ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ساتیا نادلا و مایکروسافت
کامپیوتر و سخت افزار

مدیریت پرسود ساتیا نادلا؛ ارزش مایکروسافت در طول 10 سال، 10 برابر شده است

در فوریه 2024، ارزش بازار مایکروسافت از 3 تریلیون دلار فراتر رفت؛ بنابراین مایکروسافت جلوتر از اپل، گوگل و متا، به ارزشمندترین شرکت عمومی آمریکاساتیا

حمیدرضا علیا
نوشته شده توسط حمیدرضا علیا | ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

در فوریه 2024، ارزش بازار مایکروسافت از 3 تریلیون دلار فراتر رفت و درحال‌حاضر هم مایکروسافت ارزشی بالاتر از اپل، گوگل و متا دارد و ارزشمندترین شرکت عمومی آمریکا محسوب می‌شود. ظاهراً مایکروسافت این افزایش ارزش را باید مدیون مدیرعامل فعلی خود باشد.

به گزارش TECHSPOT، در فوریه 2014، «ساتیا نادلا» منصب مدیرعاملی مایکروسافت را از «استیو بالمر» تحویل گرفت. در آن زمان ارزش کلی مایکروسافت تنها 300 میلیارد دلار بود. حالا ساتیا نادلا از سال 2014 توانسته است ارزش این کمپانی را بیشتر از 10 برابر کند. در زمان مدیریت نادلا، مایکروسافت نه‌تنها توانست به کمپانی شماره یک در عرضه نرم‌افزار تبدیل شود، بلکه توانست خودش را به‌عنوان مهم‌ترین شرکت فعال در حوزه محاسبات ابری و هوش مصنوعی معرفی کند.

در دوران مدیریت بالمر، مایکروسافت در دو حوزه مهم مرورگر و موبایل دچار افت شد. اگرچه در ادامه توانست با مرورگر اج تا حدی ضعف اول را جبران کند، اما در حوزه موبایل اوضاع برای مایکروسافت بهتر نشد؛ بنابراین کمپانی آمریکایی مجبور شد پس از چند گام اشتباه درزمینه موبایل، تا حد زیادی این حوزه را به فراموشی بسپارد.

تصمیمات مثبت مایکروسافت در دوره ساتیا نادلا

ساتیا نادلا و مایکروسافت

نادلا همچنین تا حد زیادی مایکروسافت را از حصارها و محدودیت‌های خودساخته خارج کرد. به همین دلیل این شرکت شروع به همکاری در پروژه‌های متن باز کرد و نرم‌افزارهای خود را با مجوزهای متن‌باز روی سیستم‌عامل‌هایی به غیر از ویندوز منتشر نمود. به‌ عنوان مثال، در یک حرکت غافلگیرانه، حتی نرم‌افزارهای اختصاصی خود را روی لینوکس منتشر کرد.

ردموندی‌ها برای بهبود برندشان، شرکت‌های مختلفی را خریداری کردند. سال 2016، این کمپانی تصمیم گرفت شبکه اجتماعی لینکدین را با مبلغ 26.2 میلیارد دلار خریداری کند و بعد در سال 2018، پلتفرم GitHub را خرید. در حوزه گیمینگ هم شرکت نام‌آشنای اکتیویژن بلیزارد را با مبلغ سرسام‌آور 75 میلیارد دلار خریداری کرد.

با توجه به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در فناوری‌های مدرن، یکی از حرکات استادانه نادلا سرمایه‌گذاری در OpenAI بود. این شرکت سازنده ChatGPT (چت‌بات هوش مصنوعی مولد) و Dall-E (تولیدکننده تصاویر هوش مصنوعی) است. درحالی‌که رابطه بین مایکروسافت و OpenAI گاهی اوقات تنش‌آمیز بوده، اما به‌تازگی به‌طور چشمگیری با یکدیگر درحال همکاری هستند.

البته ساتیا نادلا باید چالش‌های مختلفی را هم حل کند. به عنوان مثال، هدست واقعیت مجازی HoloLens نتوانست انتظارات را برآورده کند و هوش مصنوعی کوپایلوت هم فعلاً نتوانسته است توجه عموم کاربران را به خود جلب کند.

حمیدرضا علیا

در دنیایی که تکنولوژی حرف اول و آخر رو میزنه، آپدیت بودن توی این حوزه حتی میتونه زندگی ما رو راحت‌تر کنه. برای همین با اینکه روانشناسی خوندم، علاقه زیادی به تکنولوژی و مطالب اون دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی