ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ذخیره بنزین در کارت سوخت
خودرو

میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت چقدر است و برای چه مدت باقی می‌ماند؟

یکی از مسائل مهم برای مالکین خودروها و موتورسیکلت‌ها، میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت وسایل نقلیه و مهلت انقضای آن است.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۱ آذر ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

یکی از مسائل مهم برای مالکین خودروها، میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت و مهلت انقضای آن است. این موضوع برای افرادی که مالک چند خودرو یا موتورسیکلت هستند و به‌طور متناوب از آن‌ها استفاده می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد. ازاین‌رو در این مطلب نگاهی به این موضوع و میزان ذخیره برای خودروهای مختلف داشته‌ایم.

میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت خودروها و موتورسیکلت‌ها

از زمان آغاز طرح سهمیه‌بندی بنزین، سقف مدت‌زمان ذخیره بنزین در کارت‌های هوشمند سوخت برای خودروهای شخصی و موتورسیکلت ۶ ماه درنظر گرفته شد که از اردیبهشت‌ماه ۹۹، به ۹ ماه افزایش یافته است. میزان سهمیه ماهانه خودروهای شخصی بنزین‌سوز ۶۰ لیتر، دوگانه‌سوز ۳۰ لیتر و موتورسیکلت‌ها ۲۵ لیتر درنظر گرفته شده است. بنابراین حداکثر میزان ذخیره بنزین خودروهای شخصی 540 لیتر و موتورسیکلت‌ها 225 لیتر خواهد بود. این میزان ذخیره در مورد خودروهای شخصی دوگانه‌سوز 270 لیتر خواهد بود.

قیمت هر لیتر بنزین معمولی سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومان، هر لیتر بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای ۳۰۰۰ تومان و هر لیتر بنزین سوپر ۳۵۰۰ تومان تعیین شده است. این قیمت از آبان‌ماه 1398 تاکنون بدون تغییر باقی مانده. از ابتدای امسال، کارت‌های اضافه جایگاه‌های سوخت نیز جمع‌آوری شده است تا افراد برای سوخت‌گیری به کارت سوخت شخصی خود متکی باشند. با افزایش استفاده از کارت سوخت شخصی، کسب اطلاع از میزان سهمیه سوخت اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

سهمیه‌ تاکسی‌ها براساس کارکرد و دوگانه‌سوز بودن یا نبودن آن‌ها متغیر است. طبق اعلام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، سهمیه تاکسی‌های بنزینی ۴۰۰ لیتر، دوگانه‌سوز ۲۰۰ لیتر (از ابتدای آذرماه ۲۵۰ لیتر)، بین‌شهری بنزینی ۷۵۰ لیتر، بین‌شهری دوگانه‌سوز ۴۵۰ لیتر و ون شهری بنزینی ۶۰۰ لیتر خواهد بود.

سهمیه بنزین تاکسی‌ها، با توجه به بیشتر بودن سهمیه آن‌ها نسبت به خودروهای سواری، یک ماه است و پس از آن می‌سوزد. به همین دلیل رانندگان تاکسی‌ها سعی می‌کنند تا سهمیه اضافه خود را تا پایان ماه مصرف‌ کنند.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی