ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه شارژ
اخبار خودرو

راه‌اندازی ایستگاه شارژ در تهران؛ آیا تغییر واقعی آغاز شده است؟

72 ایستگاه شارژ در تهران طی هفته دولت به بهره‌برداری خواهند رسید.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

خودروهای برقی به یک حقیقت پذیرفته‌شده در اکثر نقاط جهان تبدیل شده‌اند. بااین‌حال، در کشور ما به‌دلیل شرایط خاصی که بر صنعت و بازار خودرو حاکم است، چنین تغییری مشاهده نمی‌شود. وزارت صمت دولت سیزدهم و شهرداری تهران اکنون در تلاش هستند تا این رویه را عوض کنند. در نخستین گام، 72 ایستگاه شارژ در تهران طی هفته دولت راه‌اندازی می‌شود. این شارژرها برای استفاده خودروهای الکتریکی ازجمله اتوبوس‌های برقی مورد استفاده خواهند بود.

بنابر اعلام وزیر صمت، به شرکت‌های خودروساز اعلام شده است که به‌سمت تولید خودروهای برقی داخلی پیش بروند. به گفته وزیر صمت، مشکلی در تأمین برق موردنیاز خودروهای برقی وجود ندارد؛ چرا که می‌توان از برق تک‌فاز شهری و روستایی برای شارژ باتری خودروها استفاده کرد.

روند کند توسعه خودروهای پاک و ایستگاه شارژ در کشور

با وجود اظهارات وزیر صمت، از ابتدای سال 1402 تاکنون تنها دو خودرو با پیشرانه هیبریدی معرفی شده‌اند. نخستین خودرو فونیکس تیگو 8 پرو e‌ پلاس است که از پیشرانه پلاگین هیبریدی بهره می‌برد. دومین خودرو نیز سوبا M4 هیبریدی است که پیشرانه هیبریدی سنتی دارد و به ایستگاه شارژ نیاز نخواهد داشت. این دو خودرو فعلاً در مرحله معرفی هستند و هنوز به دست مشتریان نهایی نرسیده‌اند. دیگر خودروهای هیبریدی که در شرف ورود به بازار بودند نیز همچنان در سکوت خبری به‌سر می‌برند. هایما 6P ایران‌خودرو و لاماری ایما هیبرید آرین موتور ازجمله این خودروها هستند.

همچنین بخوانید: قرارداد احداث ایستگاه‌ شارژ خودروهای برقی بین شهرداری تهران و شرکت مکو منعقد شد

مورد دیگر به نحوه شارژ خودروهای هیبریدی و الکتریکی مربوط می‌شود. شارژ باتری خودروهای پلاگین هیبریدی و الکتریکی خالص با برق تک‌فاز شهری امکان‌پذیر است اما این مسئله تا یک‌سوم روز یا حتی بیشتر به طول می‌انجامد. به همین دلیل است که کشورهای مختلف سرمایه عظیمی را به احداث ایستگاه شارژ در مناطق گوناگون اختصاص می‌دهند. باتری خودروهای برقی در بهترین حالت حدود 400 کیلومتر برد دارد و اگر خودرو از نوع پلاگین هیبریدی باشد، برد آن به 700 کیلومتر خواهد رسید. بنابراین برای آنکه عموم مردم بتوانند از خودروهای مجهز به فناوری‌های جدید همچون اتومبیل‌های الکتریکی یا پلاگین هیبریدی استفاده کنند، نیاز است شبکه‌ای از ایستگاه شارژ در سراسر کشور گسترش یابد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • rayacoder
    rayacoder | ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

    مافیای فروش بنزین این اجازه رو به این زودی‌ها نخواهد داد !

مطالب پیشنهادی