ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حفاری حوضه سیچوان
انرژی

چین به‌دنبال گاز طبیعی، یکی از عمیق‌ترین حفره‌های تاریخ را در زمین ایجاد می‌کند

خبرگزاری چین می‌گوید فرایند حفاری یکی از عمیق‌ترین حفره‌های زمین با هدف کشف منابع طبیعی و تحقیقات علمی آغاز شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۱ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

مهندسان چینی به‌تازگی حفاری سوراخ عمیقی را آغاز کرده‌اند که عمق آن درنهایت به بیش از 10 هزار متر خواهد رسید. این حفاری که در حوضه سیچوان در جنوب غرب چین انجام می‌شود، با هدف کشف منابع طبیعی، درون پوسته زمین سوراخ ایجاد می‌کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، سوراخی که حفاری آن در منطقه سیچوان آغاز شده است، تا عمق 10,520 متری زمین جلو می‌رود. این منطقه یکی از مناطق اصلی تولید گاز محسوب می‌شود و مهندسان انتظار دارند که ذخایر گاز طبیعی جدیدی را در آن پیدا کنند.

این حفره در کنار سوراخ دیگری که حفاری آن چند هفته پیش در شمال غرب چین در حوضه تاریم آغاز شده بود و قرار است به عمیق 11 هزار متری زمین برسد، دو نمونه از عمیق‌ترین حفاری‌های بشر در دنیا خواهند بود. البته همچنان رکورد عمیق‌ترین حفاری به شمال غرب روسیه برمی‌گردد که تا عمق 12,262 متری پایین رفت.

تصویر حفاری در حوضه تاریم

این حفاری‌های عمیق اگرچه با هدف کشف منابع طبیعی انجام می‌شوند، اما می‌توانند اطلاعات جذابی را درباره چگونگی شکل‌گیری زمین به ما ارائه کنند. لایه‌های مختلف پوسته که حفاری می‌شوند حاوی داده‌هایی مربوط به شیوه به‌وجودآمدن سیاره ما هستند.

شرکت‌های بزرگ نفتی این حفره‌های عمیق را در زمین ایجاد می‌کنند

شرکت‌هایی که مسئولیت این دو حفاری را برع هده دارند، از شرکت‌های بزرگ نفتی به‌حساب می‌آیند. سوراخ حوضه سیچوان توسط شرکت PetroChina Southwest Oil & Gasfield حفر می‌شود که از زیرمجموعه‌های China National Petroleum، بزرگ‌ترین شرکت انرژی چین است.

خبرگزاری دولتی چین می‌گوید این پروژه گامی مهم در مسیر کشف منابع اعماق زمین و درعین‌حال آزمایش فناوری‌های پیشرفته و تجهیزات مهندسی نفت و گاز چینی است. این حفاری همچنین اسرار تکامل پوسته زمین در منطقه سینیان را فاش می‌کند.

«چن لیلی»، مهندس ارشد PetroChina، می‌گوید آن‌ها انتظار دارند که در این پروژه با چالش‌های بزرگی روبه‌رو شوند. البته دریل این شرکت می‌تواند دمایی تا 200 درجه سلسیوس و فشاری برابر با 1700 برابر فشار جوی را تحمل کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Mohammad Amin
    Mohammad Amin | ۱ مرداد ۱۴۰۲

    واقعا حیرت آوره کار به این بزرگی
    چین با رسیدن به منابع انرژی میتونه بسیار قدرتمندتر بشه

  • kaatraa
    kaatraa | ۳۱ تیر ۱۴۰۲

    یه روز اگه گفتن زمین به چخ رفت بدونید کار کیه دیگه

مطالب پیشنهادی