ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پهپاد DJI
گجت ها

جدال DJI با گمرک آمریکا؛ شرکت چینی مظنون به برده‌داری جهت ساخت پهپادها است

ممنوعیت واردات پهپادهای DJI به ایالات متحده می‌تواند به‌زودی مشکلات جدی را برای این شرکت ایجاد کند و ضررهای مالی هنگفتی در پی داشته باشد.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۲۶ مهر ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

نهادهای نظارتی و اجرایی ایالات متحده به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و اطلاعاتی، دستور ممنوعیت ورود پهپادهای برخی از برندهای چینی را داده بودند. اکنون شرکت DJI اعلام کرده که این دستور به مرحله اجرایی رسیده است و دیگر نمی‌تواند محصولات خود را در بازار آمریکا ارائه کند.

دلیل ممنوعیت واردات پهپادهای DJI به آمریکا چیست؟

طبق اعلام رسمی DJI، علت ممنوع شدن واردات محصولات این شرکت به خاک ایالات متحده به‌دلیل دستور دولت نبوده است و ماجرا مشابه با آنچه برسر هواوی آمده، نیست. به‌نظر می‌رسد که علت چنین اتفاقی، تصمیم دپارتمان امنیت ملی بوده و دولت نقشی در ممنوعیت واردات پهپادها نداشته است. همچنین مشکل اصلی خود شرکت DJI نیست؛ بلکه تولید محصولات آن در خاک چین، علت اصلی چنین تصمیمی عنوان شده است.

دپارتمان امنیت ملی آمریکا با دستور مستقیم به اداره گمرک و حفاظت مرزی این کشور، دستور ممنوعیت واردات پهپادهای DJI را داده است و این شرکت نمی‌تواند محصولات جدید خود مانند پهپاد Air 3S را در بازار مهم آمریکا عرضه کند. همچنین در نامه‌ای به خرده‌فروش‌ها اعلام شده که بهانه دپارتمان امنیت ملی برای چنین اقدامی، استفاده از شهروندان اویغور محکوم به کار اجباری جهت تولید پهپادها بوده است. شرکت چینی در نامه مذکور مدعی شده که به هیچ‌عنوان از نیروی کار اجباری برای تولید محصولات خود چه در زمان حال و چه در گذشته استفاده نکرده است.

نامه DJI

خبرگزاری رویترز در تماس با سخنگوی DJI، صحت نامه منتسب به این شرکت را تأیید کرده است که ابتدا در شبکه‌های اجتماعی و ردیت منتشر شده بود. شرکت چینی در پست جدید وبلاگ خود هم اشاره کرده که اتهام استفاده از نیروی کار اجباری یک سوءتفاهم است و مستندات خود را به گمرک آمریکا مبنی‌بر عدم استفاده از مسلمانان اویغور در کارخانه خود ارائه کرده است. شایان ذکر است که دپارتمان امنیت ملی آمریکا هنوز نام DJI را به فهرست شرکت‌های دخیل در بهره‌گیری از نیروی کار اجباری وارد نکرده است؛ اما وزارت بازرگانی آمریکا، این شرکت را به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان ابزارهای نظارتی برای دولت چین جهت سرکوب و تحت نظر داشتن شهروندان ایغور می‌شناسد.

اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده هنوز واکنش رسمی به ادعاهای مطرح‌شده نداشته است. مجلس نمایندگان آمریکا هم چندی پیش قانونی را تصویب کرد که در نهایت به ممنوعیت کامل واردات محصولات DJI ختم می‌شود؛ اما این قانون برای تصویب نهایی و اجرایی شدن به موافقت سناتورها هم نیاز دارد که هنوز درباره آن تصمیمی گرفته نشده است. DJI اشاره داشته است که ممنوعیت اخیر بیشتر روی فروش پهپادهای سازمانی و کشاورزی تأثیر داشته؛ اما موجب جلوگیری از واردات برخی محصولات جدید و مدل‌های تازه‌وارد نیز شده است. دولت آمریکا در گذشته هم موانعی برای این شرکت ایجاد کرده بود که ازجمله آنها می‌توان به ممنوعیت صادرات فناوری به شرکت‌های چینی و ممنوعیت استفاده از محصولات آنها در سازمان‌های دولتی اشاره کرد.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی