ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دستورات هسته‌ای ترامپ
انرژی

ترامپ صنعت انرژی هسته‌ای آمریکا را احیا می‌کند؛ تأمین توان هوش مصنوعی و رقابت با چین

طبق دستورات جدید ترامپ، ظرفیت انرژی هسته‌ای آمریکا تا سال 2050 از حدود 100 گیگاوات فعلی به 400 گیگاوات خواهد رسید.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۴ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۳۰

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با امضای مجموعه‌ای از دستورات اجرایی، اصلاحات گسترده‌ای در کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای آمریکا (NRC) آغاز کرد. این اقدام ترامپ با هدف تسریع ساخت رآکتورهای جدید برای رقابت با چین طراحی شده است.

براساس گزارش‌های منتشرشده، کمیسیون NRC که قدمتی 50 ساله دارد، با این دستورات موظف خواهد بود طی 18 ماه درباره صدور مجوز رآکتورهای هسته‌ای تصمیم‌ بگیرد. ترامپ اعلام کرده این اقدامات اهمیت رآکتورهای کوچک و پیشرفته برای آینده انرژی آمریکا را نشان می‌دهد، هرچند پروژه‌های هسته‌ای بزرگی نیز در دستور کار قرار دارد.

افزایش ظرفیت انرژی هسته‌ای آمریکا با دستورات ترامپ

ترامپ در کاخ سفید

فرمان‌های ترامپ همچنین شامل این هدف‌گذاری می‌شود که ظرفیت انرژی هسته‌ای آمریکا با شتاب‌دهی به توسعه فناوری‌های نوین رآکتورها تا سال 2050 از حدود 100 گیگاوات فعلی به 400 گیگاوات برسد.

این دستورات در شرایطی اعلام شده‌اند که صنعت هسته‌ای آمریکا پس از سال‌ها رکود، با تقاضای فزاینده‌ای از شرکت‌های فناوری برای تأمین برق مراکز داده هوش مصنوعی و زیرساخت‌های دفاعی مواجه شده است. همچنین در پی اعلام این خبر، سهام شرکت‌های فعال در حوزه انرژی هسته‌ای رشد کرده که نشانه‌ای از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به این صنعت محسوب می‌شود.

به‌ گفته یکی از مقامات کاخ سفید، این دستورات همچنین شامل افزایش ظرفیت استخراج اورانیوم، توسعه زیرساخت‌های غنی‌سازی داخلی و تسریع در تست رآکتورهای آزمایشی در آزمایشگاه‌های ملی وزارت انرژی آمریکا می‌شود.

پس از سال‌ها کاهش سرمایه‌گذاری و تعطیلی چندین نیروگاه به‌دلیل رقابت با گاز طبیعی، به‌ نظر می‌رسد صنعت هسته‌ای آمریکا بار دیگر روبه‌رشد است اما باید توجه کرد که ساخت نیروگاه‌های جدید همچنان فرایندی زمان‌بر و پرهزینه است؛ برای مثال، 2 رآکتوری که به‌تازگی در نیروگاه Vogtle در ایالت جورجیا تکمیل شده‌اند، با 7 سال تأخیر کار خود را شروع کردند و 18 میلیارد دلار هزینه مازاد داشته‌اند.

در‌عین‌حال، ترامپ تلاش دارد صنعت زغال‌سنگ را نیز احیا کند و نیروگاه‌های زغال‌سنگی را گزینه‌ای قابل‌اعتماد برای تأمین برق مراکز داده معرفی کرده است. او اوایل امسال از شرکت‌های فناوری خواسته بود تا زغال‌سنگ را منبع پشتیبان برق مدنظر قرار دهند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی