ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زیست‌پردازنده
انرژی

اولین زیست‌پردازنده جهان با بافت مغز انسان ساخته شد؛ میلیون‌ها برابر کم‌مصرف‌تر

به گفته شرکت سازنده، زیست‌پردازنده هایی مانند این سیستم «میلیون‌ها برابر کمتر از پردازنده‌های دیجیتال سنتی انرژی مصرف می‌کنند».

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

یک استارتاپ سوئیسی حوزه زیست‌رایانه با نام FinalSpark، پلتفرم آنلاینی را راه‌اندازی کرده است که به 16 ارگانوئید مغز انسان دسترسی از راه دور فراهم می‌کند. این استارتاپ ادعا می‌کند که سیستم آن‌ها با نام Neuroplatform اولین پلتفرم آنلاین جهان است که دسترسی به نورون‌های بیولوژیکی را در شرایط آزمایشگاهی فراهم می‌کند. همچنین به گفته این شرکت، زیست‌پردازنده هایی مانند این سیستم «میلیون‌ها برابر کمتر از پردازنده‌های دیجیتال سنتی انرژی مصرف می‌کنند».

FinalSpark توضیح می‌دهد که سیستم Neuroplatform آن قادر به یادگیری و پردازش اطلاعات است و به دلیل مصرف کم انرژی، می‌تواند اثرات زیست محیطی محاسبات را کاهش دهد.

این شرکت در یک مقاله تحقیقاتی ادعا می‌کند که آموزش یک مدل زبانی بزرگ مانند GPT-3 به حدود 10 گیگاوات ساعت انرژی نیاز دارد (حدود 6000 برابر بیشتر از مصرف انرژی یک شهروند اروپایی در یک سال کامل). به گفته آن‌ها پس از استقرار موفقیت‌آمیز این زیست‌پردازنده ها، هزینه‌های مربوط به انرژی می‌تواند به شدت کاهش پیدا کند.

ساختار و معماری زیست‌پردازنده Neuroplatform

عملکرد Neuroplatform در حال حاضر به معماری متکی است که از آن به‌عنوان «wetware» یاد می‌شود و در آن سخت‌افزار، نرم‌افزار و زیست‌شناسی با یکدیگر ترکیب شده‌اند. نوآوری اصلی ارائه شده توسط این سیستم، چهار آرایه چند الکترودی (MEA) آن است که ارگانوئیدها را در خود جای می‌دهد. ارگانوئیدها توده‌های سلولی سه‌بعدی بافت مغز هستند. علاوه بر این، هر MEA دارای چهار ارگانوئید است که در مجموع 16 ارگانوئید مختلف را شامل می‌شود.

FinalSpark پلتفرم محاسباتی از راه دور خود را در دسترس 9 موسسه قرار داده است. با همکاری چنین مؤسساتی، این استارتاپ امیدوار است که بتواند اولین پردازنده زنده دنیا را ایجاد کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی