بررسی پیکسل ۸ پرو؛ کمالگرایی نافرجام گوگل
پیکسل ۸ پرو جدیدترین پرچمدار گوگل با قابلیتهای فراوان هوش مصنوعی و بسیاری از فاکتورهای جذاب دیگر برای کاربران است.
پیکسلها از آن دسته گوشیهای خاص بازار ایران هستند که افراد زیادی به خریداری آن علاقه دارند و طرفداران آن نیز کم نیست. پیکسل ۸ پرو جدیدترین پرچمدار گوشیهای گوگل است که بهلطف برخورداری از قابلیتهای مختلف هوش مصنوعی، میتوان آنرا «هوشمندترین گوشی» حال حاضر دانست؛ اما چه چیزی پیکسل 8 پرو را خاصتر میکند؟ قابلیتهای پرچمدار جدید این شرکت اهل مانتین ویو ویژگیهایی مانند چیپست تنسور G3 با پردازنده مرکزی ۹ هستهای، نمایشگر ۶.۷ اینچی LTPO OLED، دوربین اصلی سهگانه ۴۸+۴۸+۵۰ مگاپیکسلی، ۷ سال پشتیبانی اساسی اندروید و کیفیت ساخت بالا را ارائه میدهد تا در مجموع به یکی از جذابترین گوشیهای پرچمدار تبدیل شود. سرانجام جدیدترین سردمدار گوشیهای پیکسل کمی پس از عرضه جهانی به دفتر دیجیاتو آمده و در این مطلب قرار است تمام جزئیات ریز و درست این گوشی ۷۰ میلیون تومانی را تحت بررسی قرار دهیم.
پیکسل 8 پرو تقریباً یک ماه پیش معرفی شد. گوگل حین رویداد رونمایی از جدیدترین گوشی پرچمدارش، بینندگان را بارها بهوجد آورد. بیشتر این بروز هیجان از سوی تماشاگران رویداد با قابلیتهای هوش مصنوعی جذاب نسل جدید پیکسل در ارتباط بود. این ویژگیها به کاربر اجازه میدهند تا تعامل بسیار گستردهتری را با گوشی اندرویدی خود داشته باشند. در کنار آن، مشخصههای دیگری مانند طولانیترین پشتیبانی نرمافزاری نسبت به رقبا، مجموعه دوربین قدرتمند و بسیاری از فاکتورهای دیگر میتوانند جذابیت پیکسل ۸ پرو را دوچندان کنند. سؤال اصلی اینجاست که آیا پیکسلهای جدید آنقدر که گوگل میگوید جذاب هستند یا در عمل طور دیگری ظاهر میشوند؟ برای پاسخ بهاین سؤال، در ادامه نقد و بررسی پیکسل 8 پرو با دیجیاتو همراه باشید.
بررسی ویدیویی گوگل پیکسل ۸ پرو
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
فهرست مشخصات فنی پیکسل ۸ پرو
نام گوشی | گوگل پیکسل 8 پرو |
نمایشگر | ۶.۷ اینچی LTPO OLED با رزولوشن ۱۳۴۴ در ۲۹۹۲ پیکسلی و نرخ رفرش متغیر ۱ تا ۱۲۰ هرتزی |
چیپست | گوگل تنسور G3 |
حافظه رم | ۱۲ گیگابایت LPDDR5X |
حافظه داخلی | ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ یا ۱۰۲۴ گیگابایت UFS 3.1 |
سیستمعامل | اندروید ۱۴ |
دوربین اصلی | سهگانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، فوقعریض ۴۸ مگاپیکسلی و پریسکوپ تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی با زوم ۵ برابر بدون افت کیفیت |
دوربین سلفی | ۱۰.۵ مگاپیکسلی فوقعریض |
باتری | ۵۰۵۰ میلیآمپرساعتی |
فناوری شارژ | سیمی ۳۰ وات / بیسیم ۲۳ وات / بیسیم معکوس |
وزن | ۲۱۳ گرم |
بدنه | قاب پشتی شیشهای با محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ / فریم آلومینیومی / نمایشگر با محافظ شیشهای گوریلا گلس ویکتوس ۲ / بهرهمندی از استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر گردوغبار و آب تا عمق ۱.۵ متر زیر آب تا نیم ساعت |
قابلیتهای جانبی | مجهز به بلندگوهای استریو، سنسور تشخیص دما، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال، پورت USB 3.2 از نوع C و پشتیبانی از اتصال به شبکه 5G |
قیمت | مدل پایه حدود ۷۰ میلیون تومان |
پیکسل ۸ پرو را فروشگاه آراد سیستم در اختیار دیجیاتو قرار داده است. آراد سیستم با نزدیک به ۱۵ سال سابقه، یکی از فروشگاههای معتبر فعال در حوزه فروش گوشی هوشمند و انواع لوازم جانبی محسوب میشود. برای خرید از آراد سیستم میتوانید به سایت فروشگاهی آن سر بزنید.
طراحی و کیفیت ساخت
کمپانی سردمدار مانتین ویو تغییری در زبان طراحی پرچمدار جدیدش نداده و تنها به افزودن یا حذف المانهای خاصی اکتفا کرده است. نظرات کاربران در مورد ظاهر پیکسل ۸ پرو نیز تفاوت بسیاری دارد؛ برخی کاربران در اولین برخورد با این گوشی از زیبایی آن بهوجد میآیند و برخی دیگر هیچ علاقهای به آن نشان نمیدهند. نظردهی در مورد زیبایی و ظاهر پیکسل ۸ پرو را بهشما محول میکنیم، اما روی بدنه این گوشی پرچمدار چه چیزهایی بهچشم میخورد و تغییرات جدید آن چیست؟
گوگل نسل جدید پیکسل را در سه رنگ مشکی، آبی و کرم روانه بازار میکند. قاب پشتی نسل جدید پیکسلها از برآمدگی شامل مجموعه دوربین اصلی سهگانه، فلش LED و حسگر تشخیص دما بههمراه لوگوی گوگل تشکیل شده است. تغییرات این قسمت در یکپارچگی ماژول دوربینها و افزایش برآمدگی در مقایسه با سال قبل بههمراه افزوده شدن حسگر جدیدی که از آن نام بردیم خلاصه میشود. حسگر دماسنج در پیکسل ۸ پرو کاملاً کاربردیست و شما را از نیاز به استفاده از انواع ابزار اضافی برای تشخیص دمای اجسام مختلف بینیاز مینماید.
یکی از نکات مثبت قاب پشتی پیکسل ۸ پرو، شیشه مات ضد لک روی آن است که طبق تجربه کاربری که داشتم، چربی و رد اثر انگشت را بهخود جذب نمیکند. هرچند برآمدگی آلومینیومی دوربین بهسادگی لک میشود. ابعاد خود دستگاه نسبتاً بزرگ است و شاید در دست گرفتن آن برای درصد قابلتوجهی از کاربران کار سادهای نباشد؛ اما پس از مدتی کار با پیکسل ۸ پرو، به ابعاد آن نیز عادت میکنید.
یکی دیگر از عجیبترین تجربههایی که پیکسل ۸ پرو در اختیارتان میگذارد، تفاوت در حسی است که حین کار کردن با آن در حالتهای عمودی و افقی دارید. در حالت کارکرد عمودی، پرچمدار مانتین ویو در دست مینشیند و برآمدگی پشت آن حس مطمئن و پریمیومی را بهکاربر القا میکند. در عوض اگر پیکسل ۸ پرو را در حالت افقی و بهخصوص برای بازی کردن در دست بگیرید، احتمالاً حس چندان خوشایندی را دریافت نخواهید کرد؛ زیرا برآمدگی روی قاب پشتی مزاحمتان خواهد شد.
گوگل در پرچمدار جدیدش از فریم آلومینیومی پولیشخورده بهره گرفته که استحکام و عملکرد خوبی در دفع حرارت قطعات دستگاه دارد. یکی از اصلیترین تفاوتهای این بخش از گوشیهای پیکسل با سایر دستگاههای اندرویدی، جابهجا بودن جایگاه قرارگیری کلیدهای ولوم و دکمه پاور است؛ بهطوری که دکمه پاور در بالا و کلیدهای تنظیم صدا زیر آن قرار گرفتهاند. اگر پیشتر کاربر پیکسل بوده باشید احتمالاً این موضوع برایتان مشکلساز نیست، اما اگر تجربه استفاده از گوشیهای گوگل را نداشته باشید بارها پیش میآید که از این دکمهها اشتباه استفاده کنید. سایر موارد مورد انتظار مانند بلندگو، میکروفونها، پورت USB-C و اسلات سیمکارت نیز در همین قسمت مستقرند.
بلندگوی استریوی به دو کانال تقسیم شده که یکی در پایین و دیگری بالای دستگاه و روی بلندگوی مکالمه آن جا خوش کرده است. بلندگوهای بهکار رفته در پیکسل 8 پرو بهترین نمونه بازار نیست، اما میتواند صدای گوشنواز و رسایی را پخش کند. بهعنوان مثال، آیفون ۱۵ پرو مکس و گلکسی اس ۲۳ اولترا توانایی پخش صدایی با حجم، بیس و کیفیت کمی بیشتر را دارند. بااینوجود تفاوت بین بلندگوهای پیکسل ۸ پرو و رقبایش آنقدر محسوس نیست که بتوانید آن را بهراحتی تشخیص دهید.
قاب جلویی نسل جدید پیکسل یکی دیگر از بخشهاییست که در قیاس با گذشته دچار تغییر خاصی نشده و گوگل صرفاً خمیدگی لبههای نمایشگر را از این نسل حذف نموده است. این کار گوگل را میتوان حرکت مثبتی تلقی کرد؛ چرا که لبههای خمیده نمایشگر میتوانند منجر به بروز خطاهای لمسی و در برخی موارد سخت شدن تماشای محتوا روی صفحه نمایش شوند. دوربین سلفی دستگاه همچنان در حفرهای بالای نمایشگر قرار دارد. نسبت فضای مختص به نمایشگر روی قاب جلویی نیز به حدود ۸۷.۴ درصد میرسد که رقم خوبیست.
برای قفلگشایی پیکسل ۸ پرو از طریق روشهای بیومتریک، دو روش مرسوم استفاده از حسگر اثر انگشت و یا تشخیص چهره را پیشرو دارید. متأسفانه حسگر اثر انگشت تعبیه شده در پرچمدار جدید اهالی مانتین ویو از نوع اپتیکال بوده که امنیت کمی نسبت به نمونههای اولتراسونیک در سایر رقبا دارد. هرچند سرعت بازگشایی گوشی با این روش بهقدری بالاست که اکثر کاربران به این روش روی میآورند. قفلگشایی با استفاده از تشخیص چهره نیز در نوع خود سرعت بالایی دارد، اما امنیت آن چندان بالا نیست و میتوان با ترفندهای خاص آن را دور زد.
وزن پیکسل ۸ پرو تفاوتی با نسل قبلیاش ندارد، اما همچنان کمی سنگین است. این امر میتواند سبب خستگی دستانتان پس از کار کردن طولانیمدت با این پرچمدار شود. گوگل برای استحکام و مقاومت بیشتر نمایندهاش در برابر ضربات و خطوخش، پشت و روی آن را با شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ پوشانده که انتخاب بسیار خوبیست. یکی دیگر از بخشهای پریمیوم پیکسل 8 پرو، برخورداری آن از استاندارد IP68 محسوب میشود. با بهرهمندی از این گواهی، میتوانید پرچمدار جدید گوگل را درون خاک ببرید یا آن را تا عمق ۱.۵ متری تا ۳۰ دقیقه زیر آب نگه دارید.
نمایشگر پیکسل ۸ پرو
پیکسل ۸ پرو برای نمایش محتوا به کاربر، از یکی از بهترین پنلهای دنیای موبایل استفاده میکند تا هیچ مشکلی برای استفاده از آن نداشته باشید. این نمایشگر از پنل OLED با رزولوشن ۱۳۴۴ در ۲۹۹۲ و پشتیبانی از استاندارد +HDR10 پیکسل بهرهمند شده که برای وبگردی، تماشای فیلم و بازی کردن کیفیت کاملاً رضایتبخشی را ارائه میدهد. در کل از جهات مختلف مانند دقت و پویایی رنگها، وضوح و جزئیات، کنتراست و بسیاری دیگر از فاکتورها، نمایشگر پرچمدار جدید گوگل بهترین عملکرد را دارد. بهلطف حداکثر روشنایی ۲۴۰۰ نیتی این صفحه نمایش نیز میتوانید بهراحتی حتی زیر نور مستقیم آفتاب هر چیزی را روی آن تماشا کنید.
پنل نمایشگر پیکسل 8 پرو از فناوری LTPO بهرهمند شده که به آن اجازه تنظیم خودکار نرخ رفرش از ۱ تا ۱۲۰ هرتز را میدهد. حضور این ویژگی در نمایشگر دستگاه به آن اجازه تنظیم هوشمند نرخ رفرش بر اساس استفاده کاربر را خواهد داد. بررسیهای دیجیاتو نشان میدهند که اگر در صفحه هوم دستگاه باشید، نرخ رفرش واقعاً به ۱ هرتز میرسد؛ اما عجیب اینکه در حالت نمایشگر همیشه روشن (AOD)، نرخ رفرش به ۳۰ هرتز محدود میشود که دلیلش هنوز مشخص نیست. شما میتوانید حالت نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی را نیز از تنظیمات غیرفعال کرده تا مصرف باتری پیکسل ۸ پرو کمتر شود.
نرمافزار و رابط کاربری
اصلیترین تمایز پیکسلها با سایر گوشیهای دنیای اندروید، تجربه کاربری و قابلیتهای نرمافزاری متفاوت آنهاست. از آنجایی که گوگل توسعه اندروید را بر عهده دارد، دستش برای پیادهسازی انواع و اقسام ویژگیهای کاربردی در پیکسلها باز است. پرچمدار جدید اهالی مانتین ویو را بهجرعت میتواند هوشمندترین گوشی موجود در بازار دانست؛ چرا که بسیاری از قابلیتهای پرطرفدار و کاربردی هوش مصنوعی در آن قابل دسترسی هستند. پیش از هر چیز بد نیست بدانید که سری Pixel 8 با اندروید ۱۴ پیشفرض روانه بازار شده و گوگل وعده انتشار ۷ سال بهروزرسانی اساسی اندروید را برای آن داده است. بنابراین تا سالهای سال برای این نسل از پیکسل آپدیت منتشر میشود و احتمالاً آخرین بهروزرسانی آنها مربوط به اندروید ۲۱ خواهد بود. مدت این پشتیبانی نرمافزاری تقریباً دو برابر رقباست و حتی اپل نیز ۵ سال آپدیت اساسی سیستمعامل را در اختیار آیفونهایش قرار میدهد.
نوبت به بررسی ویژگیهای نرمافزاری مختلف موجود در پیکسل ۸ پرو میرسد. این گوشی قابلیتهای شخصیسازی مختلفی را با خود یدک میکشد و شما امکان سفارشی کردن همه چیز را خواهید داشت. بههمین ترتیب تغییر تم رنگی Material You، اعمال تنظیمات متنوع و ظاهر جدید در صفحات اصلی، لاک اسکرین، پنل اعلانات و بسیاری امکانات دیگر، از مهمترین قابلیتهای شخصیسازی پیکسل ۸ پرو هستند؛ اما این تمام ماجرا نیست.
گوگل در بخش تصاویر زمینه نیز سنگتمام گذاشته تا با هر سلیقهای از تصاویر پیشفرض روی گوشی استفاده کنید. اهالی مانتین ویو یکسری تصاویر زمینه زنده مشابه سوپر والپیپر گوشیهای شیائومی را نیز در نسل جدید پیکسل تعبیه کرده است. جذابترین بخش تصاویر زمینه پیکسل 8 پرو، حضور نوعی هوش مصنوعی تصویرساز در آن تلقی میشود که توانایی ساخت تصاویر زمینه سفارشی برای کاربران را دارد.
گوگل با قرار دادن این ویژگی در پیکسل 8 پرو، همگام با ترند روز حرکت کرده تا کاربران را هم از رفتن بهسراغ سایر سرویسهای هوش مصنوعی بینیاز کند. برای بهکارگیری این مولد تصویر هوش مصنوعی کافیست به قسمت Wallpapers رفته و با انتخاب گزینه «AI Wallpaper»، روی طرحهای پیشنهادی کار کنید. در ادامه جملاتی در وصف تصویر نمایش داده شده نوشته شدهاند که میتوانید برخی از کلمات آن را برای ساخت تصویر زمینه جدید دستخوش تغییر کنید. این یکی از خلاقانهترین قابلیتهای نرمافزاری در نسل جدید گوشیهای پیکسل محسوب میشود.
پیکسل ۸ پرو به قابلیت تشخیص خودکار تصادف نیز مجهز شده تا در صورت وقوع حادثه برای کاربر، سریعاً با اورژانس و مخاطبین وی تماس بگیرد. گوگل ویژگی مخصوصی را هم برای تفکیک تماسهای تبلیغاتی و در نظر گرفته است. با بهکارگیری این قابلیت از طریق گوگل اسیستنت میتوانید تماسهای اسپم را شناسایی و بلاک کنید. پرچمدار جدید خانواده پیکسل از چیپست اختصاصی Titan M2 نیز بهرهمند شده تا مکانیزم پیشرفتهتری برای مقاومت در برابر حملات سایبری و درز اطلاعات داشته باشد.
اهالی مانتین ویو روی قابلیتهای نرمافزاری دوربین پرچمدار جدیدشان نیز تمرکز ویژهای داشتهاند که هر کدام به نوبه خود کمنظیرند. مجموعه ویژگیهای اختصاصی ادیت در گالری پیکسل 8 پرو، «Magic Editor» نام دارد. مجیک ادیتور امکان تغییر نورپردازی استودیویی، جابهجایی و حذف سوژههای اضافی، تغییر در پسزمینه، حرکت سوژه در تصویر و دریایی از سایر امکانات کاربردی برای ویرایش تصاویر را مهیا میکند. عملکرد این قابلیت در اکثر شرایط نیز رضایتبخش بود. ویژگیهای نرمافزاری دیگری از جمله ترجمه زنده متون به زبانهای مختلف و حذف صداهای اضافی از ویدیو نیز مجموعه امکانات نرمافزاری پیکسل 8 پرو را تکمیل نمودهاند.
عملکرد سختافزاری پیکسل ۸ پرو
گوگل بهمانند چند سال گذشته از چیپست اختصاصی تنسور برای پیکسلهایش استفاده کرده است. این بار تراشه تنسور G3 با تمرکز بر الگوریتمهای هوش مصنوعی پا به میدان نبرد گذاشته؛ اما ویژگیهای نسل جدید چیپستهای تنسور چیست؟ گوگل برای اولین بار از پردازندهای ۹ هسته در این چیپ استفاده کرده و پردازشگر گرافیکی Immortalis-G715s MC10 نیز این مجموعه را تکمیل میکند. وظیفه ساخت چیپست ۴ نانومتری جدید گوگل را شرکت سامسونگ بر عهده دارد. پیکسل ۸ پرو از ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5X بهره میبرد تا تجربهای کمنقص در مالتی تسکینگ را ارائه دهد. ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ یا ۱۰۲۴ گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده و این در حالیست که حافظه نوع UFS 4.0 با سرعتی بسیار بالاتر در دسترس تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند قرار دارد.
با گذر از مشخصات فنی گوگل پیکسل ۸ پرو، نوبت به تست و بررسی عملکرد سختافزاری آن در دنیای واقعی میرسد. برای سنجش قدرت پردازشی جدیدترین پرچمدار گوگل سراغ اجرای تست بنچمارکهای مطرح از جمله انتوتو، گیکبنچ، تریدیمارک و پیسیمارک در دیجیاتو میرویم.
چیپست گوگل تنسور G3 در پیکسل ۸ پرو در یک کلام، ناامیدکننده ظاهر میشود. این چیپست نه تنها قدرت پردازشی پایینتری در مقایسه با رقبا دارد، بلکه همین قدرت کمتر آن نیز بهدلیل مشکل تولید حرارت محدود میشود. این مشکل داغی بیشاز اندازه در استفاده روزمره از دستگاه هم تأثیر منفی میگذارد. برای مقایسه عملکرد سختافزاری توسط پیکسل ۸ پرو، گلکسی اس ۲۳ اولترا (بررسی دیجیاتو) و آیفون ۱۵ پرو مکس (بررسی دیجیاتو) میتوانید جدول زیر را در نظر داشته باشید:
نام گوشی | Antutu 10 | GeekBench 6 Single-Core | GeekBench 6 Multi -Core | PCMark Work 3.0 | 3DMark WL Unlimited | 3DMark WLE Unlimited |
گوگل پیکسل ۸ پرو | ۱۰۸۱۶۳۰ | ۱۷۵۵ | ۴۴۲۹ | ۱۱۶۶۰ | ۸۸۴۴ | ۲۱۵۸ |
گلکسی S23 Ultra | ۱۵۹۴۵۷۴ | ۲۱۰۹ | ۵۵۳۷ | ۱۵۷۶۰ | ۱۴۰۴۱ | ۳۷۶۶ |
آیفون ۱۵ پرو مکس | ۱۵۲۰۱۲۴ | ۲۹۳۸ | ۷۲۷۹ | - | ۱۵۴۵۷ | ۳۴۵۲ |
از امتیازات مندرج در جدول بالا پیداست که پیکسل 8 پرو هیچ حرفی برای گفتن در برابر رقبای همردهاش ندارد. این گوشی چه در بخش CPU و چه در GPU، نمایش نسبتاً ضعیفی را به اجرا میگذارد و تنها میتوان آن را پرچمداران سال گذشته دنیای اندروید مقایسه کرد. اوضاع جایی بدتر میشود که بحث پایداری عملکرد وسط بیاید؛ زیرا پیکسل ۸ پرو در تست پایداری 3DMark کمتر از ۶۰ درصد است. این یعنی اگر با پیکسل جدید خود قصد انجام کار سنگینی را داشته باشید، پس از مدتی حداکثر قدرت آن به نصف حالت اولیه خواهد رسید. مشکل تولید حرارت پیکسل ۸ پرو بهقدری شایع است که حتی با باز کردن اپهای عادی، دوربین و شارژ شدن شاهد گرم شدن آن خواهید بود. با اجرای بازیهای سنگین نیز دستگاه به مرز داغی و احتمال ایجاد سوختگی روی پوست کاربر میرسد.
حال زمان آن است که بازیهای روز و محبوب اندروید یعنی کالآودوتی موبایل، آسفالت ۹ لجندز و از همه مهمتر، گنشین ایمپکت را روی پیکسل ۸ پرو اجرا کنیم. نماینده اهالی مانتین ویو بهسادگی از پس اجرای کالآودوتی موبایل با بیشترین نرخ فریم و بالاترین تنظیمات گرافیکی بر میآید. آسفالت ۹ لجندز هم همانطور که انتظار میرود کاملاً چشمنواز و بدون مشکل روی این گوشی قابل اجراست. در دو بازی اولی که تست کردیم، پیکسل ۸ پرو صرفاً گرم شد و دمای سطح آن به مرحلهای نرسید که دست را اذیت کند، اما آیا این موضوع در رابطه با گنشین ایمپکت هم صدق میکند؟
بر کسی پوشیده نیست که گنشین ایمپکت یکی از سنگینترین بازیهای قابل اجرا روی گوشیهای هوشمند محسوب میشود. این بازی حتی عرق قدرتمندترین گوشیهای دنیا را هم در میآورد. حالا نوبت به جدیدترین نسل پیکسل رسیده تا تحت شرایط سخت اجرای گنشین ایمپکت قرار گیرد. نماینده جدید گوگل در این بخش بدترین عملکردش را در مدیریت دما و کنترل حرارت بهنمایش میگذارد که سبب میشود پس از گذشت مدت کوتاهی از اجرای بازی روی آن، دیگر نتوانید به بازی کردن ادامه دهید. در کل بهنظر میرسد که گوگل اهمیت چندانی به بهینهسازی چیپست جدیدش با اپها و بازیهای مختلف نداده است.
دوربین
سالیان سال است که پیکسلها بهلطف مجموعه دوربین باکیفیت و کمنظیرشان خوش درخشیدهاند؛ حال نوبت به پیکسل ۸ پرو رسیده که این راه را ادامه دهد. گوگل در دوربینهای نسل جدید پیکسل باز هم سنگتمام گذاشته و در آن از سیستم دوربین شامل یک حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و دو حسگر ۴۸ مگاپیکسلی برای لنزهای واید، اولتراواید و پریسکوپ تلهفوتو استفاده کرده است. حضور این دوربینها زمانی جذابتر میشود که قابلیتهای نرمافزاری اختصاصی گوگل برای پرچمدارش را هم لحاظ کنیم. در ادامه این بخش نگاهی به نمونه تصاویر ثبت شده با Pixel 8 Pro توسط دیجیاتو داریم؛ اما بد نیست که اول مروری بر مشخصات تکمیلی دوربین این گوشی داشته باشیم:
- دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال و اندازه سنسور ۱/۱.۳۱ اینچی / فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF و لیزری چند منطقهای / اندازه پیکسلهای ۱.۲ میکرومتری / ضریب اف ۱.۷ / فاصله کانونی ۲۵ میلیمتر
- دوربین فوقعریض ۴۸ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF / اندازه پیکسلهای ۰.۸ میکرومتری / ضریب اف ۲.۰ / زاویه دید ۱۲۶ درجهای
- دوربین پریسکوپ تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپیکال و اندازه سنسور ۱/۲.۵۵ اینچی / فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF / اندازه پیکسلهای ۰.۷ میکرومتری / قابلیت زوم ۵ برابری بدون افت کیفیت / فاصله کانونی ۱۱۳ میلیمتر
- دوربین سلفی فوق عریض ۱۰.۵ مگاپیکسلی با اندازه سنسور ۱/۳.۱ اینچی و ضریب اف ۲.۲ / پشتیبانی از فوکوس خودکار
- قابلیت فیلمبرداری 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
برای بررسی دوربینهای پیکسل 8 پرو ابتدا از دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی آن شروع میکنیم. این دوربین از قابلیت پیکسل بینینگ ۴ در ۱ بهره میبرد و در حالت پیشفرض خروجیهای ۱۲.۵ مگاپیکسلی را در اختیارتان میگذارد. گوگل قابلیتهای هوش مصنوعی مختلفی را هم در این دوربین قرار داده و بهلطف پردازشگر تصویر قدرتمند، انتظارات بالایی از آن داریم.
فرقی ندارد روز باشد یا شب؛ چرا که هیچ چالش و سختی برای عکس گرفتن با پیکسل ۸ پرو ندارید. نسل جدید پیکسل بیشتر از همیشه راضیتان میکند و دقیقاً همان انتظاری که از پرچمداران چند ده میلیون تومانی دارید را برآورده میسازد. در شرایط نوری مناسب مانند عکسهای ثبت شده در روز، همهچیز در تصاویر گرفته شده با پیکسل ۸ پرو بینقص و واضح دیده میشود. رنگها پرطراوت و شاداب هستند، سوژهها کاملاً واضح و شارپ بهتصویر کشیده میشوند و رنج دینامیکی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
در شب نیز دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی پیکسل ۸ پرو بهلطف ترکیب سختافزاری و نرمافزاری پیشرفتهاش از پس شرایط نوری ضعیف نیز بر میآید. اصلیترین مشکل این گوشی در عکاسی شبهنگام، بازتاب نور روی لنز آن است که منجر به ایجاد اعوجاج در تصویر و بههمریختگی نوری آن میشود. بهجز این ایراد، میتوانید روی پیکسل ۸ پرو برای گرفتن عکسهایی پر جزئیات و روشن حتی در شب نیز حساب باز کنید.
یکی از بهترین نقاط قوت پرچمدار تازهنفس گوگل، کیفیت بالای دوربین فوقعریض ۴٨ مگاپیکسلی آن است؛ بهطوری که این دوربین در بسیاری از شرایط میتواند در حد و اندازه دوربین اصلی دستگاه ظاهر شود و برخلاف برخی رقبا، چیزی را از قلم نیندازد. این دوربین با برخورداری از قابلیت فوکوس خودکار Dual Pixel نیز توانایی عکاسی ماکرو را هم دارد. در کل دوربین فوقعریض پیکسل ٨ پرو را میتوان از بهترینهای دنیای گوشیهای پرچمدار قلمداد نمود.
در ادامه نوبت دوربین پریسکوپ تلهفوتوی نماینده پر زرقوبرق گوگل میرسد. این دوربین با لنز دارای فاصله کانونی ١١٣ میلیمتری، قابلیت زوم ۵ برابری بدون افت کیفیت را برای کاربران بهارمغان میآورد. این دوربین برای عکاسی از سوژههایی که فاصله قابلتوجهی دارند، نقش بهسزایی را ایفا میکند. بهطور کلی در صورت وجود منبع نور مناسب مشکلی سر راه دوربین پریسکوپ تلهفوتوی پیکسل ٨ پرو نیست. در شبهنگام نیز تصاویر ثبت شده با این دوربین ۴۸ مگاپیکسلی از شارپنس و جزئیات مناسبی برخوردارند. بنابراین خروجی نهایی سومین دوربین پیکسل ٨ پرو همچنان در سطح بهترینهاست و مشکل خاصی در آن دیده نمیشود؛ مگر اینکه قصد عکاسی در محیطهای تاریک و کمنور را داشته باشید.
پیکسل جدید گوگل از حسگر ١۰.۵ مگاپیکسلی مستقر در حفره نمایشگرش برای ثبت تصاویر سلفی بهره میگیرد. دوربین سلفی پیکسل ٨ پرو با فاصله کانونی ٢۰ میلیمتریاش قابلیت ثبت سلفیها فوقعریض را دارد تا بتوانید با راحتی بیشتری از خود و دوستانتان عکس بگیرید. عملکرد عمومی آن نیز نسبتاً خوب است، اما پیشنهاد میکنیم که حین گرفتن سلفی با این گوشی، دقت بیشتری در انتخاب محیط عکاسی داشته باشید؛ زیرا کیفیت آن در نور کم چندان دلچسب نیست.
باتری و شارژ
تأمین انرژی نسل جدید گوشی پرچمدار گوگل به باتری ۵۰۵۰ میلیآمپرساعتی آن محول شده است. این باتری روی کاغذ ظرفیت بالایی دارد و طبیعتاً انتظار شارژدهی بالایی را از آن داریم، اما واقعیت چیست؟ بررسیهای دیجیاتو از مصرف باتری بالای پیکسل ۸ پرو حکایت دارند؛ بهطوری که امکان دارد شارژ باتری دستگاه در انتهای روز به پایان برسد و نتوانید آن را در روز دوم همراهتان داشته باشید. نتیجه اجرای تست باتری 3DMArk با رقم دوام حدود ۱۱ ساعت نیز این موضوع را تأیید میکند. شاید گوگل با ارائه بهروزرسانی و بهینهسازی پیکسل جدیدش بتواند این مشکل را تا حدودی حل کند اما این هم نمیتواند چاره نهایی باشد.
پیکسل 8 پرو به پورت USB 3.2 از نوع C مجهز شده تا سرعت انتقال اطلاعات بالایی را در اختیار کاربرانش بگذارد. خبر بد این است که کابل تعبیه شده در جعبه این گوشی از نوع USB 2.0 بوده و برای خرید کابل پیشرفتهتر باید هزینه قابلتوجهی را بپردازید.
پرچمدار گوگل از فناوری شارژ سیمی ۳۰ واتی پشتیبانی میکند. متأسفانه خبری از شارژر در جعبه پیکسل ۸ پرو نیست و باید هزینه جداگانهای را برای خرید شارژر ۳۰ واتی مخصوص این گوشی بپردازید. تستهای دیجیاتو نشان میدهند که باتری این پرچمدار تا ۳۰ دقیقه پس از اتصال به شارژر تا ۵۰ درصد شارژ میشود. برای فول شارژ شدن آن نیز چیزی حدود ۸۰ دقیقه زمان لازم است که نسبت به رقبای اندرویدی طولانیست. فناوری شارژ بیسیم ۲۳ واتی و شارژ بیسیم معکوس از سایر قابلیتهای پیکسل ۸ پرو در این قسمت تلقی میشوند.
جمعبندی بررسی گوگل پیکسل ۸ پرو
پیکسلهای گوگل همواره طرفداران و مخالفان خاص خودش را دارد و پیکسل 8 پرو هم از این قضیه مستثنی نیست. این گوشی طوریست که یا حین برخورد و کار کردن با آن عاشقش میشوید و یا از آن خیلی زود خسته میشوید. این پیکسل در چند بخش مانند کیفیت ساخت، نمایشگر، دوربین و قابلیتهای نرمافزاری در تراز بهترینهای دنیای موبایل ظاهر میشود. در عوض قسمتهایی مانند عملکرد سختافزاری و شارژدهی باتری در این گوشی ناامیدتان خواهند کرد.
بههرحال اگر قصد خرید بهترین پرچمداران بازار را دارید، گلکسی اس ۲۳ اولترا و شیائومی ۱۳ اولترا در کل میتوانند گزینههای بهتری باشند؛ مگر آنکه عاشق گوشیهای پیکسل و قابلیتهایشان باشید. در غیر اینصورت توجیه چندان منطقی برای رفتن بهسمت این پرچمدار گوگل وجود ندارد. پیکسل ۸ پرو با قیمت پایه حدود ۷۰ میلیون تومان در بازار کشورمان قابل خریداریست.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.