ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پنل خورشیدی
انرژی

ویدیوی عجیبی از چین یک رشته کوه پوشیده از پنل‌های خورشیدی را نشان می‌دهد [تماشا کنید]

چین با توسعه چشمگیر زیرساخت‌های خورشیدی، ازجمله پروژه‌ای عظیم در کوهستان گوی‌ژو، فاصله خود را با رقبا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۰

به‌تازگی ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی از رشته‌کوهی در استان گوی‌ژوو چین منتشر شده که نشان می‌دهد سراسر آن با پنل‌های خورشیدی پوشانده شده است. این تصاویر هوایی با پهپاد ثبت شده‌اند و در آنها می‌توان شبکه گسترده‌ای از پنل‌ها و جاده‌های دسترسی را مشاهده کرد.

استان کوهستانی گوی‌ژوو به‌دلیل ارتفاع بالا و اقلیم مرطوب خود، مکان مناسبی برای کشاورزی صنعتی نیست اما همین شرایط آن را به مکانی ایده‌آل برای نصب پنل‌های خورشیدی تبدیل کرده‌ است. اولین پروژه خورشیدی این استان در سال 2015 آغاز به کار کرد. اگرچه روند توسعه آن در ابتدا کند بود، اما با حمایت‌های دولتی، ارائه وام‌های بانکی ارزان به شرکت‌های فعال در حوزه انرژی تجدیدپذیر و قیمت پایین زمین در این منطقه، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در آن به‌سرعت رشد کرد.

گوی‌ژوو تا سال 2018 سالانه حدود یک‌میلیون و ۷۵۰ هزار کیلووات انرژی خورشیدی تولید می‌کرد که تا سال 2020 به بیش از 10 میلیون کیلووات رسید. سال 2023، این رقم به 15 میلیون کیلووات افزایش یافت و هنوز روند رشد آن متوقف نشده است.

چین؛ پیشتاز انرژی خورشیدی در جهان

چین سال 2020 وعده داده بود تا سال 2030 ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر خود را سه‌برابر کند. این هدف جاه‌طلبانه در شرایطی مطرح شده که چین همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی از زغال‌سنگ در جهان است. بااین‌حال، بر اساس آمار سال 2024، این کشور مسئول ساخت 64 درصد تأسیسات برق خورشیدی و بادی در مقیاس بزرگ جهانی بوده است. درحالی‌که مجموع ۴ کشور بعدی، آمریکا، برزیل، بریتانیا و اسپانیا، فقط 72 گیگاوات‌ساعت پروژه درحال ساخت داشته‌اند (در برابر 339 گیگاوات‌ساعت چین).

اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است پکن زودتر از موعد برنامه‌ریزی‌شده به اهداف خود در زمینه انرژی تجدیدپذیر برسد. با وجود این، راه طولانی برای تحقق هدف نهایی یعنی حذف کربن کامل تا سال 2060 در پیش است. هنوز هم حدود 57 درصد برق مصرفی چین از زغال‌سنگ تأمین می‌شود، اگرچه مصرف ملی زغال‌سنگ زودتر از پیش‌بینی‌ها درحال کاهش است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی