ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کاشت درخت
محیط زیست

مطالعه جدید: کاشت درخت در مکان‌های نامناسب می‌تواند زمین را گرم‌تر کند

در برخی موارد، وجود درختان بیشتر باعث می‌شود که نور خورشید کمتر از سطح زمین منعکس شود و گرمای بیشتری توسط سیاره جذب شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

محققان اعلام کردند که کاشت درخت در مکان‌های نامناسب می‌تواند به گرمایش جهانی کمک کند. آن‌ها همچنین نقشه جدیدی ارائه کرده‌اند که بهترین مکان‌ها برای رشد مجدد جنگل‌ها و خنک‌کردن سیاره را نشان می‌دهد.

درختان دی‌اکسید‌کربن جذب می‌کنند و بازسازی مناطق جنگلی تخریب‌شده یا کاشت نهال جدید برای تقویت پوشش جنگلی یکی از رویکردهای مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی است. اما براساس این مطالعه جدید، در برخی موارد، وجود درختان بیشتر باعث می‌شود که نور خورشید انعکاس کمتری از طریق برخورد با سطح زمین داشته باشد و گرمای بیشتری توسط سیاره جذب شود.

«سوزان کوک-پاتون»، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید:

«مکان‌هایی وجود دارد که بازگرداندن درختان آن‌ها منجر به نتایج منفی در آب‌و‌هوا می‌شود.»

او در ادامه می‌گوید که دانشمندان از قبل می‌دانستند که بازگرداندن پوشش درختی منجر به تغییراتی در آلبدو یا سپیدایی میزان تابش خورشیدی که از سطح سیاره بازمی‌گردد - می‌شود، اما ابزار لازم برای توضیح آن را نداشته‌اند.

با استفاده از نقشه‌های جدید، محققان موفق‌شدند تا برای اولین‌بار، اثر خنک‌کنندگی درختان و گرمایش ناشی از کاهش پدیده آلبدو را در نظر بگیرند. آن‌ها متوجه شدند در پروژه‌هایی که آلبدو را لحاظ نمی‌کنند، مزایای آب‌و‌هوایی ناشی از درختان اضافی بین 20 تا 80 درصد بیش از اندازه برآورد می‌شود.

کوک-پاتون می‌گوید:

«مکان‌های زیادی وجود دارد که بازگرداندن پوشش درختان آن‌ها ایده‌ای عالی برای تغییرات آب‌و‌هوایی است. ما در تلاش هستیم تا به مردم کمک کنیم این نقاط را پیدا کنند.»

به گفته دانشمندان، محیط‌های مرطوب و گرمسیری مانند آمازون و کنگو دارای ذخیره کربن بالا و تغییرات کم در آلبدو هستند که با این شرایط مکان‌های ایده‌آلی برای احیای پوشش جنگلی محسوب می‌شوند. اما عکس این موضوع در علفزارهای معتدل و ساوانا دیده می‌شود.

کشورهای زیادی وعده داده‌اند که با کاشت میلیاردها درخت در برابر گرمایش جهانی مقاومت کنند، اما نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که شاید تمام این تلاش‌ها به‌طور یکسان برای زمین نتیجه‌بخش نباشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی