ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فرایند 2 نانومتری
کامپیوتر و سخت افزار

فرایند 2 نانومتری TSMC ظاهراً دوبرابر گران‌تر از قبل است؛ بیش از 30 هزار دلار به‌ازای هر ویفر تراشه

برای مقایسه، یک ویفر ساخته‌شده با فرایند 3 نانومتری حدود 18500 دلار قیمت دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ مهر ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۲

TSMC روی فرایند 2 نانومتری (فناوری N2) تولید تراشه کار می‌کند. این فرایند نسبت به نسل‌های قبلی مزایای بی‌شماری دارد اما ظاهراً مشتریان باید آماده افزایش قابل‌توجه قیمت آن باشند. طبق گزارش‌های منتشرشده، ظاهراً هزینه استفاده از فرایند 2 نانومتری TSMC ممکن است در مقایسه با فناوری‌های قبلی تقریباً دوبرابر شود.

براساس گزارش‌های منتشرشده، ظاهراً یک ویفر 300 میلی‌متری که با استفاده از فناوری N2 ساخته شده باشد، بیش از 30 هزار دلار هزینه خواهد داشت. پیش‌از‌این انتظار می‌رفت بزرگ‌ترین سازنده تراشه در جهان هر ویفر N2 را با قیمتی حدود 25000 دلار بفروشد.

افزایش قیمت فرایند 2 نانومتری TSMC نسبت به نسل‌های قبلی

ویفر تراشه

برای درک بیشتر این افزایش قیمت، یک ویفر ساخته‌شده با فناوری N3 (که اغلب فرایند 3 نانومتری شناخته می‌شود) حدود 18500 دلار قیمت دارد. فناوری‌های قبلی مانند N4 و N5 نیز هزینه کمتری داشتند و تقریباً هر ویفر آن‌ها 15 هزار دلار قیمت دارد. با‌وجوداین‌، می‌توان گفت هزینه استفاده از فناوری آینده N2 تقریباً دوبرابر N4 و N5 خواهد بود.

البته انتظار می‌رود این فناوری مزایای زیادی داشته باشد و تا حدی هزینه بالای آن را توجیه کند. طبق گفته Tom's Hardware، فرایند 2 نانومتری جدید در بخش بهره‌وری انرژی با بیش از 25 درصد مصرف انرژی کمتر نسبت به N3E خواهد درخشید.

درنهایت باید اشاره کرد این اعداد و ارقام را TSMC ارائه نکرده‌ است و ممکن است قیمت فناوری 2 نانومتری متفاوت باشد همچنین عوامل دیگری مانند حجم سفارش، نیاز مشتریان و موارد دیگر روی این قیمت تأثیر بگذارد. اپل احتمالاً یکی از اولین مشتریان فناوری N2 خواهد بود که در تراشه‌های سری M5 برای مک‌بوک‌ها و آیپدها همچنین تراشه‌های سری A بعدی آیفون از آن استفاده خواهد کرد. کوالکام، اینتل، AMD، مدیاتک و انویدیا نیز در فهرست مشتریان بالقوه قرار دارند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی