ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واکسن آسترازنکا
سلامت

آسترازنکا اعتراف کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند باعث ایجاد لخته‌های خونی شود

البته این عوارض جانبی «بسیار نادر» هستند و در هر 10 هزار مورد، 1 مورد از آن گزارش شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰

شرکت داروسازی بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا (AstraZeneca) بعد از سه سال اعتراف کرد که واکسن کووید آن که با نام تجاری Covishield فروخته می‌شود، می‌تواند عوارض جانبی نادری از جمله لخته‌شدن خون را به همراه داشته باشد.

تحقیقاتی انجام شده که نشان می‌دهد Covishield می‌تواند باعث ایجاد لخته‌های خون در برخی افراد شود که این عارضه ممکن است کشنده باشد. در یک شکایت دسته‌جمعی ادعا شده که این واکسن منجر به مرگ و جراحات شدیدی شده و برای حدود 50 قربانی به‌دنبال حداکثر 100 میلیون پوند خسارت است. یکی از شاکیان ادعا کرده که این واکسن پس از ایجاد لخته خون باعث آسیب مغزی دائمی و از کار افتادگی او شده است.

اعتراف آسترازنکا به عوارض جانبی واکسن Covishield

براساس گزارش ایندیپندنت، در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد کرده است، اما اعتراف کرده که واکسن می‌تواند «در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS» یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود که این عارضه با لخته‌شدن خون و پلاکت خون پایین مشخص می‌شود.

این شرکت در اسناد ارائه‌شده به دادگاه اعلام کرد:

پذیرفته شده است که واکسن AstraZeneca می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS شود. علت آن هنوز مشخص نیست. البته TTS همچنین می‌تواند بدون استفاده از واکسن AZ (یا هر واکسن دیگری) رخ دهد.»

سازمان بهداشت جهانی نیز تایید کرده که واکسن Covishield می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد که زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند:

«پس از واکسیناسیون با این واکسن، یک عارضه جانبی بسیار نادر به نام ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی، شامل حوادث غیرعادی و شدید انعقاد خون همراه با تعداد کم پلاکت‌ها گزارش شده است.»

با این وجود، شورای سازمان‌های بین‌المللی علوم پزشکی می‌گوید که این عوارض جانبی «بسیار نادر» هستند و در هر 10 هزار مورد، 1 مورد از آن گزارش شده است. سازمان بهداشت جهانی در ادامه می‌گوید:

«در کشورهایی که انتقال SARS-CoV-2 هنوز انجام می‌شود، مزایای واکسیناسیون در محافظت در برابر COVID-19 بسیار بیشتر از خطرات آن است.»

Covishield توسط آسترازنکا و با همکاری دانشگاه آکسفورد انگلستان توسعه پیدا کرد و توسط «انستیتو سرم هند» تولید شده است. برخی از مطالعات انجام‌شده در طول همه‌گیری نشان می‌دهند که واکسن آسترازنکا 60 تا 80 درصد در برابر کروناویروس جدید مقاومت ایجاد می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

    یه زمانی به ضد واکسن‌ها میگفتن ضد علم! :))))
    این حالا یه قسمت کوچکی از آسیب‌هاش هست که رو شده!
    اصلا علم که در اختیار آمریکا و اسرائیل و ... باشه با تمام سرعت باید ازش فرار کرد!

مطالب پیشنهادی