ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی هسته‌ای
مالی و سرمایه گذاری

زنبورها مانع از ساخت مرکز داده هوش مصنوعی متا با انرژی هسته‌ای شدند

کشف گونه‌ای کمیاب از زنبورها در زمینی که برای ساخت این مرکز در نظر گرفته شده، از نظر زاکربرگ می‌تواند چالش‌های نظارتی زیادی داشته باشد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

براساس گزارش‌های منتشرشده، ظاهراً متا قصد داشته در ایالات متحده مرکز داده هوش مصنوعی متکی بر انرژی هسته‌ای بسازد اما کشف گونه‌ای کمیاب از زنبورها در زمینی که برای پروژه در نظر گرفته شده بوده، برنامه‌های این شرکت را بر هم زده است.

فایننشال تایمز در گزارش خود می‌گوید «مارک زاکربرگ»، رئیس متا، ظاهراً آماده امضای قراردادی با اپراتور نیروگاه هسته‌ای بوده تا برایش انرژی بدون آلایندگی تولید کند اما او هفته گذشته به کارمندان متا اعلام کرده چنین کاری امکان‌پذیر نیست؛ زیرا شرکت به‌دلیل کشف زنبورها با چالش‌های نظارتی متعددی مواجه خواهد شد.

براساس این گزارش، زاکربرگ به کارکنانش گفته اگر این قرارداد امضا می‌شد، متا اولین هوش مصنوعی هسته‌ای را در اختیار داشت. هرچند متا ممکن است برای ساخت این کارخانه راه‌حل جدیدی پیدا کند، باید خیلی سریع‌تر برای آن برنامه‌ریزی کند؛ زیرا سایر شرکت‌های حوزه فناوری که روی هوش مصنوعی کار می‌کنند، درحال سرمایه‌گذاری روی انرژی هسته‌ای هستند.

سرمایه‌گذاری سایر غول‌های هوش مصنوعی روی انرژی هسته‌ای

مایکروسافت ازجمله شرکت‌هایی است که اخیراً اعلام کرده قصد دارد نیروگاه هسته‌ای Three Mile Island را احیا کند تا انرژی موردنیاز خود برای توسعه هوش مصنوعی را تأمین کند. اخیراً در گزارش دیگری هم از همکاری گوگل با استارتاپ Kairos Power برای ساخت 7 رآکتور هسته‌ای کوچک در ایالات متحده خبر داده بود تا مراکز داده این شرکت را از سال 2030 پشتیبانی کنند.

آمازون شرکت دیگری است که با همکاری 3 شرکت مختلف می‌خواهد از اواسط اکتبر ساخت رآکتورهای خود را آغاز کند. اخیراً دولت با درخواست آمازون برای افزایش میزان برقی که یک نیروگاه هسته‌ای می‌تواند به یکی از مراکز داده این شرکت منتقل کند، مخالفت کرد. غول فناوری که در درخواست خود به‌دنبال استفاده از 480 مگاوات از نیروگاه Susquehanna بود، فعلاً فقط مجاز به استفاده از 300 مگاوات است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی