ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قیمت خودروهای برقی
اخبار خودرو

شورای رقابت قیمت خودروهای برقی را تعیین نمی‌کند

شورای رقابت در تعیین قیمت خودروهای برقی نقشی نخواهد داشت؛ بنابراین خودروهای الکتریکی از چهارچوب قیمت‌گذاری دستوری خارج شده‌اند.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۶ آذر ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

براساس گزارش خبرگزاری تحلیل بازار (بازار)، شورای رقابت در تعیین قیمت خودروهای برقی نقشی نخواهد داشت؛ بنابراین خودروهای الکتریکی از چهارچوب قیمت‌گذاری دستوری خارج شده‌اند. همچنین عرضه این خودروها به‌صورت آزاد انجام خواهد شد و اتومبیل‌های الکتریکی در سامانه یکپارچه عرضه نمی‌شوند.

هدف از انجام این کار، حمایت از خودروهای برقی است؛ بنابراین خودروهای الکتریکی با قیمت آزاد و به‌صورت فوری در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت. مشتریان نیز می‌توانند بدون محدودیت و انتظار، نسبت به خرید خودروهای الکتریکی اقدام کنند. بااین‌حال، اقدامات انجام‌شده تفاوت معناداری با برنامه‌های حمایت از توسعه خودروهای الکتریکی دارد. در سایر کشورها، برنامه‌های توسعه خودروهای الکتریکی با ارائه یارانه‌های دولتی و تخفیفات چشمگیر برگزار می‌شوند.

قیمت خودروهای برقی در چه محدوده‌ای قرار می‌گیرد؟

از سوی دیگر، قدرت خرید مشتریان ایرانی در حدی نیست که بتوانند از پس هزینه‌های خرید خودرو برقی برآیند. به گفته «منوچهر منطقی»، معاون صنایع حمل‌ونقل وزیر صمت، قیمت خودروهای برقی در سه گروه دسته‌بندی می‌شود. گروه نخست شامل خودروهایی با قیمت کمتر از 10 هزار یورو است. در گروه دوم خودروهای الکتریکی 15 الی 20 هزار یورویی برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. درنهایت خودروهای گروه سوم نیز با قیمتی بیش از 25 هزار یورو و برای مشتریان با قدرت خرید بالا خواهند بود.

همچنین بخوانید: اولین خودروی برقی مونتاژی ایران معرفی شد؛ اسکای ول et5 با قیمت 2.8 میلیارد تومان

براساس گفته‌های منوچهر منطقی، خرید خودروهای برقی برای مالکان تاکسی‌ها حدود 800 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. البته این رقم تنها مربوط به قیمت خودرو است و سایر موارد همچون عوارض و سود بازرگانی واردات خودرو را شامل نمی‌شود. با محاسبه موارد فوق، به‌راحتی قیمت تاکسی‌های برقی از یک میلیارد تومان فراتر خواهد رفت. این اتفاق درحالی است که رانندگان تاکسی می‌توانند با پرداخت یک‌سوم این قیمت، سورن پلاس تاکسی را خریداری کنند؛ خودرویی که نگهداری آن بسیار راحت‌تر از اتومبیل‌های برقی است. بنابراین اقداماتی از این قبیل تنها به سود مصرف‌کنندگان با قدرت خرید بالا تمام خواهد شد که به‌راحتی قادر به خرید خودروهای برقی و استفاده از آن‌ها هستند.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی