ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
مالی و سرمایه گذاری

انویدیا با عبور از مایکروسافت، باارزش‌ترین شرکت جهان شد

هوش مصنوعی بالاخره انویدیا را به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۸:۴۳

ارزش سهام انویدیا از آخر2022 تاکنون بیش از 9 برابر شده است. این شرکت با پشت‌سرگذاشتن مایکروسافت رسماً جایگاه باارزش‌ترین شرکت جهان را تصاحب کرده است. رونق روزافزون بازار هوش مصنوعی به این غول تراشه‌ساز سبز کمک کرد بالاتر از مایکروسافت و اپل بر تخت پادشاهی تکیه بزند.

سهام انویدیا سه‌شنبه با رشد 3.5 درصدی ارزش بازار این شرکت را به 3.34 تریلیون دلار رساند تا از مایکروسافت با ارزش بازار 3.31 تریلیون دلار عبور کند. این شرکت نخستین‌ بار اواسط خردادماه به ارزش بازار 3 تریلیون دلاری رسید و اپل را پشت‌ سر گذاشت. البته ارزش بازار اپل پس از معرفی سیستم هوش مصنوعی Apple Intelligence دوباره رشدی نسبی کرد و اکنون 3.28 تریلیون دلار است.

رشد خیره‌کننده انویدیا در ماه‌های اخیر

سهام انویدیا در سال جاری میلادی بیش از 170 درصد رشد داشته. پس از انتشار گزارش مالی فصل اول 2024 این شرکت در ماه مه، رشد بیشتری کرده است. این شرکت حدود 80 درصد از بازار تراشه‌های هوش مصنوعی استفاده‌شده در دیتاسنترها را در اختیار دارد. تقاضای شرکت‌های مختلف فناوری، ازجمله OpenAI، مایکروسافت، گوگل، آمازون، متا و xAI برای تراشه‌های هوش مصنوعی با هدف آموزش مدل‌های زبانی بزرگ به رشد خیره‌کننده تراشه‌ساز سبز کمک شایانی کرده است.

درآمد کسب‌وکار دیتاسنتر انویدیا در سه‌ماهه اخیر نسبت به بازه مشابه سال گذشته 427 درصد افزایش یافته و به 22.6 میلیارد دلار رسیده است. این کسب‌وکار حالا حدود 86 درصد کل فروش انویدیا را در اختیار دارد.

انویدیا در میان سه شرکت باارزش جهان جوان‌ترین است؛ سال 1991 تأسیس شده است. اما به‌خصوص در سال‌های اخیر روند رشد را با سرعتی فوق‌العاده طی کرده و احتمالاً به این زودی‌ها حرکت صعودی‌اش را متوقف نخواهد کرد. پیش‌تر در گزارش‌ها تخمین زده شده بود ارزش دارایی‌های شخصی «جنسن هوانگ»، مدیرعامل این شرکت، نیز به 107 میلیارد دلار رسیده است. این رقم اکنون باید بیشتر هم شده باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی