ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو
نقد و بررسی‌

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو؛ یک روح در دو بدن

شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو جذاب‌ترین گوشی‌های قاتل پرچمدار چینی‌ها با قیمتی استثنایی هستند.

نیما جلالی
نوشته شده توسط نیما جلالی | ۳۰ آبان ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

شیائومی سهم گسترده‌ای از بازار گوشی‌های هوشمند جهان را در اختیار دارد و بخش قابل‌توجهی از فروش بالای محصولاتش را مدیون محصولات رده «قاتل پرچمدار» است. این شرکت را می‌توان بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های قاتل پرچمدار دانست؛ چرا که مدل‌های متنوعی از گوشی‌های ارزان‌تر را با برخی قابلیت‌های محصولات پرچمدارش روانه بازار کرده است. شیائومی 13T و 13T پرو بهترین و خاص‌ترین گوشی‌های قاتل پرچمدار شیائومی محسوب می‌شوند. این‌بار چینی‌ها بسیاری از ویژگی‌های متمایز مانند چیپست قدرتمند مدیاتک Dimensity 8200 Ultra یا +Dimensity 9200، دوربین اصلی سه‌گانه طراحی‌شده با فناوری‌های LEICA، نمایشگر امولد ۱۴۴ هرتزی با حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیت، چهار سال پشتیبانی اساسی اندروید و بهره‌مندی از استاندارد IP68 را در جدیدترین گوشی‌های سری T قرار داده‌اند. تمام این مشخصه‌های جذاب با قیمت حدود ۱۹ میلیون تومان در شیائومی 13T و ۲۴ میلیون تومان در شیائومی 13T Pro قابل دسترسی هستند. شیائومی 13T و 13T پرو حالا به دفتر دیجیاتو آمده است تا بررسی تخصصی آن را با شما به اشتراک بگذاریم.

شیائومی 12T پرو (بررسی دیجیاتو) یکی از قدرتمندترین گوشی‌های اندرویدی بازار با دوربین باکیفیت بود؛ اما پس از گذشت مدتی، قیمت آن به‌طرز سرسام‌آوری بالا رفت و دیگر خریدش توجیهی نداشت. حال خانواده شیائومی 13T وارد میدان نبرد شده است تا راه نسل گذشته خود را با جدیت بیشتری ادامه دهد. قیمت شیائومی 13T در زمان ورود به بازار حدود ۳۰ میلیون تومان بود و اکنون در زمان نگارش این مطلب به کم‌تر از ۲۰ میلیون تومان کاهش یافته است. شیائومی 13T Pro نیز در بدو ورود حدود ۴۰ میلیون تومان قیمت داشت و خوشبختانه چندی پس از آن، برچسب قیمتی آن به حوالی ۲۴ میلیون تومان رسیده است تا با یکی از ارزشمندترین گوشی‌های شیائومی سروکار داشته باشیم.

سری گوشی‌های شیائومی 13T شیائومی خاص‌ترین خانواده از قاتلان پرچمدار شیائومی محسوب می‌شوند؛ زیرا بسیاری از قابلیت‌های آن برای اولین‌بار به دستگاه‌های ارزان‌تر شیائومی آمده‌اند تا عملاً پرچمدار اقتصادی این شرکت باشند. شاید تنها رقیب جدی گوشی‌های خانواده Xiaomi 13T در بازه قیمتی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان، گلکسی S23 FE (بررسی دیجیاتو) باشد. به‌هرحال این گوی است و این میدان؛ باید دید که جدیدترین قاتلان پرچمدار شیائومی چه چیزی برای گفتن دارند و آیا خرید آن‌ها منطقی است؟ در مطلب بررسی شیائومی 13T و 13T پرو در دیجیاتو به تمام ویژگی‌های ریز و درشت این گوشی‌ها خواهیم پرداخت.

بررسی ویدیویی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

تماشای ویدیو از یوتوب

تماشای ویدیو از آپارات

مشخصات فنی شیائومی 13T و 13T پرو

نام گوشیشیائومی 13Tشیائومی 13T Pro
نمایشگر۶.۶۷ اینچی امولد با رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسلی، نرخ رفرش ۱۴۴ هرتزی و قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ۶.۶۷ اینچی امولد با رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسلی، نرخ رفرش ۱۴۴ هرتزی و قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ
چیپستمدیاتک Dimensity 8200 Ultraمدیاتک +Dimensity 9200
حافظه رم۸ یا ۱۲ گیگابایت LPDDR5۱۲ یا ۱۶ گیگابایت LPDDR5X
حافظه داخلی۲۵۶ گیگابایت UFS 3.1۲۵۶، ۵۱۲ یا ۱۰۲۴ گیگابایت UFS 4.0
سیستم‌عاملاندروید ۱۳ با پوسته MIUI 14اندروید ۱۳ با پوسته MIUI 14
دوربین اصلیسه‌گانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تله‌‌فوتوی ۵۰ مگاپیکسلی با زوم ۲ برابر اپتیکالسه‌گانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تله‌‌فوتوی ۵۰ مگاپیکسلی با زوم ۲ برابر اپتیکال
دوربین سلفی۲۰ مگاپیکسلی۲۰ مگاپیکسلی
باتری۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فناوری شارژسیمی ۶۷ واتسیمی ۱۲۰ وات
وزن۱۹۳ یا ۱۹۷ گرم بسته به جنس بدنه۲۰۰ یا ۲۰۶ گرم بسته به جنس بدنه
بدنهقاب پشتی شیشه‌ای یا چرم گیاهی / فریم پلاستیکی / محافظ گوریلا گلس ۵ روی قاب پشتی و نمایشگر / استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار و آب تا عمق ۱.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقهقاب پشتی شیشه‌ای یا چرم گیاهی / فریم پلاستیکی / محافظ گوریلا گلس ۵ روی قاب پشتی و نمایشگر / استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار و آب تا عمق ۱.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه
قابلیت‌های جانبیمجهز به اسپیکر استریو، حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال و پشتیبانی از شبکه‌های Wi-Fi 6 و 5Gمجهز به اسپیکر استریو، حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال و پشتیبانی از شبکه‌های Wi-Fi 7 و 5G
قیمتمدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی حدود ۱۹ میلیون تومانمدل ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی حدود ۲۴ میلیون تومان

طراحی و کیفیت ساخت

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

شیائومی هنوز روی طراحی نهایی گوشی‌هایش به نتیجه دقیقی نرسیده است و هرساله آن‌ها را با شکل‌وشمایل جدیدی روانه بازار می‌کند. سری گوشی‌های T شیائومی نیز از این قاعده مستثنا نیست و نسل جدید آن‌ها هر بار با ظاهر جدیدی پا به عرصه وجود می‌گذارد. خانواده شیائومی 13T طراحی یکسانی دارند. این گوشی‌ها در سه رنگ مشکی، سبز و آبی به دست کاربران می‌رسند. دیجیاتو رنگ مشکی این دو را برای بررسی در اختیار دارد.

از قاب پشتی شروع می‌کنیم. قاتلان پرچمدار تازه‌وارد شیائومی در رنگ‌های مشکی و سبز با قاب شیشه‌ای عرضه می‌شوند؛ اما رنگ آبی آن‌ها به قابی از جنس چرم گیاهی مجهز شده است که در ادامه با جزئیات بیشتری به این بخش می‌پردازیم. شیائومی روی قاب پشت از ماژول دوربین مربعی با ابعاد نسبتاً بزرگ استفاده کرده است که لبه‌های آن نیز حالت خمیده دارند و لوگوی شرکت LEICA به همراه سایر نوشته‌های مرتبط با دوربین روی آن خودنمایی می‌کنند. لوگوی شیائومی نیز پایین‌تر از این ماژول جا خوش کرده است و چیز دیگری در این قسمت دیده نمی‌شود.

چینی‌ها همچنان علاقه‌ای به استفاده از قاب پشتی تخت در گوشی‌های سری T ندارند و به‌همین‌ترتیب، لبه‌های بدنه سری شیائومی 13T نیز حالت خمیده دارند. این امر چیز بدی نیست؛ اما اینکه محصولات شیائومی هنوز به نقطه مشخصی نرسیده‌اند و زبان طراحی آن‌ها تا این حد از یکدیگر متفاوت است کمی خاطر کاربران را می‌آزارد. به‌هرحال کار کردن با گوشی‌های خانواده شیائومی 13T آن‌قدرها هم سخت نیست و اگر به استفاده از گوشی‌هایی با این ابعاد عادت دارید مشکلی با آن نخواهید داشت. 

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

سراغ فریم میانی این قاتلان پرچمدار می‌رویم که شامل همان موارد معمول و استاندارد همیشگی یعنی دکمه پاور، کلیدهای ولوم، پورت USB-C، بلندگوهای استریو، میکروفون‌ها و اسلات سیم‌کارت می‌شود. شیائومی به‌رسم همیشه فرستنده مادون قرمز را هم بالای فریم این گوشی‌ها تعبیه نموده که با استفاده از آن می‌توانید وسایل الکترونیکی مختلف دارای گیرنده مانند تلویزیون، کولر، بلندگو و سایر موارد مشابه را کنترل کنید.

بلندگوی استریوی به‌کاررفته در شیائومی 13T و 13T پرو از نوع دوکاناله با پشتیبانی از Dolby Atmos بوده که یکی از آن‌ها بالای پایین و دیگری بالای دستگاه جا خوش کرده‌اند؛ اما عملکرد این بلندگو چگونه است؟ شیائومی برخلاف قبل، در این نسل از گوشی‌های سری T در بخش تنظیم صدای بلندگوها با شرکت خاصی همکاری نکرده و مانور چندانی هم روی این قسمت نداده است، بااین‌حال می‌توان از عملکرد آن انتظار داشت. بلندگوی روی قسمت فوقانی این گوشی‌ها صدای کم‌تری را نسبت به بلندگوی پایینی ایجاد می‌کند و با‌این‌حال، این تفاوت به‌حدی نیست که حین گوش‌دادن به موسیقی متوجه آن شوید. صداهای پخش‌شده با بلندگوهای شیائومی 13T و 13T پرو بلند، شفاف و رسا هستند؛ در هر صورت عملکرد کلی آن‌‌ها در حد پرچمداران نیست و صرفاً در این رده قیمتی می‌توان از آن راضی بود.

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

شیائومی روی قاب جلویی نیز از نمایشگر ۶.۶۷ اینچی استفاده کرده که با توجه به حاشیه‌های نه‌چندان زیاد اطرافش، ۸۷.۵ درصد از مساحت این قسمت را در اختیار دارد. مانند چند نسل گذشته نیز دوربین سلفی در حفره بالای نمایشگر جا خوش کرده است. حسگر اثرانگشت اپتیکال سری شیائومی 13T زیر همین نمایشگر قرار گرفته که سرعت و امنیت بالایی را برای قفل‌گشایی این قاتل پرچمدار به‌ ارمغان می‌آورد.

جدیدترین قاتلان پرچمدار چینی‌ها کیفیت ساخت بالایی هم دارند. همان‌طور که گفته شد، شیائومی 13T و 13T  پرو در دو مدل با قاب پشتی شیشه‌ای یا چرم گیاهی عرضه می‌شوند؛ اما انتخاب نهایی بین آن‌ها بر عهده شماست. شیائومی ادعا می‌کند که مدل مجهز به قاب پشتی چرمی دارای مقاومت بیشتری در برابر ضربات و خط‌وخش است. بااین‌وجود، نمی‌توان آن را نسبت به قاب شیشه‌ای برتر دانست.

فریم این دو گوشی نیز جنس پلاستیکی دارد و به‌نظر می‌رسد که شیائومی قصد تغییر مواد مورد استفاده در این قسمت را هم ندارد. اصلی‌ترین پیشرفت این گوشی در بخش کیفیت ساخت به بهره‌مندی آن از استاندارد IP68 مربوط می‌شود. براساس این استاندارد، شیائومی 13T و 13T پرو می‌توانند در برابر نفوذ گردوغبار و آب تا عمق ۱.۵ متر و به‌ مدت نیم‌ساعت مقاومت کنند. این درحالی است که شیائومی چنین ویژگی را برای نسل‌های گذشته قاتلان پرچمدارش درنظر نگرفته بود. نمایشگر این نسل نیز با محافظ شیشه‌ای گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود.

نمایشگر

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های سری گوشی‌های شیائومی 13T، نمایشگر آن‌هاست. این سری گوشی‌ها از نمایشگر ۶.۶۷ اینچی امولد با مشخصاتی جذاب نظیر نرخ رفرش ۱۴۴ هرتزی، قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ مختلف و استانداردهای دالبی ویژن و +HDR10 بهره می‌برد. رزولوشن نمایشگر ۱۲۲۰ در ۲۷۱۸ پیکسلی نیز این مجموعه را تکمیل می‌کند. شیائومی این بار از یکی از بهترین پنل‌های صفحه‌نمایش در قاتلان پرچمدارش استفاده کرده که در قیاس با نسل گذشته پیشرفت بارزی داشته و عملکرد آن از همتایانش یک سروگردن بالاتر است و دست‌کمی از گوشی‌های پرچمدار این شرکت ندارد.

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

نمایشگر به‌کاررفته در شیائومی 13T و 13T Pro نه‌تنها کیفیت و وضوح بالایی دارد، بلکه به‌لطف حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیتی آن می‌توانید محتوای به نمایش درآمده روی آن را به‌سادگی هرچه تمام‌تر تماشا کنید. این رقم روشنایی صفحه‌نمایش از پرچمداران گران‌قیمتی چون گلکسی اس ۲۳ اولترا و آیفون ۱۵ پرو مکس نیز بالاتر است. ترکیب نرخ رفرش پرسرعت ۱۴۴ هرتزی نمایشگر با نرخ نمونه‌برداری لمسی ۴۸۰ هرتزی یکی از بهترین تجارب کاربری در دنیای گوشی‌های اندرویدی را در اختیارتان می‌گذارد و می‌توانید با بیشترین سرعت عمل انگشت، انواع بازی‌های شوتر رقابتی مانند کال‌آودوتی موبایل و پابجی موبایل را تجربه کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

شیائومی به‌تازگی رابط کاربری جدیدش، یعنی HyperOS را با تغییرات کلیدی معرفی و آن را جایگزین MIUI کرده است. بااین‌حال، عرضه عمومی نسل جدید پوسته اختصاصی شیائومی کمی زمان می‌برد و تا چندین هفته آینده خبری از ارائه آن روی گوشی‌های این شرکت در بازار جهانی نخواهد بود. ازاین‌رو چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند تا باری دیگر قاتلان پرچمدارشان را با رابط کاربری MIUI 14 روانه بازار کنند. شیائومی این پوسته را بر پایه اندروید ۱۳ ارائه کرده است.

یکی از جذاب‌ترین مشخصه‌های جذاب سری شیائومی 13T، پشتیبانی طولانی‌مدت شیائومی از آن‌هاست. این گوشی‌ها اولین محصولات شیائومی هستند که ۴ سال آپدیت اساسی اندروید و ۵ سال آپدیت امنیتی را دریافت خواهند کرد. این یعنی دیگر رقبا در این قسمت دست بالا را ندارند و گوشی‌های جدید شیائومی می‌توانند تا سال‌های سال همراهتان باشند.

رابط کاربری MIUI 14 با ویژگی‌های متنوعی همراه شده و به‌همین‌ترتیب یکی از غنی‌ترین رابط‌های کاربری اندروید محسوب می‌شود. شیائومی در MIUI 14 قابلیت‌های نرم‌افزاری ازجمله ویجت‌های جدید، ظاهر جدید فولدرهای اپ، مدیریت پیشرفته‌تر اپلیکیشن‌ها، میانبرهای جدیدتر و سازگاری بیشتر با قابلیت‌های اندروید ۱۳ را به ارمغان آورده است. این امکانات در کنار ویژگی کپی متن از روی تصاویر، طراحی پخته‌تر رابط کاربری و امنیت بالاتر جذاب‌تر هم خواهند شد.

چینی‌ها در کنار تمرکز روی ارائه به‌روزترین قابلیت‌های نرم‌افزاری، شخصی‌سازی را هم در اولویت قرار داده‌اند. گوشی‌های مجهز به رابط کاربری MIUI 14 با برخورداری از تنظیمات سفارشی مختلف به‌شما امکان تغییر در بسیاری از قسمت‌های گوشی باب میلتان را خواهند داد. شیائومی بهینه‌سازی محیط بصری رابط کاربری را هم به دست فراموشی نسپرده و با بهبود مدیریت رم و افزایش هماهنگی بین لایه‌های سیستمی، تجربه کاربری روان‌تری را رقم می‌زند. 

عملکرد سخت‌افزاری

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

مدل پرو از خانواده گوشی‌های سری T شیائومی تقریباً هرساله به چیپست پرچمدار و قدرتمندی مجهز می‌گردد تا ارزش خریدش دوچندان شود؛ البته اگر به این موضوع خیلی اهمیت نمی‌دهید، نسخه‌های استاندارد نیز در دسترسند تا با قیمت کم‌تری قابل خریداری باشند. شیائومی 13T و 13T پرو هم از این قاعده مستثنا نیست. قلب تپنده قاتلان پرچمدار جدید چینی‌ها، به‌ترتیب چیپست قدرتمند مدیاتک Dimensity 8200 Ultra و +Dimensity 9200 هستند که با فناوری ۴ نانومتری TSMC ساخته شده‌اند و از بهترین‌های دنیای اندروید قلمداد می‌شوند. شیائومی 13T با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 و ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5 عرضه می‌شود. شیائومی 13T پرو با ٢۵۶، ۵١٢ یا ١۰۲۴ گیگابایت حافظه داخلی پرسرعت UFS 4.0 و ١٢ یا ١۶ گیگابایت رم LPDDR5X به‌دست کاربران می‌رسد. 

مدیاتک Dimensity 8200 Ultra مغز متفکر شیائومی 13T محسوب می‌شود. این چیپ با پردازنده هشت هسته‌ای دارای هسته‌های Cortex-A78 و Cortex-A55 و حداکثر فرکانس کاری ۳.۱ گیگاهرتز عملکرد پردازشی قدرتمندی دارد. وظیفه انجام پردازش‌های گرافیکی نیز بر پردازشگر Mali-G610 MC6 محول شده است. 

چیپست مدیاتک +Dimensity 9200 در شیائومی 13T پرو به پردازنده هشت هسته‌ای شامل هسته‌های Cortex-A510 و Cortex-715 مجهز شده و در کنار آن از تک هسته Cortex-X3 با حداکثر فرکانس کاری ٣.٣۵ گیگاهرتزی بهره می‌برد. پردازشگر Immortalis-G715 MC11 نیز نوید عملکرد بی‌نقص در انجام کارهای گرافیکی مختلف را می‌دهد.

برای ارزیابی دقیق عملکرد سخت‌افزاری شیائومی 13T و 13T پرو، بنچمارک‌های همیشگی یعنی انتوتو، گیک‌بنچ، پی‌سی‌مارک و تری‌دی‌مارک را روی آن اجرا کردیم.

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

به‌‌‌وضوح می‌توان گفت که شیائومی 13T پرو از پس هرکاری بر می‌‌آید. این گوشی با وجود برچسب قیمتی حدود ۲۴ میلیون تومانی از قدرت پردازشی در تراز پرچمدارانی با دو برابر قیمت بهره می‌برد تا هیچ دغدغه‌ای بابت اجرای بازی‌ها و انجام کارهای سنگین نداشته باشید. شیائومی 13T هم از قدرت پردازشی بالایی برخوردار است؛ اما عملکرد آن در برخی قسمت‌ها - علی‌الخصوص پردازش‌های گرافیکی - تقریباً به نصف برادر بزرگ‌ترش می‌رسد. در جدول زیر می‌توانید نگاهی به امتیازهای بنچمارک قاتلان پرچمدار تازه‌‌وارد چشم بادامی‌ها بیندازید:

نام گوشیAntutu V10GeekBench 6 Single-CoreGeekBench 6 Multi-CorePCMark 3.03DMark WL Unlimited3DMark WLE UnlimitedSolarBay Unlimited
شیائومی 13T885784112138051332363661671-
شیائومی 13T پرو148333012924091146041430333165498
گلکسی S23 FE11695301606393113757807521944547
گلکسی S23 اولترا159457421095537157601404137665567

امتیازات بنچمارک شیائومی 13T پرو حاکی از عملکرد درخشان و قابل‌اتکای این گوشی هستند. تنها مشکل این گوشی در تست‌های گیک‌بنچ بود که ارقامی بسیار کم‌تر از حد انتظار را به‌دست آورد. این موضوع باعث برانگیختگی تعجب کارشناسان دیجیاتو شد که البته با روشن کردن حالت Performance حل شد. شیائومی 13T پرو با روشن بودن «Performance Mode» در گیک‌‌بنچ تا ۲۵ درصد و در انتوتو تا ۵ درصد نتایج بهتری را کسب می‌کند. بااین‌حال ملاک تست‌های دیجیاتو حالت پیش‌‌فرض دستگاه است. تست افت عملکرد 3DMark نیز از پایداری بیش‌از ۹۰ درصدی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو خبر می‌‌دهد. 

نوبت به‌اجرای بازی‌‌‌های محبوب و سنگین‌تر برای داشتن تجربه‌ای نزدیک‌تر از عملکرد این دو قتنل پرچمدار می‌‌رسد. برای این تست بازی‌های کال‌آودوتی موبایل، آسفالت ۹ و بازی سنگین‌ترین گنشین ایمپکت را روی گوشی‌های سری شیائومی 13T نصب کردیم. نتیجه نهایی روی شیائومی 13T پرو بالاتر از تمام دستگاه‌‌های هم‌رده در این قیمت بهتر بود. به‌عنوان مثال کال‌‌‌‌آودوتی موبایل و آسفالت ۹ لجندز با بالاترین کیفیت و نرخ فریم به‌‌‌اجرا در آمدند. برای انجام بازی سنگین و پرحجم گنشین ایمپکت روی این دستگاه نیز چالش خاصی را پیش‌رو ندارید؛ زیرا شیائومی 13T Pro توانایی اجرای آن با نرخ میانگین حدود ۶۰ تا ۸۰ فریم بر ثانیه را دارد. تولید حرارت دستگاه نیز در کارهای سنگین به‌طور ملموس حس می‌‌‌‌‌شود، اما آن‌‌قدری نیست که باعث ایجاد مزاحمت برای کاربر شود. در جمع‌بندی این بخش هم می‌‌توان گفت که شیائومی 13T پرو از قدرتمندترین گوشی‌های اندرویدی حال‌حاضر بازار کشورمان است و می‌توانید انتظار انجام هر کاری با آن را داشته باشید.

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

برای اجرای بازی‌های برتر روز روی شیائومی 13T نیز چالشی پیش‌رو ندارید. این قاتل پرچمدار ارزان‌تر نیز می‌تواند به‌سادگی بسیاری از بازی‌های روز را با تنظیمات گرافیکی و نرخ فریم بالا اجرا کند؛ اما پرواضح است که تجربه بازی کردن با شیائومی 13T به انجام این کار روی شیائومی 13T پرو نمی‌رسد. بااین‌حال تا زمانی که این دو را در شرایط سخت مانند اجرای گنشین ایمپکت کنار هم قرار ندهید متوجه تفاوت بین آن‌ها نخواهید شد.

دوربین

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

هر دو عضو خانواده شیائومی 13T از دوربین‌های یکسانی برخوردارند و تفاوت خاصی بین عملکرد مجموعه دوربین آن‌ها نیست. بنابراین نتیجه‌گیری‌های این بخش هم برای شیائومی 13T و هم برای شیائومی 13T پرو صدق می‌کند. در ادامه مروری بر مشخصات دوربین این دو قاتل پرچمدار داریم:

  • دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با حسگر ١/١.٢٨ اینچی IMX 707 و لرزشگیر اپتیکال / اندازه پیکسل‌های ١.٢٢ میکرومتری / فاصله کانونی ٢۴ میلی‌متر / ضریب اف ١.٩
  • دوربین فوق‌عریض ١٢ مگاپیکسلی با اندازه ١/٣.۰۶ اینچ / فاصله کانونی ١۵ میلی‌متر / ضریب اف ٢.٢
  • دوربین تله‌فوتوی ۵۰ مگاپیکسلی با حسگر ١/٢.٨٨ اینچی OV50D و لرزشگیر اپتیکال / اندازه پیکسل‌های ۰.۶١ میکرومتری / فاصله کانونی ۵۰ میلی‌متر / ضریب اف ١.٩
  • دوربین سلفی ٢۰ مگاپیکسلی با ضریب اف ٢.٢

با این‌که مشخصات دوربین این دوقلوهای شیائومی روی کاغذ مشابهند، اما در عمل کمی تفاوت در خروجی دوربین‌های آن‌ها به‌چشم می‌خورد. این تفاوت می‌تواند به‌دلیل استفاده از چیپست متفاوت در دو محصول و پروسه متفاوت پردازش تصویر آن‌ها باشد. در کل اما این تفاوت به‌حدیست که تنها حین عکاسی در برخی سناریو‌ها آن را احساس خواهید کرد. نمونه تصاویر سمت بالا مربوط به شیائومی 13T پرو و تصاویر سمت پایین مربوط به شیائومی 13T هستند.

ابتدا از دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی دو گوشی شروع می‌کنیم. شیائومی در سری 13T حسگر بزرگ سونی IMX 707 را به‌عنوان دوربین اصلی همراه با لرزشگیر اپتیکال در نظر گرفته است. بررسی این دوربین را از نمونه تصاویر گرفته شده در نور روز شروع می‌کنیم. همان‌طور که می‌بینید، دوربین سری شیائومی 13T در شرایط نوری مناسب عملکردی درخشان دارد. جزئیات و شفافیت بالا، کنتراست مناسب، رنگ‌های طبیعی و زنده در کنار شارپنس بالا از شاخصه‌های اصلی اکثر تصاویر ثبت شده با دوربین‌های اصلی این دو گوشی هستند. مقایسه تصاویر دوربین دو گوشی نیز نشان می‌دهد که با وجود شباهت بین نتایج آن‌ها، تفاوت‌هایی در تن رنگی، وضوح در برخی نقاط تصاویر و گستره دینامیکی به‌چشم می‌خورد. همچنین مشکل پردازش تصویر شیائومی 13T نسبت به برادرش در برخی نقاط خاص می‌تواند تا حدودی غیرقابل قبول واقع شود.

اصلی‌ترین تفاوت بین عملکرد دوربین‌های شیائومی ۱۳تی و ۱۳تی پرو در شب نمایان می‌شود؛ جایی که نمونه تصاویر گرفته شده با مدل پرو روشن‌تر و واضح‌ترند. احتمالاً اصلی‌ترین دلیل این امر مربوط به تعبیه چیپست پرچمدار مدیاتک +Dimensity 9200 در این دستگاه باشد. عجیب این‌که این اختلاف در شب به‌حدی زیاد می‌شود که برخی تصاویر شیائومی 13T نسبت به نمونه گرفته شده با شیائومی 13T پرو کاملاً تاریک و فاقد جزئیات هستند. البته دوربین اصلی شیائومی 13T با وجود این اختلاف نیز همچنان در نوع خود عملکرد قابل‌قبولی دارد، اما به‌پای برادر بزرگ‌ترش نمی‌رسد. عجیب این‌که حتی رنگ‌های ثبت شده توسط دوربین دو گوشی با وجود مشخصات یکسان تفاوت زیادی دارند.

دوربین تله‌فوتوی به‌کار رفته در سری شیائومی 13T مانند دوربین اصلی آن‌ها از رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی برخوردار است؛ اما تنها ویژگی شاخص آن، قابلیت زوم ۲ برابری بدون افت کیفیت آن قلمداد می‌شود. شیائومی می‌توانست از لنزی با فاصله کانونی بیشتری در این دوربین استفاده کند. بااین‌حال خبری از چنین اتفاقی نیست. تصاویر ثبت شده با زوم اپتیکال ۲ برابری سری شیائومی 13T در کل نتیجه‌ای نزدیک به دوربین اصلی آن دارند و رنگ‌های آن نیز از واقعیت به‌دور نیستند. این گوشی‌ها برای گرفتن تصاویر پرتره نیز به‌طور پیش‌فرض روی این دوربین سوییچ می‌کنند.

دوربین فوق‌عریض نیز آخرین بخش دوربین‌های روی قاب پشتی این گوشی‌های دوقلوست. شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو هردو از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی برای گرفتن عکس‌های فوق‌عریض با فاصله کانونی ۱۵ میلی‌متری بهره می‌برند. عملکرد این دوربین یک پله پایین‌تر از دوربین اصلی قاتلان پرچمدار شیائومی قرار می‌گیرد، اما همچنان در نور روز با آن‌ها به مشکلی بر نخواهید خورد. در شب نیز مانند آن‌چه که بالاتر دیدیم، گوشی شیائومی جدید 13T با چالش مواجه می‌شود و امکان دارد که نتواند آن‌طور که باید شما راضی کند. هرچند شیائومی 13T پرو هم در شب تصاویر چندان خوبی را در شب نمی‌گیرد، اما همچنان عملکرد بهتری را به‌نمایش می‌گذارد. در مجموع کیفیت خوب دوربین‌های این دو گوشی باعث شده تا آن‌ها را جزو بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین در این بازه قیمتی بنامیم.

باتری و شارژ

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

شیائومی 13T و 13T پرو مشابه نسل‌های قبل از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی انرژی می‌گیرند؛ اما آیا شارژدهی باتری آن‌ها با توجه به استفاده از سخت‌افزار نه‌چندان کم‌مصرف همچنان بالاست؟ تست باتری PCMark از دوام تقریبا ١۱ تا ۱۲ ساعته قاتلان پرچمدار جدید چینی‌ها حکایت دارد. بر همین اساس، اگر کارهای روزمره مانند وب‌گردی، مکالمه تلفنی و تماشای ویدیو را انجام می‌دهید، این دو گوشی بیش از یک روز همراهتان خواهند بود. اگر هم زیاد بازی می‌کنید، می‌توانید روی دوام باتری آن‌ها تا چندین ساعت متوالی حساب باز کنید.

شیائومی 13T و 13T پرو در این نسل نیز به‌ترتیب از فناوری شارژ فوق‌سریع ۶۷ و ١٢۰ واتی پشتیبانی می‌کنند. خوشبختانه شارژر مخصوص این گوشی‌ها با همین توان در جعبه آن‌ها جا خوش کرده و نیازی به تهیه جداگانه شارژر ندارید. شیائومی وعده فول‌شارژ شدن شیائومی 13T پرو را در کم‌تر از ٢۰ دقیقه را داده و این رقم برای شیائومی 13T به حدود ۴۰ دقیقه می‌رسد؛ اما این ادعا آیا درست است؟ تست‌های دیجیاتو نشان می‌دهند که برای شارژ شدن باتری شیائومی 13T پرو تا ۵۰ درصد حدوداً ١۰ دقیقه زمان لازم دارید که این اتفاق خوبیست. بااین‌حال شارژ کامل دستگاه ٢۵ دقیقه طول کشید که کمی طولانی‌تر از نسل‌های قبلی و وعده شیائومی محسوب می‌شود، هرچند همچنان نسبت به رقبای هم‌قیمت بسیار بهتر است. برای شیائومی 13T نیز نتیجه‌ای مشابه با برادر بزرگ‌ترش رخ داد و زمان فول شارژ آن تقریباً ۱۰ دقیقه بیشتر از وعده رسمی شیائومی بود.

جمع‌بندی بررسی خانواده شیائومی 13T

بررسی شیائومی 13T و شیائومی 13T پرو

شیائومی با قاتلان پرچمدار جدیدش یعنی 13T و 13T Pro، بسیاری از مدل‌های رده قیمتی ٢۰ تا ٣۰ میلیون تومان را به‌چالش کشیده و کم‌تر رقیبی می‌تواند در برابر آن قد علم کند. قیمت گوشی شیائومی 13T پرو در مدل ۱۲/۲۵۶ گیگابایتی و مدل ۱۲/۵۱۲ به‌ترتیب حدود ۱۹ و ٢۴ میلیون تومان است و از کامل‌ترین گوشی‌های این شرکت نسبت به برچسب قیمتی خود قلمداد می‌شوند.

از جمله نقاط قوت برتر شیائومی 13T و 13T پرو می‌توان به کیفیت ساخت بالا، نمایشگری در حد پرچمداران، پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت، عملکرد سخت‌افزاری کم‌نقص، دوربین‌های حرفه‌ای‌تر از قبل و فناوری شارژ سریع آن اشاره کرد. هرچند این گوشی‌ها بی‌نقص هم نیستند و می‌توانستند از دوربین سلفی بهتر، فریم فلزی و طراحی پخته‌تری بهره‌مند باشد؛ اما نقاط قوت این دو آن‌قدر زیاد هستند که این مشکلات چندان به‌چشم نمی‌آیند.

نیما جلالی
نویسنده و مجری بخش سخت‌افزار و بررسی

نیما از همون اول می‌دونست چی می‌خواد و مستقیم وارد حوزه مورد علاقش، یعنی تولید محتوای حوزه فناوری شد. عشقش بررسی و به‌چالش کشیدنه و دوست داره با گجتای روز سروکار داشته باشه. الانم مشغول تحصیل توی رشته مهندسی کامپیوتره.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • aatikav
    aatikav | ۱ آذر ۱۴۰۲

    خداقوت و تشکر بابت بررسی واقعی و نه تبلیغاتی!!!

    • علی تاجیک
      علی تاجیک | ۳ آذر ۱۴۰۲

      سلفی به گفته کارشناسان ایران جهان آشغال ، دوربین فوق عریض افتضاح ، در دوربین به رقیب خودش باخته بدجوری هم باخته حتی نسبت به سال قبل خودش تر زده ، فقط میخای قارچ‌ خور بازی کنی برو بخرش

مطالب پیشنهادی