ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی

چین ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌‌آبی جهان با ظرفیت تولید ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت را آغاز کرد

این سد با هدف صادرات برق به کشورهای همسایه ساخته می‌شود.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۳۰ تیر ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

چین رسماً پروژه ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان با ظرفیت تولید ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در سال را در تبت آغاز کرده است.

«لی چیانگ»، نخست‌وزیر چین، آغاز رسمی یک پروژه عظیم برق‌آبی بر روی رود یارلونگ تسانگپو در تبت را اعلام کرد. به همین مناسبت، مراسم کلنگ‌زنی این پروژه در تاریخ ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۵ در شهر نیینگچی در جنوب شرقی تبت، نزدیک مرز هند، برگزار شد. این پروژه پس از تکمیل به بزرگ‌ترین تأسیسات برق‌آبی جهان تبدیل خواهد شد و ظرفیت تولید سالانه آن ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برآورد شده است.

سد جدید چین قرار است بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان باشد

۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت تقریباً ۳ برابر ظرفیت سد Three Gorges چین است. رود یارلونگ تسانگپو از فلات تبت سرچشمه می‌گیرد و پس از ورود به ایالت‌های شمال شرقی هند، شامل آروناچال پرادش و آسام، به رودخانه براهماپوترا تبدیل می‌شود و سپس مسیر خود را به سمت بنگلادش پیش می‌گیرد.

به دلیل فرامرزی بودن این رودخانه، اقدام چین برای ساخت بزرگ‌ترین سد برق‌آبی جهان روی رود یارلونگ تسانگپو باعث ایجاد نگرانی‌هایی در هند و بنگلادش درباره پیامدهای این پروژه به‌ویژه در زمینه دسترسی به آب، تأثیرات بر کشاورزی و اختلالات زیست‌محیطی در پایین‌دست شده است.

البته چین برای کاهش نگرانی‌های منطقه‌ای اعلام کرده که این پروژه پیش‌ازاین تحت ارزیابی‌های علمی جامع قرار گرفته تا اطمینان حاصل شود که تأثیر منفی بر اکوسیستم‌های پایین‌دست، پایداری زمین‌شناسی یا حقوق آبی کشورهای همسایه نخواهد داشت. وزارت امور خارجه چین نیز تأکید کرده است که این سد به پیشگیری از بلایای طبیعی، سازگاری با تغییرات اقلیمی و همکاری انرژی در منطقه کمک خواهد کرد.

چین در ابتدا این پروژه را به‌عنوان بخشی از چهاردهمین برنامه پنج‌ساله خود در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد کرده بود و در اواخر سال ۲۰۲۴ به‌طور رسمی مجوز اجرای این طرح صادر شد. طبق گزارش‌ها، این سد شامل پنج نیروگاه برق‌آبی پلکانی خواهد بود و برای اجرای آن به سرمایه‌گذاری نزدیک به ۱۶۷ میلیارد دلار نیاز است.

همچنین هدف اصلی این پروژه تولید برق برای صادرات اعلام شده است، اگرچه انتظار می‌رود بخشی از نیازهای انرژی محلی در تبت را نیز تأمین کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی