ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دستگاه هوش مصنوعی تشخیص سرطان پوست
سلامت

FDA آمریکا برای دستگاهی که با هوش مصنوعی سه نوع سرطان پوست را تشخیص می‌دهد، مجوز صادر کرد

دستگاه DermaSensor در آزمایش‌های بالینی به پزشکان کمک کرد سه نوع شایع سرطان پوست را با قطعیت و حساسیت بالاتری تشخیص دهند.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۶ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز اولین دستگاه هوش مصنوعی را صادر کرده که به پزشکان کمک می‌کند سه نوع شایع سرطان پوست را تشخیص دهند. این دستگاه جیبی می‌تواند سرطان سلول پایه‌ای، سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما را تشخیص دهد. تشخیص دقیق‌تر سرطان پوست می‌تواند به بیماران کمک کند درمان‌های لازم را سریع‌تر دریافت کنند.

سرطان پوست درصورتی‌که زود شناسایی شود کاملاً قابل‌درمان است، اما تشخیص سریع آن چالش بزرگی است. تشخیص‌ها تا به امروز برپایه مشاهدات با چشم غیرمسلح یا میکروسکوپ بودند که وابستگی بالایی به سطح آموزش و قضاوت ذهنی پزشک عمومی دارد.

دستگاهی که FDA مجوز آن را صادر کرده است، DermaSensor نام دارد. این دستگاه می‌تواند سه نوع سرطان را در زمان واقعی تشخیص دهد. علاوه بر DermaSensor، کمپانی‌های دیگری نیز روی چنین دستگاه‌هایی کار می‌کنند. صدور مجوز DermaSensor به‌عنوان اولین دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی تشخیص سرطان پوست می‌تواند راه را برای پیشرفت‌های دیگر در این حوزه هموار کند.

این دستگاه در کلاس سوم محصولات پزشکی، محصولاتی که استفاده داخلی با ریسک بالا دارند، قرار نمی‌گیرد. به این معنی که چون مصرف آن خارجی است و ریسک پایینی دارد، FDA مجوز عرضه آن به بازار را براساس کارایی آن صادر کرده است. درواقع این دستگاه برخلاف داروها و ایمپلنت‌های تهاجمی، نیاز به تأییدیه با توجه به ارزیابی ریسک آزمایش‌های بالینی ندارد.

دستگاه هوش مصنوعی سرطان پوست
DermaSensor با طیف‌سنجی پراکندگی کشسان در نوک خود ساختار سلولی ضایعات پوستی را ارزیابی می‌کند.

عملکرد دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی تشخیص سرطان پوست

در دستگاه DermaSensor نوکی مجهز به طیف‌سنج پراکندگی کشسان (ESS) قرار دارد. این تکنولوژی پراکندگی فوتون‌ها را پس از بازتاب از سطوح سلولی با ساختارهای متفاوت می‌سنجد.

با توجه به ساختار سلولی و زیرسلولی متفاوت ضایعات پوستی بدخیم، بازتاب نور از سطح آن‌ها با ضایعات خوش‌خیم متفاوت است. هوش مصنوعی داخلی DermaSensor از تصاویر طیف‌سنجی استفاده می‌کند تا اطلاعاتی را برای پزشکان فراهم کند که با استفاده از آن ضایعات پوستی را بررسی کنند.

پزشک برای انجام اسکن پنج‌بار با دستگاه نقطه مشکوک روی پوست را اسکن می‌کند. سپس DermaSensor با استفاده از الگوریتم خود یک بررسی بی‌طرفانه ارائه می‌دهد.

FDA مجوز خود را براساس کارایی DermaSensor در آزمایش‌های بالینی صادر کرده. پژوهشگران در این مطالعه دستگاه خود را روی ۱,۰۰۵ بیمار از آمریکا و استرالیا آزمایش کردند. این بیماران هرکدام یک یا دو زخم پوستی داشتند و پزشکان عمومی پیش از استفاده از دستگاه قضاوت کردند که کدام‌یک از آن‌ها بدخیم هستند.

دستگاه DermaSensor به‌طور کلی با حساسیت ۹۵٫۵ درصد ضایعات بدخیم را تشخیص می‌دهد. حساسیت آن برای سرطان ملانوما ۸۷٫۵ درصد، برای سرطان سلول پایه‌ای ۹۷٫۸ درصد و برای سرطان سلول سنگفرشی ۹۸٫۷ درصد بود. از آن‌طرف، پزشکان عمومی تنها با حساسیت ۸۳ درصد این سرطان‌ها را تشخیص دادند.

در یک مطالعه دیگر، ۱۰۸ پزشک عمومی ۵۰ ضایعه پوستی را (۲۵ بدخیم و ۲۵ خوش‌خیم) با و بدون دستگاه بررسی کردند. نتایج نشان می‌داد که استفاده از دستگاه DermaSensor می‌تواند تعداد سرطان‌های تشخیص‌داده‌نشده را از ۱۸ به ۹ درصد کاهش دهد. همچنین قطعیت پزشکان در گزارش خود پس از استفاده از دستگاه از ۷۳ به ۸۱٫۶ درصد افزایش یافت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی