارکردهها را نیز شامل میشود. شاید هم منظور او این است که به دلیل کمبود ارز اگر قرار به تخصیص باشد، کارکردهها سهمی نخواهند داشت.
مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در این باره گفته است: «دولت عزمی برای واردات خودروهای کارکرده ندارد.» وی با بیان اینکه در صورت ابلاغ آییننامه واردات خودروهای دستدوم قیمت خودرو در بازار بهشدت کاهش مییابد، تاکید کرد: «دولت بیدلیل دست و پای خود را در مورد واردات خودروهای کارکرده بسته و باید هرچه سریعتر آییننامه آن را ابلاغ کند.»
جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس نیز گفته است: «آئیننامه واردات خودروهای دستدوم تدوین و تصویب شده، اما آقای مخبر به عنوان معاون اول رئیسجمهور آن را ابلاغ نمیکند.» بنابراین میتوان گفت که بحث واردات خودروهای دستدوم در حال حاضر به حالت بایگانی درآمده است و نباید انتظار گشایشی را طی کوتاهمدت در این حوزه داشته باشیم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.